Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Hírt adott az új METAL CHURCH albumról a visszatérő énekes, Mike Howe


2015-09-30

Mike Howe - aki 1988 és 1994 között volt a Metal Church énekese - április végén tért ismét vissza a bandába!
 

[4/30/2015 - FOR IMMEDIATE RELEASE] LEGENDARY METAL CHURCH SINGER MIKE HOWE RETURNS TO THE BAND!Legendary front-man...

Posted by Rat Pak Records on Thursday, April 30, 2015

A legendás metal banda előző énekese, Ronny Munroe "más érdekeltségű projektekben" szeretett volna karriert építeni; ezért lépett ki tavaly szeptemberben. A sors ezután úgy alakította a dolgokat, hogy Kurdt Vanderhoof gitáros ismét kapcsolatba került Mike Howe-val (eredetileg egy közös projektet akartak létrehozni a Saxon dobosával, Nigel Glockler-rel). Kurdt végül felkérte Mike-ot, hogy csatlakozzon újra a Metal Church-höz.

Howe így nyilatkozott: "Nem szerettem volna csak a nosztalgia miatt visszatérni a Metal Church-be. Fontos volt, hogy ennek jó oka legyen. Következő lemezünknek kellett lennie az eddigi legjobbnak; csak így éri meg... különösképpen a rajongók számára".

Mielőtt még nyilvánosságra hozták volna Mike újonnani csatlakozását, az énekes és a gitáros elkezdtek ötleteket cserélni, és újabb nótakat írni. Ennek eredménye lett a "klasszikus érás Metal Church feltámadása" - közölte Kurdt, majd hozzátette: "Kemény és dallamos nótákat írtunk. Mike pontosan úgy szól, ahogy 20 évvel ezelőtt! Epikus lesz az új anyag!".

Jeff Plate dobos így kommentálta az ügyet: "Mike Howe a Metal Church EGYETLEN énekese! Hírnevét hatalmas tisztelet övezi. Most pedig nekilátunk a banda újabb szintre emelésének!".

Howe - aki megfordult a Heretic együttesben is - első körben 1988-ban egyesült a Metal Chuch-csel; a néhai David Wayne helyére érkezett. Három albumot adott ki vele a banda (1989 - 'The Human Factor', 1991 - 'Blessing In Disguise', 1994 - 'Hanging In The Balance'). Mike-kel készítette el a banda a 'Date With Poverty' és a 'Badlands' híres videoklipjeit, ami annak idején meglehetősen felkapott lett az MTV-n.

A Metal Church továbbra is új nagylemezén dolgozik; ami várhatóan 2015 végén jelenik meg, a Rat Pak Records jóvoltából. Addig is lentebb elérhető néhány előzetes dal-ízelítő, a 'Suffer Fools', a 'Find Your Way' és a 'Killing Your Time' című számok egy-egy részlete.

Howe szeptember végén adott hírt az új album munkálatairól: "Ezen a hétvégén ismét visszatérek a stúdióba, hogy befejezzem a maradék vokál-témákat. Egy kicsit tovább tart a dolog, mint ahogy azt gondoltuk, de a végeredmény sokkal kitűnőbb, mint bármi, amit elképzeltünk! Imádni fogjátok!".

Az újjáalakult banda (Mike Howe, Kurdt Vanderhoof, Jeff Plate, Steve Unger és Rick Van Zandt) mellesleg - Chris "The Wizard" Collier keverésében - június elején ismét felvette 1989-es 'Badlands' című klasszikusát: az új verzió, valamint az eredeti videoklip egyaránt elérhető lentebb.

A banda előző énekese, Ronny Munroe 2003-ban érkezett (ő váltotta a Griffin zenekarból ismert William McKay-t). Habár a banda utolsó előtti lemeze, a 'This Present Wasteland' megjelenését követően feloszlott, 2012-ben új felállással tér vissza a csapat, melyet Munroe mellett Kurdt Vanderhoof és Jay Reynolds gitárosok, Steve Unger basszusgitáros és Jeff Plate dobos alkotott. A zenekar 2013. október 22-én adta ki legutóbbi, visszatérő, 'Generation Nothing' című albumát. Erről bővebben itt írtunk.


Hírt adott az új METAL CHURCH albumról a visszatérő énekes, Mike Howe
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás