Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: New York Cityben mutatta be új albumát az ARMORED SAINT


2015-05-14

A veterán los angelesi heavy metal banda június 2-án adja ki új stúdióalbumát. A 'Win Hands Down' lemezt május 12-én a new yorki B.B. King Blues Club & Grill-ben mutatta be a csapat:

Az új Armored Saint album tehát 'Win Hands Down' címmel jelenik meg június 2-án, a Metal Blade Records jóvoltából. A lemez áprilisban elkészült borítója lentebb látható; a tracklista így néz ki:

01. Win Hands Down
02. Mess
03. An Exercise In Debauchery
04. Muscle Memory
05. That Was Then, Way Back When
06. With a Full Head of Steam
07. In An Instant
08. Dive
09. Up Yours

A banda április 8-án bemutatta az új album első hivatalos videoklipjét, ami magához a címadódalhoz készült, Andrew Nethery rendezésében. A kisfilm lentebb megtekinthető. Emellett meghallgatható két újabb dal, a 'Mess' és az 'An Exercise In Debauchery' is.

Bush - aki 1992-től 2005-ig az Anthrax frontembere volt - nemrégiben az 'Inside Metal' showban nyilatkozott az Armored Saint és a Metal Blade Records újra megkötött szerződéséről: "Utóbbi három lemezünk esetében is a Metal Blade gondozott minket. A kiadó elnöke, Brian Slagel egy remek ember; nélküle szó szerint nem is lenne Armored Saint. Számára ez egy igazi szerelem".

Az énekes azt is elárulta, hogy több mint egy éven keresztül íródtak az új Armored Saint dalok: "Igen, hosszú ideig dolgozunk az anyagon, de mint azt ti is tudjátok, manapság már nem úgy működnek a dolgok, mint régen... legalábbis a stúdiózás tekintetében... De az biztos, hogy zseniális albumra számíthattok".

"Az új album produceri munkáit Joey [Vera, basszusgitáros] végezte. Ő egy igazi mesternek számít ebben a szakmában. Arról nem is beszélve, hogy a dalszerzői képességei is csodálatosak. Tehát szinte mindent ő csinál, és amit kiad a kezéből, az mindig magáért beszél. Nagyon büszke vagyok rá, és az egész zenekarra, mivel egy nagyon fasza albumot hoztunk össze" - tette hozzá Bush.

A veterán banda 2013 őszén kezdte el új dalainak megkomponálását. A 2010-es 'La Raza' folytatásának terveiről Joey Vera basszusgitáros korábban így nyilatkozott: "Úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk várni újabb tíz évet következő albumunkra, így gyorsan neki kellett látnunk a dolgoknak. John [Bush, énekes] és én tavaly februárban kezdtük el az új dalok megírását, tehát kevés idő alatt összegyűlt néhány használható anyag. Ezt követően azonban félre kellett tennem őket, mivel számos projektben volt érdekeltségem; ilyen például a Fates Warning: az a lemez teljesen elvette az időmet (megtanulni és rögzíteni a dalokat, ugye...). De John és én júliusban folytathattuk a zeneszerzést...".

A banda - melyet Vera és Bush mellett Jeff Duncan és Phil Sandoval gitárosok, valamint Gonzo Sandoval dobos alkot - 2013. augusztus 16-án a kaliforniai Resedában adott jótékonysági koncertet a rák-beteg Dave Brown ex-dobos tiszteletére - erről bővebben ITT írtunk.

Íme az Armored Saint és a Saxon közös USA-turnéjának első állomásai:

Május
12 - New York, NY – B.B. King Blues Club & Grill
13 - Worcester, MA - The Palladium
23 - San Antonio, TX - 210 Kapone’s Live
24 - Dallas, TX - Gas Monkey Live
29 - San Jose, CA- Rockbar
30 - West Hollywood, CA - House of Blues

A banda január végén jelentett be néhány 2015-ös európai koncertet; köztük egy pár közös fellépést a Queensrÿche-kal és a Death Angel-lel. A Fates Warning basszusgitárosaként is funkcionáló Joey Vera a következőket nyilatkozta az Armored Saint Európába való visszatérése kapcsán: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre Európába is eljuthatunk! Számunkra mindig is hatalmas élvezet volt világ-klasszis fesztiválokon koncertezni; pláne hogy most legjobb barátaink, a Queensrÿche előzenekaraként is megtehetjük ezt. Mellesleg nagyon keményen dolgozunk új lemezünkön; így már epekedve várjuk, hogy bemutathassunk nektek egy pár friss nótát! Nyáron találkozunk!".

Íme az eddig bejelentett európai dátumok:

Június
19 - Clisson, Franciaország - Hellfest

Július
30 - Wacken, Németország - Wacken Open Air

Augusztus
3 - Amszterdam, Hollandia - Melkweg
(a Queensrÿche előzenekaraként)
4 - Eindhoven, Hollandia - Effenaar (a Queensrÿche előzenekaraként)
6 - London, Anglia - Electric Ballroom (a Queensrÿche és a Death Angel előzenekaraként)
7 - Walton On Trent, Derbyshire, Anglia - Catton Hall (Bloodstock Festival)
8-9 - Kortrijk, Belgium - Alcatraz Festival



Videó: New York Cityben mutatta be új albumát az ARMORED SAINT
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás