Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FREE FALL III - instrumentális dalhoz készített hivatalos videoklipet Magnus Karlsson projektje (premier)


2020-06-07

A Primal Fear és a Kiske / Somerville projekt svéd származású gitárosa, Magnus Karlsson és önálló projektje, a Free Fall május 8-án adta ki harmadik nagylemezét.

Hasonlóan az első két Free Fall albumhoz, a 'We are the Night' című lemezen is számos híres vendég-énekes jutott szerephez. Magnus "dream team-je" ezúttal így néz ki: Noora Louhimo (Battle Beast), Dino Jelusick (Animal Drive, Dirty Shirley), Ronnie Romero (Rainbow), Renan Zonta (Electric Mob), Tony Martin (Mollo / Martin, ex-lack Sabbath), Mike Andersson (Cloudscape). Az all-star felállást pedig Anders Kollerfors dobos teszi teljessé. A keverést a híres Jacob Hansen (Volbeat, Primal Fear, Amaranthe, Pretty Maids, stb.) látta el.

Magnus a következőket nyilatkozta: "A rengeteg órányi dalszerzést és stúdiózást követően hátadőltem, meghallgattam a végső mixet és elgondolkodtam: 'Hogyan fogom felülmúlni ezt az albumot?'... Olyan hangzással és vibrálással rendelkezik ugyanis ez a dal-kollekció, amilyen után mindig is kutattam. Régi és új barátaim kiéneklik magukból a szívüket és a lelküket; ezáltal pedig pont olyanok lesznek ezek a dalok, amilyenekről mindig is álmodoztam! A harmadik Free Fall album igazán különleges számomra, és remélem, Ti is ezt érzitek majd a dalok hallatán!".

A tracklista:
01.  Hold Your Fire (Dino Jelusick)
02.  Kingdom Falls (Renan Zonta)
03.  We Are The Night (Magnus Karlsson)
04.  Queen Of Fire (Noora Louhimo)
05.  Dreams And Scars (Renan Zonta)
06.  All The Way To The Stars (Mike Andersson)
07.  One By One (Ronnie Romero)
08.  Under The Black Star (Dino Jelusick)
09.  Temples And Towers (Tony Martin)
10. Don’t Walk Away (Magnus Karlsson)
11. On My Way Back To Earth (instrumentális)
12. Far From Over (Tony Martin)

Az új album első single-dala, 'Hold Your Fire' - amiben az Animal Drive és a Dirty Shirley horvát énekese, Dino Jelusick vendégeskedik - lentebb elérhető szöveges videó formájában, ízelítőképpen az album rendeléséhez.

"Amikor először hallottam / láttam Dino-t énekelni a YouTube-on, rögtön rákerestem bandájára, az Animal Drive-ra. Totálisan lenyűgözött Dino fantasztikus hangja! Ez a srác úgy tud énekelni, mint azok a legendák, akikre annak idején felnéztünk; de ugyanakkor olyan stílusa van, ami tele van szívvel, lélekkel és rengeteg energiával! Hallgassátok élvezettel a 'Hold Your Fire'-t, és hagyjátok, hogy titeket is elkápráztasson a csodálatos Dino Jelusick!" - mondta Karlsson.

Újonnan megjelent a Battle Beast énekesnőjével, Noora Louhimo-val közös 'Queen Of Fire' dal hivatalos videoklipje is.

A megjelenést követően megjelent a 'Dreams And Scars' című szám hivatalos klipje, amiben a brazil Electric Mob zenekar énekese, Renan Zonta vendégeskedik.

Most pedig bemutatták az instrumentális 'On My Way Back To Earth' dal hivatalos videoklipjét és a Tony Martin-nal (ex-Black Sabbath) közös 'Temple And Towers' dal audióját:

Magnus Karlsson multi-instrumentalista / dalszerző / producer, karrierje során többek közt megfordult az Allen / Lande formációban, Bob Catley bandájában, a Starbreaker-ben, a Kiske / Somerville együttesben; jelenleg pedig a Primal Fear oszlopos tagja.

Karlsson 2013 júniusában adta ki (Frontiers) az első Free Fall albumot, melyen olyan neves énekesek kaptak helyet, mint Russell Allen (Symphony X), Ralf Scheepers (Primal Fear), Tony Harnell (TNT, Starbreaker), Rickard Bengtsson (Last Tribe), Mark Boals (Ring Of Fire, The Codex), Mike Andersson (Planet Alliance), David Readman (Pink Cream 69, Voodoo Circle), Rick Altzi (At Vance, Masterplan) és Herman Saming (A.C.T). Maga Karlsson is énekelt a lemez három dalában, de emellett a dobok kivételével (Daniel Flores) az összes hangszert ő kezelte.

A második Free Fall albumon - ami 2015 őszén jelent meg, 'Kingdom of Rock' címmel - szintén neves legendák vendégszerepelnek - ők név szerint a következők: Tony Martin (ex-Black Sabbath), Tony Harnell (ex-Skid Row, ex-TNT), David Readman (Pink Cream 69, Voodoo Circle), Rick Altzi (Masterplan), Jorn Lande (ex-Masterplan, Ark), Jakob Samuel (The Poodles), Harry Hess (Harem Scarem), Rebecca De La Motte és Jaime Salazar (Allen / Lande, Last Tribe). A produceri munkákat Jacob Hansen (Volbeat, Primal Fear, Pretty Maids, stb.) végezte.

Bővebb infók, hírek a gitáros Facebook-oldalán olvashatók.


FREE FALL III - instrumentális dalhoz készített hivatalos videoklipet Magnus Karlsson projektje (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás