Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Videó: A Svéd Rockfesztiválon adta első reunion-buliját a BACKYARD BABIES


2015-06-07

Öt évvel azután, hogy a svéd sleaze rock csapat tagjai "határozatlan időre" visszavonultak az aktív zenéléstől, a Backyard Babies most ismét színpadra állt!

A veterán zenekar első reunion-koncertje június 5-én, pénteken, a Sölvesborg-ban megrendezett Svéd Rockfesztiválon valósult meg. Íme egy rajongói videó:

2015. január 30-án a Gain Music Entertainment és Sony Music kiadók bejelentették, hogy szerződést kötöttek a Backyard Babies-szel. A banda visszatérő nagylemeze, a 'Four By Four' augusztus 28-án jelenik meg. Ezt egy májusi promó-single előzi meg: a 'Th1rt3en Or Nothing' című számot a Spotify-on lehet meghallgatni.

"Rendkívül boldogok és büszkék vagyunk, hogy partnereinkként üdvözölhetjük a Backyard Babies tagjait" - közölte korábban a Gain Music elnöke, Markus Tagaris. "Biztosak vagyunk benne, hogy képesek leszünk világ-szinten még magasabbra emelni ezt a zseniális bandát".

"Nagyon örülünk, hogy karrierünket a Gain / Sony Music Sweden cég kötelékében folytathatjuk. Részben azért is, mert az RCA-n keresztül közös múltunk van; de elsősorban azért, mert igazi rockzene szeretete összeköt minket. Együtt egy valódi siker-sztorinak nézünk elébe. Nekivágunk tehát az újabb 25 évnek!" - tette hozzá Nicke Borg énekes.

A banda az új album megjelenését a tervek szerint egy nagyszabású turnéval fogja megkoronázni.

További hírek az új albumról és a turnéról hamarosan...

Nicke Borg frontember 2009-ben a következőket nyilatkozta az Aftonbladet napilapnak: "Egy jól megérdemelt szünetet tartunk... 20 évet töltöttem turnézással, és nagyon jó volt. De most itt az idő, hogy az élet más oldalait is kipróbáljam, amely nagyobb biztonsággal jár. Mivel kreatív ember vagyok, biztos, hogy dolgozni fogok egyfolytában. Sok mindent szeretnék csinálni, olyasmiket, amire nem volt időm a rengeteg turné alatt".

A szünetelést megelőző elmúlt két évtizedet a Backyard Babies egy 120-oldalas 'Them XX' című könyvvel ünnepelte meg. A privát fotókat is tartalmazó könyv mellett 2010-ben kiadtak egy 3 CD-s válogatást, és egy dokumentációs DVD-t is.

A Backyard Babies gitárosa, Dregen már tavaly márciusban utalt a banda visszatérésére. A zenész ekkor lépett ki Michael Monroe (Hanoi Rocks) szólóbandájából: "Három csodálatos évet töltöttem a Monroe-csapatban, és teljes mértékig élveztem minden másodpercét!" - közölte Dregen. "Nagyon fog hiányozni ez a banda, de most eljött az idő, hogy szólókarrieremre és a Backyard Babies-re koncentráljak...".

A Backyard Babies 2008-ban adta legutóbbi nagylemezét, amit stílszerűen 'Backyard Babies'-nek kereszteltek. Az album a megjelenés első hetében felkerült a hivatalos svéd zenei toplista aranyérmes helyére. Az album producere a Rammstein és az Apocalyptica köreiből is ismert Jacob Hellner volt.


Videó: A Svéd Rockfesztiválon adta első reunion-buliját a BACKYARD BABIES
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás