Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

"Nem fog megtörténni" a DOKKEN-reunion - közölte Don Dokken


2015-09-30

Don Dokken frontember az 'Eddie Trunk Live' rádió-műsorban legutóbbi adásában beszélt a Dokken zenekar klasszikus felállásának esetleges visszatéréséről.

Habár Don Dokken bevallotta, hogy nemrég beszélt egykori bandatársával, George Lynch gitárossal; később pedig Jeff Pilson basszert és Mick Brown dobost is felkereste, de az énekes szerint Pilson "el van foglalva" jelenlegi bandája, a Foreigner turné-tevékenységeivel...
"Beszéltem George-dzsal a Dokken-reunion kapcsán; és kiderült, hogy mindannyian készen állunk a dologra; kivéve Jeff-et, aki 2018-ig el van foglalva a Foreigner turnéival. Így ő azt mondta: 'Álljunk akkor össze 2018-ban'. Viszont addigra lehet, hogy az ISIS lerohanja az országot... Szóval nem lesz ebből semmi; nem fog megvalósulni a reunion" - nyilatkozta Don.

A frontembert nemrég a Wahington Times faggatta azzal kapcsolatban, mi a helyzet legendás bandája, a Dokken klasszikus felállásának pletyka-szinten keringő újjáegyesülésével: "Évek óta beszélünk a dologról. A rajongók szinte már könyörögnek azért, hogy álljunk újra össze... Nemrég még találkoztunk is. És nagyszerű volt a meeting! Együtt elmentünk Jeff [Pilson, basszusgitáros] stúdiójába, és eljammeltünk három új nótát; plusz még egy promóterrel is találkoztunk...
Jeff azért nem tud részt venni ebben, hogy sok munkája van a Foreigner-ben. George-nak
[Lynch, gitáros] pedig ott van ez az új projektje a Stryper-es Michael Sweet-tel; szóval...".

A kérdésre, miszerint mi volt a Lynch-csel való vita tárgya, Dokken így válaszolt: "Amikor 1995-ben lebonyolítottunk egy reunion-turnét Japánban, rájöttem, mi folyik itt... Újrakezdődött az egész: George háttal játszott a közönségnek. Akármikor kérdeztem a rajongókat, mindig arról panaszkodtak, hogy George olyan hangokat ad ki a gitárjából, mint ha valami gyerek játszana rajta... Aztán megkérdeztem: 'Mi a probléma; mit tehetnék annak érdekében, hogy megint működjenek a dolgok?'. Erre ő rámutatott a háttérben lévő hatméteres 'Dokken' feliratra, és azt mondta: 'Ez a probléma. A név'. Így válaszoltam neki: 'Ez az én nevem, és az én bandám. Ezzel nem tudsz mit kezdeni'".

A Dokken együttes klasszikus felállása - azaz Don Dokken (énekes), Jeff Pilson (basszusgitáros), George Lynch (gitáros) és Mick Brown (dobos) - 1989-ben bomlott fel. Erre Lynch a a következőképpen emlékezett vissza a Guitar Interactive 2014 decemberi interjújában: "Sok bandán belül történtek ilyen dolgok... különösen a mi időnkben, a '80-as években; de talán még most is... Ha van egy lemezszerződésed, eladsz rengeteg lemezt, akkor egyszer eljön az a pont is, amikor beszállnak az üzletbe a menedzserek, és újra-osztják a bevételt. Ekkor sincs gond, mivel mindaz az energia és idő, amit belefektettél a dologba, jócskán megtérül... Na nekünk ennél a pontnál máshogy alakultak dolgok: nálunk Don Dokken vette át a menedzser szerepét - úgy döntött, hogy ezentúl az övé lesz minden bevétel, és nem osztja meg velük. És ezt a tudtunkra is adta. Az 1988-as Monsters Of Rock turnén [a Metallicával, a Mötley Crüe-vel és a Scorpions-szal közösen] több tízezer ember előtt játszottunk, és nagyon sok pénzt kaptunk érte. Közvetlenül ezután konkrétan megmondta nekünk Don, hogy 'Ezt a pénzt most én teszem zsebre; ez az én bandám. Ha szerencsétek van, akkor talán a továbbiakban is alkalmazlak titeket a zenekarban'... Szóval ezt követően ebben a szellemben kellett színpadra állnunk. Pedig a viták előtt mindannyian nagyon lelkesek voltunk, keményen dolgoztunk - nem a pénz miatt; egyszerűen csak a móka kedvéért. Persze szerettünk volna sikeresek lenni, mind zenei, mind pénzügyi szempontból, de elsősorban mindent az élvezet kedvéért csináltunk. Ettől függetlenül odafigyeltünk egymásra, küzdöttünk egymásért; egyenlőek voltunk. A Monsters Of Rock turnét követően azonban minden megváltozott: ahogy Don bejelentette, hogy lenyúlja az összes bevételt, szörnyű fordulat következett be. Barátságunk tönkrement, és a családunkat is nehezebb tudtuk eltartani, mint azelőtt. Mindez abban az évben volt, amikor a Mötley Crüe egy 25 millió dolláros, az Anthrax pedig egy 12,5 millió dolláros szerződést kapott... nem mellesleg nekünk is rendesen kijutott a tőkéből. De sajnos nem úgy sültek el a dolgok. Pedig lehettünk volna egy normálisan működő banda. Szóval elég nagy szégyen ez... Viszont utána megalapítottam a Lynch Mob-ot, amivel sikerült újra fellendítenem a karrierem".

A Dokken klasszikus felállása 2009. novemberében, egy két-számos szett erejéig ismét összeállt a kaliforniai House of Blues klubban. Ekkor Don Dokken így vezette fel korábbi bandatársait: "Szeretnék bemutatni nektek néhány barátomat, akikkel nagyon régen találkoztam már". Dokken, Brown, Lynch és Pilson a 'When Heaven Comes Down' és az 'In My Dreams' című '80-as évekbeli slágereket adta elő a mini-reunion során.

Don Dokken a 'Classic Metal Show' 2014 novemberi epizódjában jelentette be, a zenekar megvált Sean McNabb basszusgitárostól. Helyére az egykori Malmsteen-banda / Ring Of Fire énekes, Mark Boals érkezett. Erről bővebben itt írtunk.

A Dokken 2012 szeptemberében adta ki legutóbbi, 'Broken Bones' című albumát, a Frontiers Records jóvoltából. A lemez a megjelenés első hetében 2,600 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a Billboard 173. helyén debütált. A maga Don Dokken által producelt és Bob St. John (Extreme, Duran Duran, Collective Soul) által mixelt albumról bővebben itt írtunk.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás