Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BULLET FOR MY VALENTINE - itt a 'Venom' album bónusz track-je!


2015-08-08

A Bullet For My Valentine bemutatta legújabb dalát: a 'Playing God' az új album deluxe változatának egyik bónusz track-je:

A B.F.M.V. új albuma, a 'Venom' augusztus 14-én, pénteken jelenik meg, de az album első hivatalos single-dala, a 'No Way Out' már május 18-án, hétfőn kiadásra került digitális formában. A dal lyric-videója lentebb elérhető.

Matt Tuck gitáros-énekes elmondta az új dal kapcsán: "Ahhoz, hogy megírjam ezt a számot, egy nagyon sötét állapotba kellett kerülnöm. Mentális szempontból kellett összevetnem jelenlegi saját belső tulajdonságaimat azzal, amilyen régen, még a Bullet előtt voltam. Dalszövegileg és zeneileg ez az egyik legkeményebb daluk; ha nem konkrltan a legkeményebb... Sokat dolgoztunk rajta; így én is sokszor hallottam már, de még mindig libabőrös leszek tőle. Ti pedig egy pokoli utazásra készülhettek!".

Az új nagylemezről június 24-én jelent meg a második single-dal, a 'You Want Battle? (Here's A War)', ami alapjában véve az erőszakról és megfélemlítésről szól. Tuck személyes gyerekkori élményeit írta bele ebbe a dalba. "A suliban nem számítottam faszagyereknek, mivel hosszú hajam volt, és heavy metalt hallgattam. Fizikailag és mentálisan is sok időbe telt, mire bátorságot tudtam venni annak érdekében, hogy kiálljak magamért. Fiatalkoromban szinte minden csatát elvesztettem, de amint elkezdtem felnőtté válni, egyre inkább képes lettem megvédeni saját magam. Valahol ugyanez történt a bandával is; ahogy kinőttük magunkat, felvettünk egyfajta 'fuck you'-stílust - pontosan erről szól ez az új dal: hogyan kell átvészelni a nehéz időket, és átállni a másik oldalra".

Íme a 'You Want Battle? (Here's A War)' videoklip-premierje:

Tuck nemrég a brit Metal Hammer magazinnak nyilatkozott bandája új albumának dalszerzői munkáiról: "Igazából amit szerettünk volna feleleveníteni, az az a szorongás, izgatottság és düh, amit abban a pillanatban érzel, amikor nem bírod már tovább, hogy a világ nem ismer téged, nem figyel rád. Ahogy elkezded sorozatban gyártani a lemezeket, és velük együtt öregszel, ez az érzés egyre inkább gyengülni kezd. Szóval most azt mondtuk magunknak: 'Oké, álljunk vissza a régi, fiatalos Bullet lendületére, és élesszük fel azt a kibaszott tüzet!'. És ez sikerült is. Írtuk a dalokat, és ami nem jött be elsőre, azt dobtuk a kukába. Nagyjából tíz ilyen nótánk van, amibe rengeteg időt és energiát fordítottunk, de aztán mégsem volt jó; így ki is löktük őket".

Aktuális hír, hogy Jay James basszusgitáros 12 év után, február elején távozott a Bullet For My Valentine köreiből. A csapat ekkor az alábbi váratlan közleményt adta ki: "Szomorúan jelentjük, hogy Jay James nem tagja többé a Bullet For My Valentine-nak. Jay több mint 12 éven keresztül volt a zenekar basszusgitárosa; életünk része. Nagyon fog tehát hiányozni nekünk, és minden bizonnyal Nektek is. Csak a legjobbakat és a legnagyobb sikereket tudjuk kívánni neki, bármilyen fejezet is nyíljon előtte a jövőben. Mi örökké hálásak leszünk mindazért, amit ő feláldozott ezért a bandáért.
Ha eljön a megfelelő idő, bemutatjuk Jay utódját, de addig is lekötjük magunkat új lemezünk felvételeivel, és azzal a szándékkal, hogy a lehető legjobb anyagot tegyük le az asztalra. A 2015-ös esztendő igen mozgalmasnak ígérkezik - rengeteg izgalmas dolog zajlik a színfalak mögött. Hamarosan további infókkal is szolgálhatunk!
".

A legfrissebb infók szerint, a Bullet For My Valentine új basszusgitárosa a Revoker zenekar tagja, Jamie Mathias lett. Júliusban vele indul tehát észak-amerikai turnéra a banda (a Slipknot, a Lamb Of God és a Motionless In White együttesekkel közös 'Summer’s Last Stand' körút keretében.

A Bullet For My Valentine tagjai február elején fejezték be új nagylemezük dalszerzői munkálatait. A banda ezúttal két producerrel dolgozott: az egyik Colin Richardson (Carcass, Fear Factory, Machine Head); a másik pedig Carl Bown. A munkálatokat összefoglaló stúdió-videó-sorozat első része június elsején jelent meg - lentebb megtekinthető.

A 'Venom' album borítója és tracklistája így néz ki:

01. V
02. No Way Out
03. Army of Noise
04. Worthless
05. You Want A Battle? (Here's A War)
06. Broken
07. Venom
08. Harder the Heart
09. Skin
10. Hell or High Water
11. Pariah

Deluxe bónuszok:
12. Playing God
13. Run For Your Life
14. In Loving Memory
15. Raising Hell

 
 
 

A B.F.M.V. új felállásának első promó-fotója:

A banda 2013 decemberében mutatott be egy vadonatúj single-dalt, 'Raising Hell' címmel. A csapat dobosa, Michael "Moose" Thomas a Billboard magazinnak ekkor a következőket árulta el zenekara új nagylemezének munkálatairól. Ez az album ezúttal "teljesen eltérő lesz a [2013-ban megjelent] 'Temper Temper'-től". "Most nagy valószínűséggel első két albumunk felé vesszük az irányt. Mindig is szerettünk változtatni a hangzásunkon és stílusunkon, és ez szükségszerű is, mivel máskülönben unalmasakká válnánk magunk és rajongók számára. Nézzük csak meg a rock-történelem legnagyobb bandáit - a Metallica például minden albumán valami újat produkált. Minden lemezük különbözött a másiktól, és mégis ők a világ legnagyobb metal bandája. Mi is így akarunk haladni; minden alkalommal újabb szinte kell lépnünk".

A lentebb videoklip formájában is megtekinthető 'Raising Hell' (amit James Sharrock rendezett) kapcsán Matt Tuck énekes-gitáros elmondta: "Ez a gyilkos dal a Bullet új fejezetét fémjelzi. Egy kicsit thrashesebb irányba váltottunk... Nagyon örülünk neki, hogy nagy siker lett ez a single; pláne úgy, hogy saját magunk produceltünk a nótát. Jó érzés visszatérni a keményebb vonalhoz. ...Várjátok ki a végét!".

A Bullet For My Valentine negyedik nagylemeze, a 'Temper Temper' 2013. február 12-én jelent meg, mind normál, mind 'deluxe' változatban, az RCA Records jóvoltából. A lemezről itt írtunk.


BULLET FOR MY VALENTINE - itt a 'Venom' album bónusz track-je!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás