Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

2016-ban adja ki következő nagylemezét az ORPHANED LAND


2015-05-12

A Közel-Kelet zászlóvivő metalbandája néhány napja ért végére a Blind Guardian-nel közös európai turnénak. A csapat már neki is látott soron következő nagylemeze megírásának.

A Blind Guardian és az Orphaned Land európai körútja május 6-án ért véget Olaszországban. A finn Metal Shock magazin Milánóban meginterjúvolta mindkét bandát. Az Orphaned Land gitárosa, Chen Balbus elárulta, hogy a zenekar a jövő évben adja ki hatodik, 'All Is One' (2013) albumának folytatását. A teljes interjú itt érhető el. Bővebb infók hamarosan...

Az Orphaned Land néhány hónapja tette közzé komoly célú tartalommal rendelkező 'Let The Truce Be Known' dalának hivatalos videoklipjét, melynek forgatása Vadim Mechona rendezésében zajlott. A zenekar tagjainak kedvenc dala, a 'Let The Truce Be Known' az első világháború híres fegyverszünetének témáját feszegeti. Ettől függetlenül sajnos manapság is aktuális ez a mondanivaló.

"A Közel-Keleten látott tragédiák egészen addig a pontig vezethetőek vissza, ahol sem a tárgyalások, sem a békeegyezmények nem vezettek célra, mivel inkább a gyűlöletet, a bosszút és az áldozatokat használják a háború mentségeként.

A Közel-Kelet lakossága szörnyű oktatási rendszerre hagyatkozhat - habár sajnos ez világ-jelenség. Gyerekkorunkban az első játék, amit a kezünkbe veszünk, egy játék-fegyver. Ezek a gyermekkori emlékek mindig is a legfontosabb tényezők személyiségünk kialakításában; így tudat alatt is felkészítjük magunkat arra, hogy felvegyük a harcot az ellenséggel. Az oktatáshoz már csak a politikát és a média-rendszert kell hozzáadni, és máris megkapjuk a véget nem érő káoszt. Benne lenne a természetünkben a harcra képesség? Igen, viszont megfelelő oktatással felfedezhetünk magunknak rengeteg értékes dolgot is:

- Képzeljünk el egy világot, ahol több az oktatás, és kevesebb a gazdasági egyezmény.

- Képzeljünk el egy világot, ahol az összes vallási vezető, aki Isten Nagykövetének nevezi magát, összegyűlik egy szobában, amit mindaddig nem hagy el, míg egyöntetűen arra a véleményre jutnak, hogy a háború a leggyűlöletesebb tett Isten szemében. Miért nem teszik meg ezt már most?

- Képzeljünk el egy új oktatási rendszert; egy olyat, ami jóval azelőtt, hogy megtanítana minket az emberiség véres történelmére, felkészít arra, hogy megismerjük az élet értékeit; megtanuljuk, hogy az élet szent, a háború pedig világszerte tabu. Megtanulnánk a párbeszédet is; hogyan kell beszélni, hogyan kell meghallgatni a másikat. Jelen pillanatban ez jóval fontosabb, mint a matematika.

- Képzeljük el, hogy azzal az alaphittel rendelkezünk, hogy a háború és a gyilkosság tiltott, épp úgy, mint szexelni egy vérrokonnal. Ez persze egy szándékosan extrém példa, de gondolhatna mindenki úgy a háborúra és gyilkosságra, mint mondjuk egy testvérrel való összefekvésre.

- A Közel-Kelet gyermekeinek focizniuk kéne, bandát alapítani, biztonságos környezetben felnőni. Nem kellene rakéták, bombák és semmi olyan felelőtlen helyzet elől menekülniük, amit mi, felnőttek háború címén rájuk szabadítunk.

Janusz Korczak, egy második világháborúbeli zsidó árvaház alapítója a következőket mondta ő és családja kivégzése előtt: "Ha szeretnéd megváltani a világot, változtass az oktatási rendszeren".

Addig, míg eszerint nem cselekszünk, míg meg fel nem fogjuk ezt az egészet, addig - akármilyen tragikusan is hangzik - az örökké tartó háborúk végtelenjében találjuk magunkat.

Egy napon remélhetőleg eljön a mi győzelmünk.

Béke legyen Veletek".

Az izraeli Orphaned Land 2013 nyarán adta ki hatodik, 'All Is One' című stúdióalbumát. A lemezről bővebben itt írtunk. Azóta a bandából (2014 januárjában) kilépett az egyik alapító, a gitáros, Yossi Sassi. Erről bővebb infók itt...


2016-ban adja ki következő nagylemezét az ORPHANED LAND
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás