Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Sleeping Giants' címmel jelentette meg első szólóalbumát David Ellefson - itt a DMC-vel közös címadó dal videoklipje!


2019-08-24

A Megadeth Grammy-díjas basszusgitárosa bejelentette 'Sleeping Giants' című szólóalbumát, ami új memoárja kiegészítéseképpen jelent meg.

David Ellefson önéletrajzi könyve More Life With Deth címmel jelent meg július 16-án (Jawbone Press); az ehhez tartozó "betétzene-lemez" pedig három nappal később lát napvilágot, a zenész saját kiadója, a Combat Records jóvoltából. A 'Sleeping Giants' című album tulajdonképpen egy "retrospektív, de új számokkal is ellátott kiadvány". A lemezre több demó-felvétel és eddig kiadatlan anyag került fel David teljes repertoárjából (pl. F5, Megadeth, szóló, stb.). A Richard Easterling hangmérnök által kevert anyag Melody Myers (Altitudes And Attitude, Marc Rizzo, Escape The Fate) borítójával és fotóival kiegészítve jelenik meg, egy bónusz lemezzel megtoldva, melyen David kiadói, az EMP és Combat Records egyes előadóinak (Last Crack, Dead By Wednesday, Doyle, Mark Slaughter, Ron Keel Band, Hatchet, Wrath, Marc Rizzo, stb.) válogatott felvételei kaptak helyet.

Az Ellefson és kiadói üzlettársa, Thom Hazaert (aki nem mellesleg az új dalokban énekel), valamint az Icon gitárosa, John Aquilino által producelt album a Phoenix-beli Platinum Underground Stúdióban született meg, olyan neves vendégzenészek közreműködésében, mint a legendás MC, Darryl “DMC” McDaniels [aki Hazaert-tel a lemez címadó dalában vokálozik]; Mark Tremonti; Eric AK (Flotsam And Jetsam); Ken Mary (Fifth Angel, Alice Cooper, Flotsam And Jetsam); Steve Conley (Flotsam And Jetsam, F5); Ethan Brosh; Ron “Bumblefoot” Thal; Dave Sharpe és Opus Lawrence (Dead By Wednesday; Illias Papadakis (Memorain); Dave McClain (Machine Head, Sacred Reich); Andy Martongelli (Altitudes And Attitude); valamint a Trónok harca sztárja, Kristian Nairn (Hodor) [aki egy remixet játszott fel a lemezre]; plusz John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax) és David Glen Eisley (House Of Lords, Giuffria).

A 'Sleeping Giant' egyik dala, a 'Hammer (Comes Down)' nem mellesleg egy régóta várt reuniont valósít meg - Mark Tremonti, Eric AK, Dave McClain és Joey Radziwill (Sacred Reich) mellett ugyanis Ellesfon egykori Megadeth-beli bandatársa, Chris Poland gitáros vendégeskedik benne. Ellefson és Poland most először állt össze a Megadeth ikonikus 'Peace Sells... But Who’s Buying?' albumának rögzítése óta.

Ellefson így szólt: “Fantasztikus érzés volt újra összeállni Chris-szel, mind zenei, mind személyes tekintetben. Chris mindig is a metal műfaj egyik leginnovatívabb gitárosa volt, és még most is az. Amikor Thom-mal elkezdtük összeállítani az albumot, társam előállt azzal az ötlettel, hogy meg kellene hívnunk Chris-t vendégként az egyik dalba... Ez végül össze is jött - Chris Poland néhány igazán gyilkos szólóval látta ez a 'Hammer (Comes Down)' című számot, melyben nem mellesleg Mark Tremonti, Dave McClain és Eric AK a Flotsam-ból vendégszerepel. Képzelhetitek, milyen jó móka volt összehozni ezt a dalt. Ez egy igazán epikus kollaboráció - nem is lehetne ennél izgalmasabb semmi!”.

A kiadványt itt lehet megrendelni. A 'Sleeping Giants' borítója és teljes tartalma így néz ki:

CD1

Ellefson/Hazaert 2019
01. Vultures
02. Sleeping Giants (ft. DMC)
03. Hammer (Comes Down) (ft. Mark Tremonti, Chris Poland, Eric AK)
04. Vultures (Kristian Nairn Remix)
05. If You Were God (ft. John Bush)

F5 Demók
06. Deadman Rise
07. I Fall
08. Bleeding
09. Why Can’t We Die
10. Dying on The Vine
11. Faded
12. Undeniable
13. Feel Your Pain
14. Out In The Rain (ft. David Glen Eisley)
15. Voices (ft. David Glen Eisley)

CD2 - EMP / Combat válogatás

01. Last Crack - Golden Age
02. CO-OP (ft. Joe Perry) - Howl
03. Green Death (ft. David Ellefson) - Pure Torture
04. Semblant - Scarlet Heritage - Legacy of Blood Pt. III
05. Hatchet - Back Into Dust
06. Marc Rizzo - Downside Up
07. Mark Slaughter - Conspiracy
08. Doyle (ft. Alissa White-Gluz) - Kiss Me As We Die
09. Dead By Wednesday - You & Die
10. Evil United (ft. Jason McMaster) - Operation Overlord
11. Sunflower Dead - Turn Away (Radio Edit)
12. Arise in Chaos - The Divine
13. Doll Skin - Daughter
14. Psykotribe (ft. David Ellefson) - End It
15. Archer Nation - Severed
16. Ron Keel Band - Fight Like A Band
17. Wrath - Draw Blood

Alább meghallgatható az első nyilvános dal, a 'Hammer Comes Down, amiben Thom Hazaert és Eric AK énekel; Mark Tremonti (Alter Bridge), Chris Poland (ex-Megadeth) és Joey Radziwill (Sacred Reich) gitározik és Dave McClain (ex-Machine Head) dobol:

Itt megtekinthető a lemez címadó dalának hivatalos klipje, amiben MC Daryl “DMC” McDaniels, plusz Steve Conley (Flotsam And Jetsam), Ethan Brosh, Bumblefoot és Ilias Papadakis (Memorain) vendégeskedik.

Ellefson 2019 nyarán egy Basstory - More Life With Deth elnevezésű turnét bonyolított le, melynek során észak-amerikai nagyvárosokban mutatta be új könyvét és új szólólemezét (Hazaert-tel közösen). A basszusgitáros és az énekes Opus Lawrence (Dead By Wednesday) dobos, valamint Dave Sharpe és Clayton Cagle (Hatchet) gitárosok társaságában lépett fel. Vendégként olyan bandák álltak még színpadra a Basstory koncertjein, mint a Last Crack, a Wrath, a Green Death, az Archer Nation, a Crawl és a Voodoo Terror Tribe. Bővebb infók a turnéról itt találhatók.


'Sleeping Giants' címmel jelentette meg első szólóalbumát David Ellefson - itt a DMC-vel közös címadó dal videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás