Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

SOULFLY - itt az 'Archangel' album címadódalának videoklipje!


2015-09-01

Max Cavalera és a Soulfly közzétette vadonatúj stúdióalbuma, az 'Archangel' legfrissebb videoklipjét, ami a címadódalhoz készült, Robert Sexton rendezésében:

Cavalera és bandája Matt Hyde producerrel vonult márciusban stúdióba új, tizedik nagylemeze rögzítése végett. Az 'Archangel' augusztus 14-én jelent meg, a Nuclear Blast Entertainment jóvoltából. A lemezborítót Eliran Kantor (Testament, Iced Earth) tervezte.

"Igazán büszke vagyok, hogy kiadhatom a Soulfly tizedik albumát" - közölte a frontember. "Érzésem szerint, a 'Prophecy' óta ez az eddigi legmisztikusabb lemezünk. Természetesen most sem maradhattak el a vendégek, akik csak még magasabbra emelték az album fényét! Alig várjuk már, hogy előadhassuk élőben is ezeket a fasza nótákat!".

Íme az 'Archangel' borítója és tracklistája:

01. We Sold Our Souls To Metal
02. Archangel
03. Sodomites (feat. Todd Jones / Nails)
04. Ishtar Rising
05. Live Life Hard! (feat. Matt Young / King Parrot)
06. Shamash
07. Bethlehem’s Blood
08. Titans
09. Deceiver
10. Mother Of Dragons (feat. Richie Cavalera / Incite, Igor Cavalera / Lody Kong, Anahid M.O.P.)

A lemez első ízelítő-dala a 'We Sold Our Souls To Metal' dalszöveges videója volt, ami június 30-án debütált. Max Cavalera frontember a következőket nyilatkozta a dal kapcsán: "Ezzel a dalszöveges videóval fejet szeretnénk hajtani a metal műfaj minden változata előtt. A dalt világszerte címezzük minden egyes metalistának! Összegyűjtöttünk mindenféle felvételt és fotót - ezekkel szeretnénk prezentálni, mennyire végtelenül szabad a metal-lélek. Respect!".

A RockRevoltMagazine.com néhány napja interjút készített az egykori Sepultura frontember Max Cavalerával, aki a következőket nyilatkozta a Soulfly 'Archangel' című albumával kapcsolatban:

"Nagyon bibliai, nagyon misztikus és nagyon egzotikus lemezre kell számítani. Teljesen más vibrálással rendelkezik ez az anyag, mint a [2013-as] 'Savages'. Ott van például a 'Sodomites' című dal, ami Szodoma elpusztításáról szól; vagy ott van a 'Shamash', ami ugye az asszír napisten neve. Aztán ott van az 'Ishtar' is, amit a babilóni királynőről neveztünk el. Vagy a 'Titans'... az pedig a titánok harcáról szól. Szóval eléggé misztikus és egzotikus dalokat, dalszövegeket írtunk. Nagyon fasza az album; igazán művészi - pont olyan, amilyennek egy Soulfly albumnak lennie kell".

Egy másik interjúban a frontember hasonlóképpen beszélt az új anyagról: "Nagyon fasza lemez lesz! Egzotikus, misztikus és bibliai. És nagyon-nagyon kemény! Erős death metal-hatásokkal rendelkezik az anyag; olyan beütések érezhetők rajta, amilyen zenét mostanában hallgatok - 1349, Behemoth, Belphegor... Ne kérdezzétek, miért hallgatok ennyi death metal mostanában - nem tudom erre a választ... Egyszerűen csak imádom az extrémitást. Szóval nagyon izgat az új album. Még egyszer mondom: olyan fasza lesz az 'Archangel', hogy a megjelenés után két éven keresztül non-stop fogunk turnézni vele".

Cavalera a United Rock Nations magazinnak adott interjújában így nyilatkozott az új lemezről: "Nos, tíz éve nem voltam ennyire izgatott egy új Soulfly album kapcsán. Most viszont rettentően fel vagyok csigázva. Örülök, hogy egy nagyszerű producerrel, Matt Hyde-dal [Slayer, Children Of Bodom] dolgozhattam, mivel ő tökéletesen megértette, mit szeretnék megvalósítani: egy egzotikus, misztikus, bibliai típusú lemezt. Matt emellett abban is nagy segítségemre volt, hogy közösen kidolgoztunk néhány igazán fasza vokál-témát - néhány dalban például kántálást is halhattok; ilyet pedig még nem cisnáltam eddig. Persze még mindig Max Cavalera vagyok, de most érezhető valami más feeling a hangomon. Viszont a védjegyeink továbbra is jelen vannak. Ott van például a 'We Sold Our Souls To Metal' című szám, ami egy vérbeli metal-himnusz. Ez egy nagyszerű nóta; ami a metal-életről, annak megéléséről, és a büszkeségről szól. Részemről ez a legőszintébb módja annak, hogy közöljem a rajongókkal: büszke vagyok arra, hogy eladtam a lelkem a metalnak; mindenkinek ezt kellene tennie.
Aztán beszéljünk egy kicsit a borítóról. Eliran
[Kantor; Testament, Iced Earth, Sodom] a művet, és csodálatos munkát végzett. Nagyon tetszenek a színek rajta. Passzol a téma ahhoz a közel-keleti beütéshez, amit sikeresen végrehajtottunk a lemezen. Rengeteg riffen érződnek a babilóniai hatások... és ez valószínűleg azért van így, mert sok Behemoth-ot és Melechesh-t hallgatok.
Ez a tizedik lemezünk; így ennek minden tekintetben különlegesnek kell lennie. Ugye nem minden nap adhatod ki karriered tizedik albumát?! Már önmagában ez megér egy fejedelmi lakomát!
".

Cavalerával néhány hete a Metal Wani magazin is interjút készített. Az alább látható videóban árulta el az új Soulfly album címét, de azt is elmondja, hogy az új lemez "jóval kísérletezősebb, epikusabb és misztikusabb" lesz, mint a csapat bármelyik korábbi kiadványa.

 

A Soulfly szeptember végén indul észak-amerikai lemezbemutató turnéra, a Soilwork, a Decapitated és a Shattered Sun társaságában. A 'We Sold Our Souls To Metal' elnevezésű körút hivatalos plakátja így néz ki:

A frissen bemutatott stúdiós videó, azaz az 'Archangel' első hivatalos album-trailere itt érhető el:

A Soulfly 'Savages' címmel adta ki kilencedik sorlemezét, 2013. október 4-én, az aktuális partner, a Nuclear Blast Entertainment gondozásában. A csapat a felvételekhez a korábbi Soundgarden / Pantera / Deftones producer Terry Date-et választotta "segítő kéznek". A lemezről bővebben itt írtunk.


SOULFLY - itt az 'Archangel' album címadódalának videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás