Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta Gary Moore-feldolgozásának dalszöveges videóját a POWERWOLF


2015-07-03

Mint arról nemrég beszámoltunk, a multinacionális power metal banda 2014 második felét titokban dalszerzéssel töltötte...

A Powerwolf hatodik albuma - melynek januárban indult munkálatairól itt írtunk - 2015. július 17-én jelenik meg, 'Blessed & Possessed' címmel, az osztrák Napalm Records jóvoltából. Az új anyag keverése március folyamán zajlott le - ezt Fredrik Nordström végezte saját stockholmi Studio Fredman "gyárában". A lent látható lemezborítót ezúttal is a banda basszusgitárosa, Matthew Greywolf tervezte.

Az új dalokkal kapcsolatban Matthew a következőket közölte: "Anélkül, hogy túl sok mindent elárulnék ebben a korai stádiumban, annyit elmondhatok, hogy egy 100%-is kompromisszumok nélküli Powerwolf-anyagra számíthattok. Lesznek dalok, melyekre megvadultok majd, de ugyanakkor lesznek epikus és atmoszférikus nóták is - és persze egy csomó farkas-metal-őrület! Már most kijelenthetem, hogy az új lemezről elég sok tétel helyet fog kapni a jövőbeni koncertek szettlistáján. Egyszóval: alig várjuk már, hogy végre kiadhassuk ezt az album!".

A legutóbbi zenekari közlemény így szól: "A minap megadatott nekünk a lehetőség, hogy meghallgathassuk a véglegesre kevert albumot. Nos, végtelenül elégedettek és büszkék vagyunk! Alig hisszük el, hogy a végére értünk ennek a kemény produkciós munkának. Mind Fredrik Nordström, mind pedig Jens Bogren gyilkos munkát végzett - az új dalok tökéletes hangzással lettek felszerelve!".

A banda elsőként az 'Army Of The Night' című számot mutatta be az új lemezről. Az "érzelmes és mágikus metal-himnusz" premierje lentebb érhető el, hivatalos videoklip formájában.
"Az 'Army Of The Night' az egyik olyan dal a lemezről, amit a legizgatottabban várunk, hogy végre élőben is előadhassuk. Már amikor először eljátszottuk a nótát a dalszerzés során, az energia és a dinamika olyannyira elsodort minket, hogy azonnal kijelentettük: ez minden koncertünkön el fog hangzani! Míg a 'Blessed & Possessed' legtöbb dala részletekbe menő és alapos, addig az 'Army Of The Night' minden bizonnyal az eddigi leglényegretörőbb Powerwolf-nóta!" - közölte a banda.

Nemrég megjelent az 'Armata Strigoi' dal hivatalos lyric-videója is - erről az alábbiképpen mesélt Matthew Greywolf gitáros: "A 'Strigoi' egy kelet-európai mítológiai lény; a vámpír egyfajta prototípusa. Ebben a dalban ez a lény inkább spirituális megközelítésben tűnik fel. Mindig is szerettük az ehhez hasonló mítoszokat - általában tökéletes alapjául szolgálnak dalszövegeinknek. A zene tekintetében pedig annyit mondhatok, hogy ugyanez a "harcos" hozzáállás jellemzi az egész 'Blessed & Possessed' albumot is...".

A banda újabban egy klasszikus Gary Moore-feldolgozás, az 'Out In The Fields' dalszöveges videó-premierjét tette közzé. A dal a 'Blessed & Possessed' album digipakos változatán található meg bónuszként. Roel Van Helden így nyiltkozott: "Mindannyian nagyjából 11 korunkban kezdtünk el metalzenét hallgatni. A Thin Lizzy-t és az Iron Maiden már csak később fedeztük fel, de ezek óriási hatással voltak ránk. Ettől függetlenül mindig is imádtam Gary Moore lemezeit hallgatni egy pohár bor mellett! Abban mindannyian egyertünk, hogy ő egy igazi blues-zseni volt!".

Az album teljes dallistája így néz ki:

01. Blessed & Possessed
02. Dead Until Dark
03. Army Of The Night
04. Armata Strigoi
05. We Are The Wild
06. Higher Than Heaven
07. Christ & Combat
08. Sanctus Dominus
09. Sacramental Sister
10. All You Can Bleed
11. Let There Be Night
12. Out In The Fields (Gary Moore feldolgozás) (digipak bónusz track)

A Powerwolf hamarosan az Orden Ogan, a Xandria és a Civil War társaságában indítja 'Wolfsnächte' elnevezésű turnéját.

Az alábbi lejátszón elérhető a lemez első három 'making-of' videója:

A Metal Blade Records 2014. június 24-én jelentette meg a Powerwolf 'The History Of Heresy' című box-szettjét, ami két CD-t, egy DVD-t és egyéb extrákat tartalmaz. A kiadványról bővebben itt írtunk.

A Powerwolf legutóbbi nagylemeze 'Preachers Of The Night' címmel jelent meg 2013 nyarán, a Metal Blade Records jóvoltából. Ezt előzte meg 2012 áprilisában a csapat első koncertlemeze, az 'Alive In The Night', ami Németország vezető rockmagazinja, a Metal Hammer mellékleteként került kiadásra.


Bemutatta Gary Moore-feldolgozásának dalszöveges videóját a POWERWOLF
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás