Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Március 17-én vonul stúdióba a MEGADETH


2015-03-10

Dave Mustaine frontember egy friss Twitter-posztban jelentette be, hogy bandája március 17-én lát neki soron következő nagylemeze stúdiós munkáinak.

A Megadeth 2013-as 'Super Collider' albuma folytatásának dalszerzői munkálataival kapcsolatban David Ellefson basszusgitáros február közepén a következőket nyilatkozta: "Nagyrészt megírtuk a lemezt. Most már valójában csak stúdióba kell vonulnunk, és felvenni az anyagot. Plusz, az új felállást is ki kell még dolgoznunk... márpedig az egy hatalmas talány. De egyébként mindennel haladunk. Az elmúlt napokban, hetekben már több infók is tudunk majd közölni, viszont előbb az a fontos, hogy a lemez teljes egészében elkészüljön. Számomra az a lényeg, hogy zseniális legyen az album; és ez a tudat majd kialakítja a végső felállást is".

"Nyilvánvalóan más lesz a helyzet a srácok nélkül" - válaszolta Ellefson néhány hete a Spotlight Report magazin azon kérdésére, miben változott a Megadeth élete Shawn Drover és Chris Broderick távozása után. "Öt évet töltöttünk együtt ezzel a felállással - ez pedig nagyon hosszú idő. Számos koncertlemezt és két stúdióalbumot készítettünk közösen, valami megannyi turnét is lebonyolítottunk. Kicsit tehát olyanok voltunk, mint egy igazi család - különösképpen az ünnepek idején. Úgyhogy nem titok, hogy egy picit szomorú vagyok a dolog miatt. Ettől függetlenül megértem őket is; tovább kellett lépniük, és én barátként támogatom is őket, de talán önző is vagyok, mert tényleg hiányoznak nekem. A dolgok viszont természetesen haladnak tovább, és ezen a fronton hamarosan meg fog történni a változás".

A kérdésre, miszerint elképzelhető-e, hogy a Megadeth-be régebbi tagok fognak visszatérni, David így válaszolt: "Ezzel kapcsolatban még most egyelőre nem mondhatok semmit. Ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy folytassuk az új album megírását. Amint pedig bevonulunk a stúdióba, rögtön ki fog épülni körénk az új felállás".

Shawn Drover dobos november 25-én jelentette be kiválását a Megadeth-ből; rá néhány órával Chris Broderick gitáros is távozott a csapatból. Ellefson a The Metal Review magazinnak adott néhány nappal ezelőtti interjújában arról beszélt, vajon mi állhatott a két zenész döntése mögött: "Szerintem úgy érezték, hogy itt az ideje a saját maguk útját járni. Shawn például már tíz éve itt volt velünk a bandában; tehát rajtam és Dave-en kívül ő volt a leghosszabb ideig Megadeth-katona. Én pedig nagyon élveztem az ő társaságát - sokféle szempontból is nagy segítséget jelentett nekem. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy az egyik dal, ami az ő társ-szerzésében született ['Head Crusher'], Grammy-jelölést is elért - innentől kezdve pedig nem is kell kommentálni Shawn remekbe szabott részvételét. Chris úgyszintén egy fenomenális zenész, és egy szuper-rendes fickó. Az, hogy most ketten összeálltak egy közös bandában, szerintem nagyon fasza dolog. Amit együtt véghez fognak vinni, az minden bizonnyal egy igazán egyedi munka lesz, tehát nekik biztos, hogy nincs szükségük a Megadeth-es hírnévre ahhoz, hogy sikeresek legyenek".

A kérdésre, vajon hiányozni fog-e neki az a zenei kölcsönhatás, amit Drover-rel közösen építettek ki, Ellefson így válaszolt: "Teljes mértékben. Az igazság az, hogy ezt attól a naptól kezdve tudtam, hogy visszatértem a Megadeth-be. Ismertem és szerettem Shawn-t már azelőtt is, hogy belépett a bandába; tehát már akkor megmondtam volna, hogy ő pont olyan típusú zenész és személyiség, akivel örömmel szerepelsz egy bandában. Vele játszani mindig is nagyszerű érzés volt, szóval nyilván hiányozni fog a ritmus-szekcióból".

A két tag kiválása óta folyamatosan pletykálnak a rajongók az Interneten: vajon ki lesz a Megadeth új dobosa és gitárosa? Néhány hete felmerült az egykori tag, Jeff Young neve, de Glen Drover ex-gitáros például cáfolta, hogy ismét csatlakozna a bandához. Az egykori Slayer dobos, Dave Lombardo egy riport szerint készen állna betölteni a megüresedett dobos-posztot, de erre a munkára a korai évek klasszikus felállásának egyik oszlopos tagja, Nick Menza is jelentkezhet; épp úgy, ahogy Marty Friedman sem mondana nemet.

David Ellefson egy frissebb interjúban arról is beszélt, vannak-e már lehetséges pályázók Drover és Broderick posztjára: "Shawn és Chris távozása meglehetősen váratlanul ért bennünket, és emiatt természetesen valamilyen szinten meg is változott a terv... Maradjunk annyiban, hogy Dave és én továbbra is a lehetőségek kinyomozásán dolgozunk. Egyébként elég szorgalmasan keressük az új tagokat, mivel szeretnénk már végre kiadni az új lemezt, és egy év végi turné is kilátásban van. Szóval itt lenne már az ideje a komoly munkának".

Mustaine egy szintén friss Twitter-bejegyzésében azt is közölte, hogy a mai napon (március 10.) az "egyik végső kiválasztott", potenciális gitáros meghallgatása zajlik:

A Megadeth tehát egy hét múlva stúdióba vonul (feltehetően már az új felállással), és nekilát soron következő, 14. stúdiólemeze felvételeinek. További hírek hamarosan...


Március 17-én vonul stúdióba a MEGADETH
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás