Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Scott Weiland "kiégett" - maga az énekes is megszólalt a botrányos koncert kapcsán (videó)


2015-05-05

[FRISSÍTVE] Az ex-Stone Temple Pilots frontember botrányos formában állt színpadra jelenlegi bandája, a The Wildabouts április 28-i texasi koncertjén...
 

A Corpus Christi-beli bulin a banda épp a Stone Temple Pilots klasszikus 'Vasoline' című számát kezdte el játszani, mielőtt Weiland a következőket közölte a közönséggel: "Oké... ez most egy új dal. A mai napon dolgoztuk ki"... Miután elkezdődött a szám, Scott érthetetlen motyogásba kezdett, és totálisan elvesztette a közönséggel való interakciót.

A botrányos koncert felvételei tegnap megjelentek a YouTube-on (ezek lentebb láthatók). A rajongók reakciói egyöntetűen negatívak voltak. Sokan "szívfacsaróan szánalmasnak", mások "teljes mértékig elfogadhatatlannak" nevezték Scott performanszát. Egy hozzászóló konkrétan a következőket írta: "Ebből elég! SCOTT, LÉGY SZÍVES, FORDULJ SEGÍTSÉGÉRT! Hogy lehet, hogy a banda úgy játszotta végig a koncertet, mintha mi sem történt volna?!".

Április 29-én, a Houston Press egyik riportere, Angelica Leicht a következőket írta a The Wildabouts-szal kapcsolatos koncert-kritikájában: "Úgy tűnik, a tegnapi napon Weiland végleg összeomlott és kiégett. Ez nagyon szomorú... Mindeddig sosem láthattuk még őt ennyire lomhának. Látszott, hogy minden erejét beleadván sem sikerül összeszednie magát...".

[*** FRISSÍTÉS (május 5.) ***] Weiland a memphisi Beale Street fesztiválon mutatkozott, 5 nappal a botrányos incidenst követően. Itt a WXMX-FM 98.1 The Max nevezetű rádió kérdezett rá; vajon szeretne-e valamit nyilatkozni az esettel kapcsolatban. Íme az énekes válasza: "Amit tudnia kell mindenkinek azokkal a felvételekkel kapcsolatban, amiket kitettek a TMZ-re, az az, hogy nem működtek a fülhallgató monitorjaim. Tehát alapvetően nem hallottam magamból semmit. Szóval ezért volt ilyen szörnyű az a buli... mert nem működtek a felszereléseim. Pedig nagyon fontos, hogy a stáb mindig a helyén legyen, mert sokszor elromlanak a dolgok; és mindez most az én káromra ment". (Az interjú a legalsó videón látható.)

Néhány napja a Stone Temple Pilots gitárosa, Dean DeLeo fogalmazta meg tökéletesen Weiland jelenlegi színpadi készségeit. A Yahoo! Music interjújában az egykori énekest kellett összehasonlítani a mostani frontemberrel, Chester Bennington-nal (Linkin Park): "Nincs semmi hasonlóság. Olyan ez, mintha egy két éves baba erejét viszonyítanánk egy professzionális testépítő energiájához. Robert [DeLeo, basszusgitáros], Eric [Kretz, dobos] és én igazán szerencséseknek mondhatjuk magunkat. Chester érkezése olyan volt számunkra, mint egy újjászületés".
Ettől függetlenül vajon elképzelhető, hogy valaha újjáegyesül a Stone Temple Pilots Weiland-del? "Kurvára nincs okunk rá, hogy egy ilyen nyomorult emberrel dolgozzunk. Jelenleg egy olyan frontemberünk van, akivel képesek vagyunk előbbre lépni. Chester egy olyan egyéniség, aki 1000%-ban jelen van minden alkalommal. Most mondhatom biztosra azt, hogy ezt megelőzően minden problémánk forrása Scott volt...".

A Stone Temple Pilots tavaly elején rúgta ki Scott Weiland énekest, majd perelte be őt, mondván Weiland szabotálta a banda 20. évfordulós turnéját azzal, hogy rendszeresen késett a koncertekről, valamint promóciós fellépéseket hagyott ki. Az énekes ezt nem hagyta annyiban: ellen-perelte egykori bandatársait, 5 millió dolláros kártérítést követelvén az általa elszenvedett "veszteségekért", az "ellene szőtt összeesküvésért", valamint "a Stone Temple Pilots név jogtalan használatáért".

Weiland itt magyarázza meg a történteket:


Scott Weiland
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás