Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Augusztus 21-én adja ki új szólóalbumát a Savatage gitárosa, Chris Caffery


2015-06-29

A legendás Savatage zenekarból és a Trans-Siberian Orchestrából ismert gitár-virtuóz, Chris Caffery néhány napja az alábbi híreket közölte soron következő szólólemezéről, ami a 'Your Heaven Is Real' címet kapta:

"Két évnyi dalszerzés; hat hónapnyi demózás; és négy hónapnyi stúdió-munka után, most végre elkészült az új albumom, és kezdetét veheti a keverés!!!
Nagyon hálás vagyok Mr. Tichy-nek, hogy ráért, és feldobolta a lemezt. Ő egy kiváló tehetség! Még jómagam játékát is újabb szintre emelte. Emellett szintén köszönetet kell mondanom Mr. Lonnie Park-nak is, a csodálatos billentyű- és vokál-munkájáért.
Köszönöm Nektek is, hogy a barátaitok lehetek, és megállás nélkül támogattok engem!
Amint meglesz a lemez megjelenései dátuma, azonnal értesítelek benneteket. Úgy tervezem, hogy nagyjából a születésnapom
[szeptember 9.] környékén lesz ez esedékes!".

A legfrissebb hírek szerint, Caffery ötödik szólólemeze Észak-Amerikában augusztus 21-én jelenik meg, a Metalville Records jóvoltából (európai megjelneési dátum hamarosan). Az album összes dalában maga Chris énekel, gitározik, basszusgitározik és billentyűzik; dobokon azonban a legendás Brian Tichy (Whitesnake, Billy Idol, Ozzy) működik közre.

Caffery közzétette a 'Your Heaven Is Real' végleges tracklistáját és borítóját. Ez utóbbi lentebb látható; az előbbi így néz ki:

01. Your Heaven Is Real
02. Arm And A Leg
03. Just Fine
04. Why
05. Damned If You Do, Dead If You Don't
06. Hot Wheelz (instrumentális)
07. I Never Knew
08. Sick And Tired
09. Death By Design
10. 2-26-15 (instrumentális)
11. Too Soon To Be Too Late
12. Over And Over
13. Come Home

További infók és ízelítők hamarosan...

Caffery legutóbbi teljes értékű szólólemeze 2008-ban jelent meg, 'House Of Insanity' címmel; az elmúlt két évben azonban négy kislemezt is kiadott a gitáros; köztük a tavaly szeptemberben napvilágot látott 'My Light' single-t, ami az alábbi lejátszón elérhető.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a legendás amerikai klasszikus metal banda, a Savatage a 2015. július 30. és augusztus 1. között megrendezésre kerülő német Wacken Open Air fesztiválon fog ismét összeállni.

A görög Rock Overdose magazin a reunion kapcsán készített interjút Chris Caffery gitárossal. Chris a Savatage régóta várt összeállásról a következőképpen sztorizott: "Hát, igazából nincs mögötte semmi hatalmas történet. Minden évben rengetegen kérdezik, mikor fogunk megint együtt zenélni; én pedig rendszeresen azt válaszolom, hogy 'Majd ha eljön a megfelelő idő'. Aztán egyszer csak csörgött a telefonom, és közölték velem a híreket... Szóval azt hiszem, ez volt a megfelelő idő. Egyébként is nagyon szerettük volna mindannyian, ha kiállhatunk a színpadra közösen, és a rajongókkal együtt ünnepelhetünk; mivel már nagyon régen voltunk együtt. Egyszóval hiányzott már ez az egész - hirtelen nem is tudok többet mondani...
Persze sok kérdés felmerül a reunion kapcsán - például hogy mi lesz utána, vagy hogy ki fog játszani a bandában... erre azt kell, hogy mondjam: majd a koncert másnapján minden kiderül. Most egyelőre az a lényeg, hogy én magam nagyon boldog vagyok, hogy újra együtt játszhatunk. Olyan ez nekem, mintha 40 karácsony lenne egy napon... Ezzel a bandával nőttem fel, ez volt az életem... 28 éven keresztül a Savatage volt a mindenem; így a Wacken Fesztiválon újra beteljesülhet az álmom. Igen, Karácsony, ez a legjobb szó rá...
Azt szeretnénk, ha ez az este egy különleges élmény lenne az emberek számára; ezért egyelőre nem akarok elárulni semmi konkrétat. Azt fogjuk tenni, amit tennünk kell. És utána is az fog történni, aminek történnie kell... Amint mondtam, másnap reggel minden kérdésre választ kaptok!
".

Egy decemberi interjúban Chris Caffery így nyilatkozott a Vanyaland magazinnak, azzal kapcsolatban, vajon vannak-e valamilyen további tervei a bandának a reunion-műsor után: "Elmondom, mi a helyzet: 12-13 éve várok arra, hogy ismét játszhasson a bandám. Most pedig ez végre megtörténhet, és ennek olyannyira örülök, hogy nem is tudom, mi lesz utána [haha]. Sokan úgy gondolták, hogy ez a zenekar bevégeztetett; mi viszont nem csak hogy felkeltünk, és lefutjuk a maratont, de egyenesen olimpiai számot mutatunk be ezzel a jövő évi koncerttel. Nem szeretnék semmit előrejósolni, de maradjunk annyiban, hogy van rá esély, hogy a Wacken után több is fog történni... Engem pedig nem is tenne semmi más boldogabbá".

A Savatage 1983-ban jelentette meg első ('Sirens') és 2001-ben adta ki utolsó albumát, 'Poets And Madmen' címmel. Ez az album fémjelezte Jon Oliva visszatérését a banda énekesi posztjára, miután a korábbi énekes, Zak Stevens (Circle II Circle) "családi okok" miatt távozni kényszerült. Stevens-szel együtt lépett ki a csapatból Al Pitrelli is, aki 2000-ben csatlakozott a Megadeth-hez. A 'Poets And Madmen' megjelenését követően a Savatage egy rövid észak-amerikai turnéra indult, első körben a Fates Warning, majd a Nevermore társaságában. Ezeken a koncerteken - Oliva döntése alapján - Damond Jiniya (Diet Of Worms) volt az énekes. A Savatage legutóbbi felállását egyébként Chris Caffery gitáros, Johnny Lee Middleton basszusgitáros és Jeff Plate dobos egészítette ki.

Egyelőre ismeretlen a Savatage idei Wacken Open Air fesztiválos fellépésének teljes felállása, de azt már lehet tudni, hogy a rendezvényen színpadra áll Jon Oliva Paul O'Neill zeneszerzővel közösen alapított nagysikerű projektje, a Trans-Siberian Orchestra is (melynek szintén tagja Caffery).

Az eddig bejelentett 2015-ös Wacken-fellépők: Savatage, Trans-Siberian Orchestra, Running Wild, In Flames, In Extremo, U.D.O. (speciális nagyzenekari koncert), Sabaton, Amorphis (a 'Tales From The Thousand Lakes' album teljes szettjével), Death Angel, Powerwolf, Ensiferum, Kataklysm, Cannibal Corpse, Sepultura, Thyrfing.


Augusztus 21-én adja ki új szólóalbumát a Savatage gitárosa, Chris Caffery
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás