Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Hatodik albumával tért vissza idén a COLD zenekar - itt az új klipes dal, a 'Run'!


2019-12-18

A floridai poszt-grunge banda nemrég új lemezszerződést kötött az osztrák Napalm Records kiadóval. A csapat új, hatodik stúdióalbuma 2019 szeptemberében jelent meg.

Scooter Ward frontember: "Nagy megtiszteltetés a Cold számára, hogy csatlakozhatott a Napalm Records kiadóhoz! Alig várjuk már, hogy ezzel a hatalmas volumenű lemezkiadóval dolgozhassunk!".

A Napalm elnöke, Sebastian Muench: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy szerződést köthetünk a Jacksonville-i alternatív hard rocker Cold zenekarral. A 2003-as 'Year of the Spider', a 2005-ös 'A Different Kind of Pain' és a 2011-es 'Superfiction' albumok az elmúlt két évtized egyik legkreatívabb, legrelevánsabb rockalbumai... a 'Suffocate' és a 'Stupid Girl' nóták egyszerűen briliánsak! Örömmel állunk egy sikeres partnerkapcsolat elébe!".

Az 1997 óta létező Cold zenekart jelenleg is az alapító / énekes / dalszerző / multi-instrumentalista Ward vezeti, aki jellegzetesen művészi módon képes megörökíteni a fájdalmat; ezáltal pedig - egyedi hangzású nóták révén - hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet a banda. Légiójuk neve a “Cold Army".

Egy kétéves szünetet követően, 2017-ben tért vissza a színtérre Ward és bandája, hogy egy új kalandba vágjanak bele. Minderről a frontember így nyilatkozott: "Szükségem volt egy kis időre, hoyg az élet úgy alakítsa a dolgokat, hogy inspirációkkal telten állhassak ismét munkába. Ugyanis nagyjából 15 éven keresztül kizárólag abból álltam, hogy a bandával együtt feküdtem és keltem... Egy kicsit tehát el kellett távolodnom ettől a nagyszabású projekttől, és át kellett gondolnom a dolgokat. Arról nem is beszélve, hogy fontosnak éreztem azt is, hogy a családommal töltsem időm nagy részét. Mindezen által úgy éreztem, mintha egy kis darabot kicsíptek volna a lelkemből. De végül sikerült ezt az egészet kamatoztatni; és sikerült elindítani egy vadonatúj fejezetet, egy szükségszerű új kezdetet, ami elkerülhetetlen egy vérbeli Cold album megszületéséhez".

A Napalm Records 2019. szeptember 13-án dobta piacra a Cold hatodik, 'The Things We Can't Stop' című stúdióalbumát. Ward ezzel a lemezzel tér vissza a banda "alternatív gyökereihez"; lévén ihletképpen felelevenítette kedvenc régi bandái - a The National, az Interpol és a Placebo - klasszikus lemezeit, egyúttal pedig felfedezte Nick Cave One More Time With Feeling című dokumentációját is, ami elmondása szerint "végleg felnyitotta a szemét". Ward több mint 20-szor megnézte a filmet, hogy totális mértékben megértse és beleélje magát a művész világába...

Ez az ihlet vezetett odáig, hogy megszülessen a 'The Things We Can't Stop' album. Az új lemez egyébként több különböző helyszínen készült: Phoenix-ben, az Equinox Stúdióban vették fel a dob- és basszus-témákat, Jeremy Parker hangmérnökkel. Itt dolgozott Lindsay Manfredi basszer és Aaron Fulton ütős; míg maga Ward saját, kaliforniai stúdiójában alkotott. Nick Coyle gitáros-billentyűs pedig "Pennsylvania erdejébe vonult be" a munkálatok végett.

"Minden alkalommal, amikor nekilátunk egy album munkálatainak, megvárom, amíg a zene elmeséli, miről fognak szólni a dalok” - nyilatkozta Ward. “Sosem kezdhetem ugyanis azzal, hogyan fog végződni a dolog... A zongora szólamai diktálják a dalok történetét. Ezúttal egy olyan albumra volt szükségünk, ami a korábbi albumok elemeit is tartalmazza... egy megújult hangzásvilágban. Ahogy a nóták elkezdtek formálódni, jómagam is elkezdtem új perspektívákat állítani életem elé. Ezek a számok tehát részemről terapeutikusak. Összeszedtem minden rossz dolgot, ami velem történt, és összgyúrván mindezt, új reményre leltem".

"Ha meghallgatjátok ezt a lemezt, ti is átélhetitek a tragédiát, de ugyanakkor egy kis reményt is kaptok tőlem. Számomra a Cold egy igazi család. Szoros kapcsolatban állok a kitartó rajongókkal és minden stáb- és bandataggal... a zene révén. Minden koncert egyfajta reunion, egy újjáalakulás. Ezek az emberek jelentik az én életemet. Ezért pedig rendkívül hálás vagyok".

A tracklista:
01. Intro
02. Shine
03. Snowblind
04. The Devil We Know
05. Run (Snow Patrol feldolgozás)
06. Better Human
07. Without You
08. Quiet Now
09. The One That Got Away
10. Systems Fail
11. Beautiful Life
12. We All Love

Az album rendelési infói itt érhetők el. Ízelítőképpen alább elérhető a 'Without You' videoklipje, valamint meghallgatható a 'The Devil We Know' dal és a 'Run' című Snow Patrol-feldolgozás, valamint megtekinthető a 'Shine' című single hivatalos szöveges videoklipje.

Ward elmondja, miről szól ez a dal: "A családon belüli és kívüli erőszak legyőzésével foglalkozunk ebben a számban. Annak idején jómagam is "bullying" áldozoata voltam... Remélem, sikerül ezzel a dallal egy kis segítséget nyújtani a hozzám hasonlóknak, és sikerül ráébreszteni őket arra, hogy nincsenek egyedül, és van kiút ebből a problémából".

A 'Run' című Snow Patrol-feldolgozás decemberben megjelent hivatalos koncert-videó formájában is:

A Cold legutóbbi, ötödik nagylemeze, a 'Superfiction' 2011 nyarán jelent meg, és az első héten több mint 11,000 példányban kelt el az USA-ban - ezzel a Billboard 37. helyén végzett.


Hatodik albumával tért vissza idén a COLD zenekar - itt az új klipes dal, a 'Run'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás