Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Pénteken kiadja 11. nagylemezét a CENTINEX - végighallgatható a 'Death in Pieces'


2020-05-28

A veterán svéd death metal banda az Agonia Records jóvoltából május 29-én jelenteti meg új stúdióalbumát, ami a 'Death in Pieces' címet kapta.

A Centinex az 1990-es évben alakult, mint a későbbiekben klasszikussá vált, svéd death metal-mozgalom egyik zászlóvivő bandája. Nyolc nagylemezt követően 2005-ben oszlott fel a csapat, de 2014-ben visszatértek egy megújult felállással és egy 'Redeeming Filth' című stúdióalbummal. Ezt követte a 2016-os 'Doomsday Rituals' lemez, melynek promóciójával Európát és Észak-Amerikát is megjárták, felelevenítvén klasszikus stílusuk eredeti, autentikus hangzását és nyers brutalitását. Most eljött az idő, hogy a banda kiadja az újjáalakulás utáni harmadik (összességében a tizenegyedik) nagylemezét, a 'Death in Pieces'-t. Az új album - ahogy arra számíthatunk - tele van erőteljes, old-school riffekkel, Stockholm-stílusú death metal-témákkal és végtelen intenzitással.

A banda közleménye így szól: "Nagyon örülünk, hogy végre kiadhatunk a kezünkből egy újabb gyilkos Centinex-művet! Mint azt bizonyára észrevettétek, bandánk különböző okokból kifolyólag csendben volt az utóbbi években, de most fantasztikus érzéssel tölt el minket, hogy végre újra feltámadhatunk, és egy intenzív, brutális death metal-csapást mérhetünk a világra, ezzel az új, megvadult zenekari felállással!".

A 'Death in Pieces' albumot a Henka Andersson (ének), Jorgen Kristensen (gitár), Martin Schulman (basszusgitár) és Florian Rehn (dobok) felállás rögzítette, Johan Hjelm hangmérnök társaságában, a Wellbay Stúdió falai között. Az album hanganyagának keverését Ronnie Bjornstrom látta el, az Enhanced Audio Productions Stúdióban (Aeon, Bodyfarm, Meshuggah); a lemezborítót pedig Bahrull Marta készítette.

A tracklista:
01. Only Death Remains
02. Derelict Souls
03. God Ends Here
04. Tomb Of The Dead
05. Human Torch
06. Pieces
07. Cautarized
08. Beyond The Dark
09. Sacrifice
10. Skin Turning Grey
11. Break Your Debris (CD bónusz track)

A lemez megrendelhető normál és digipak CD-n, fekete, vörös és cián-zöld színű LP-n, digitális változatban, valamint merchandise-termékek formájában.

Az első két ízelítő, az 'Only Death Remains' és a 'Beyond The Dark' című számok szöveges videója itt érhető el, a teljes album-streammel egyetemben:

A Centinex idei turné-beosztása a Facebookon található meg.


Pénteken kiadja 11. nagylemezét a CENTINEX - végighallgatható a 'Death in Pieces'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás