Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Joe Lynn Turner idén "valószínűleg" újra összeáll egykori RAINBOW-beli bandatársával, Ritchie Blackmore-ral


2015-04-28

Joe Lynn Turner a Classic Rock magazinnak adott legfrissebb interjújában árulta el, hogy idén végre esedékes lesz a régóta várt reunion...

Turner - aki 1980 és 1984 között volt a legendás Rainbow frontembere (vele készült a banda egyik legsikeresebb lemeze, a 'Difficult To Cure' és dala, az 'I Surrender') - a következőket nyilatkozta egyik április eleji szólókoncertje után: "Ritchie már tűkön ül, hogy végre újra együtt játszhassunk. És ez idén ősszel meg is fog valósulni. Tudom, hogy ő is nagyon szeretne zenélni... Persze abban még nem vagyok biztos, hogy ez egy Rainbow-reunion lesz-e, vagy csak újradolgozunk néhány klasszikust, de az 100%, hogy meg fog történni a dolog".

Április 24-én Turner a finnországi Vaasa városában lépett fel. Itt interjúvolta meg őt a helyi Kaaos TV [ez látható lentebb]. Az énekes itt a következőket mondta a Blackmore-ral közös egyesülésének lehetőségéről: "Valószínű, hogy lesz ilyen. Szoktunk beszélni egymással, de még nem ültünk le együtt, egy szobában, hogy mindezt megvitassuk. Ha ez összejön, lehet bármi. Lehet, hogy azt mondjuk, 'Na, nem lesz semmi', de lehet, hogy azt mondjuk 'Ez a helyzet...', 'Az a helyzet...', vagy hogy 'Legyen egy Rainbow-reunion!'; esetleg egy Turner-Blackmore album, vagy egy újra-felvett lemez... Eddig tehát még nem sikerült összeülnünk, de rendszeresen beszélünk, szóval reménykedem".

A Rainbow klasszikus felállása - melyet az egykori Deep Purple gitáros, Ritchie Blackmore vezetett - 1975-től 1984-ig, majd második körben '93-tól '97-ig működött. Blackmore ezt követően kizárólag saját reneszánsz stílusú projektjére, a Blackmore's Night nevezetű formációra koncentrált, melyet későbbi feleségével, Candice Night-tal közösen alapított.
A gitáros egy 2005-ös interjúban válaszolt arra a kérdésre, miszerint el tudja-e képzelni magát ismét a Rainbow színeiben, vagy egyéb hard rock stílusú projektben: "Túlságosan is jól érzem magam a Blackmore's Night együttesben ahhoz, hogy ilyesmi megtörténjen. Sokszor elgondolkozok azon, hogy fellépek egy-két koncert erejéig a Deep Purple társaságában, de tudom, hogy az ő menedzsmentjük ezt nem engedélyezné. Pedig én nem akarok újra teljes értékű tagja lenni a felállásnak, csak a rajongók és a nosztalgia érdekében tenném ezt meg. De ettől függetlenül a Blackmore's Night-tal is elég sok rock-nótát írunk, tehát nem arról van szó, hogy teljes mértékben ignoráltam az életemből ezt a fajta zenét. Mindössze arról van szó, hogy most nem kizárólag ezzel foglalkozom".

Most tehát úgy tűnik, Turner és Blackmore - a korábbi kijelentések ellenére - ismét összeáll. Habár a másik fél ezt egyelőre nem erősítette meg, idén ősszel minden bizonnyal nagy izgalmakra kell számítaniuk a Rainbow-rajogóknak!

Turner tavaly novemberben, 17 évvel a Rainbow utolsó, Esbjerg-beli koncertje után nyilatkozott a Metal Forces magazinnak: "Véleményem szerint egy végső kört megérne a Rainbow, hogy aztán teljes dicsőségében köszönhessen le. A rajongók egy igazán megérdemelnék - arról nem is beszélve, hogy ez megtiszteltetés lenne a zenekar egykori és jelnelegi tagjai számára is. Az önálló koncertjeim során például mindig szükségét érzem annak, hogy előadjak Rainbow, Deep Purple, stb. dalokat, mivel ezt senki nem teszi meg helyettem. Én játszom Ronnie [James Dio, aki 1975-től 1979-ig volt a Rainbow énekese] dalait, én játszom Graham [Bonnet, a Rainbow énekese 1979 és 1980 között] nótáit, mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül. Ezt azért is teszem, mert úgy érzem, ez része az örökségnek - mi mindig is csinálhattunk ilyet, mert mi voltunk a banda énekesei. Tudom, hogy Graham is szokott még néha napján Rainbow dalokat játszani, és sajátos módján Doogie [White, ex-Rainbow énekes - 1994-1997] is előadja a klasszikusokat... Ez igazából egy nagy család".


Joe Lynn Turner idén
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás