Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ORKAN - itt a Taake frontemberével közös dal premierje!


2015-09-09

A bergeni székhelyű Dark Essence Records leszerződtette a szintén norvég, black metalista Orkan zenekart, akik szeptember 11-én kiadhatják második, 'Livlaus' című nagylemezüket.

Az Orkan négytagú felállása (amiből mindenki tagja az Enchanting Darkness együttesnek is) 2008-ban alakult meg; a Taake session-gitárosa, Gjermund Fredheim; az ex-Byfrost dobos, Rune Ness; a Grimnorth korábbi basszerosa, Sindre Hillesdal; valamint Einar Fjelldal (ex-Gravemachine) frontember közreműködésében. Az Orkan debütáló stúdiólemeze, a 'Crimson Canvas' 2012 folyamán látott napvilágot.

Míg bemutatkozó albumukat a tagok egy "saját finanszírozású thrash lemeznek" állították be, ezúttal egy újabb hangzás áll a központban; lévén az Orkan zenéje azóta sötétebb, klasszikusabb norvég black metal műfaj felé vette az irányt. Az "újragondolt atmoszférikus melódiák és a kísérteties ének-témák" 2015 szeptemberében fognak megmutatkozni; méghozzá egy 'Livlaus' című lemezen, amit az új partner, a Dark Essence Records gondoz.

Az Orkan hét vadonatúj, "kísérteties, blast-beatekkel teli" dalt rögzített norvég nyelven, a "Holtak Királysága" koncepciójával, amit Rune Nesse dobos szülővárosa, Stord inspirált; pontosabban annak "elhagyatott bánya-területei és többszáz éves erdői". Az album két különálló dalában vendégszerepel két neves black metalista, Hoest (Taake) és V'gandr (Helheim). A 'Livlaus' borítóját Tom Korsvold illusztrálta.

A tracklista:
01. Fanden På Veggen
02. Brende Bruer, Svart Metall
03. Livlaus Del 1: Evig
04. Livlaus Del 2: Dødens Dal
05. Livlaus Del 3: Tusen Sjeler
06. Uforgjengeleg
07. Skodde

A lemezről elsőként a 'Livlaus del 2: Dødens Dal' című szám jelent meg; később pedig napvilágot látott az az 'Uforgjengeleg' dal is, amiben Hoest (Taake) vendégeskedik. Íme a dal-premierek:

Íme egy rajongói koncertfelvétel (Nantes városából) az Orkan debütáló albumának 'Deus Vicit' daláról:


ORKAN - itt a Taake frontemberével közös dal premierje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás