Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

A dobos távozása után a basszusgitáros is kilépett a SAIGON KICK-ből


2015-05-16

A '90-es évek egyik legsikeresebb floridai rockbandája és Phil Varone dobos útjai néhány nappal ezelőtt váltak külön. A hír hallatán Chris McLernon basszer is a távozás mellett döntött.

"Kedves Saigon Kick rajongók! Ezennel elhagyom basszusgitárosi posztom. Megtisztelve érzem magam, hogy találkozhattam veletek; ki sem tudom fejezni azt a hálát, amit a ti elkötelezettségetek és folytonos támogatásotok okán érzek. Vigyázzatok magatokra - talán egyszer még találkozunk valahol!" - jelentette McLernon.

Phil Varone dobos május 13-án közölte az alábbiakat: "Hivatalosan is - azonnali hatállyal - elhagytam a Saigon Kick-et. Szeretném megköszönni a rajongóknak, hogy eljöttek a koncertekre. Öröm volt nektek zenélni. Csak a legjobbakat kívánom a Saigon Kick-nek".

A banda közleménye: "Szomorúak vagyunk, hogy Phil kilépett a csapatból. Nincsen semmi rosszmájúság vagy neheztelés a dolgok mögött. Egyszerűen csak eljött a továbblépés ideje. Ezzel egyidőben izgatottan jelentjük be, hogy egy legendás dobos, Jonathan Mover (Joe Satriani, Alice Cooper, Aretha Franklin, Mick Jagger, stb.) fog csatlakozni hozzánk a soron következő Orlando-i bulin és a los angelesi Cathouse fesztiválon.
Phil-nek a lehető legnagyobb sikereket kívánjuk! Reméljük, ti is megértitek ezt a döntést, és továbbra is támogattok minket!
".

A Saigon Kick 2012-ben állt újra össze, az eredeti felállással. Matt Kramer (énekes), Phil Varone (dobos), Jason Bieler (gitáros) és Tom Defile (basszusgitáros) 20 év elteltével, azév novemberében újra együtt vette birtokba a próbatermet - a csapat ugyanis 2013-ban egy reunion-turnét bonyolított le. A koncertkörúton végül Defile - "személyiségbeli különbözőségek és egyéb indokok miatt" - nem vett részt; helyette a banda egy másik visszatérő bandatársukkal egészült ki, Chris McLernon személyében.

A Songfacts magazin néhány hete interjút készített Jason Bieler gitárossal, a Saigon Kick jelenlegi tevékenységeiről és egy esetleges visszatérő stúdióalbum terveiről: "Jelenleg pihentetjük a zenekart, beszélgetünk, szabadságunkat töltjük. Három hónappal ezelőtt felléptünk az Avenged Sevenfold, a Volbeat és a Chevelle társaságában. Már maga az csodálatos élmény volt, hogy ismét bekerültünk egy ilyen körforgásba. Arról nem is beszélve, hogy többek között színpadra léptünk a Alter Bride-dzsel és az All That Remains-szel is... szóval próbáljuk kihasználni azokat a fesztivál-lehetőségeket, amelyek jó ötletnek tűnnek. Biztos vagyok benne, hogy egy bizonyos ponton nekilátunk ismét a zeneszerzésnek, de ezúttal megpróbálunk helyesen végigmenni egy ilyen folyamaton. Ezzel azt akarom mondani, hogy most éppen arra törekszünk, hogy csak is minőségi zenekarokkal és minőségi bulikon lépjünk fel; nem pedig minden iszonyatosabbnál iszonyatosabb barbecue-fesztiválon, potom pénzért, mint annak idején... Persze ez nem azt jelenti, hogy elbíztuk volna magunkat; egyszerűen csak hűek szeretnénk maradni mindahhoz, amit eddig zenei szempontból letettünk az asztalra; és egy kicsit biztosabbra akarunk menni azon a téren, amit a múltban elhibáztunk, vagy amire nem figyeltünk kellőképpen oda. Jelenleg tehát itt tartunk; így gondolkodunk. Ezért is nem adunk egyszerre 300 koncertet, nem lépünk fel minden szembejövő banda társaságában és nem szereplünk minden egyes isten háat mögötti címlapon. Sőt, amióta összeálltunk, összesen 9-10 bulit adtunk... szóval tényleg arról van szó, hogy csakis a lehető legjobb alkalmakra várunk".

A Saigon Kick-re a legtöbben valószínűleg a '92-es 'The Lizard' album kapcsán emlékeznek, melyen a csapat legnagyobb slágere, a 'Love Is On The Way' is szerepelt. A single annak idején a Billboard 12. helyén debütált, és a videoklip is hetekig állt az MTV top 10-es listájának élén. A 'The Lizard' a '93-as tavaszi turné végére több mint 500,000 példányban kelt el - ezzel hivatalosan is aranylemez lett az album. A banda nem hivatalosan 1999-ben oszlott fel - ekkor jelent meg legutolsó nagylemezük, a 'Bastards'; ám ez is csak a Távol-Keleten és Japánban került forgalomba.

A Saigon Kick nemrég a las vegasi Vamp'd klubban lépett fel. Ennek rajongói felvételei itt láthatók:

A 'Love Is On The Way' eredeti videoklipje:


A dobos távozása után a basszusgitáros is kilépett a SAIGON KICK-ből
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás