Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

WOLFHEART - klip-premier az "Árnyék-világból"


2015-11-22

A finnországi Myrskylä-ból származó dallamos death / black metal zenekar nemrég kiadta második nagylemezét. Most itt a friss videoklip is!

A Wolfheart-ot Tuomas Saukkonen alapította, aki korábban a népszerű Before The Dawn, Black Sun Aeon és Dawn Of Solace zenekarok frontembere volt. Saukkonen 2013 januárjával megszüntette összes addigi bandáját; így azóta kizárólag a Wolfheart-ra tud koncentrálni.
"Már egy pár éve gondolkozom ezen" - olvasható Tuomas korábbi nyilatkozatában. "Néhány ponton azon kaptam magam, hogy többé már nem érzem jól magam a bandában. Elvesztettem az érzelmeket a saját zenszerzési módszereim iránt. És most, hogy a Before The Dawn ideje leáldozott, számomra a logikus lépés, hogy egy teljesen tiszta lappal indítok, és felépítek egy új dolgot az alapoktól kezdve: Ezentúl kizárólag az új bandámra, a Wolfheart-ra fogok fókuszálni - minden figyelmem és engergiám ebbe fektetem. Legfőbb célom ezzel, hogy egy olyan bandát hozzak létre, ami a Before The Dawn energiáját kombinálja a Black Sun Aeon lehangoló, sötét, súlyos és epikus atmoszférájával".

Habár a Wolfheart független gondozásban már 2013 októberében megjelentette bemutatkozó 'Winterborn' albumát, a nagy sikerekre való tekintettel felkarolta a bandát a Spinefarm Records. A friss szerződés értelmében, 2015. február 3-án került hivatalos formában kiadásra a debütáló lemez.

Ugyanebben az évben jelent meg a Wolfheart második nagylemeze is, a 'Shadow World', mellyel a banda szakít eddigi, "fagyos, északi hangzásával", és egy "tüzesebb, robbanékonyabb death metal albummal mutatkozik". A 'Shadow World' - ami augusztus 21-én látott napvilágot - az athéni Grindhouse Stúdióban és a finn SoundSpiral Audio-ban került rögzítésre, mint a 'Winterborn' "logikus folytatása". "Az új lemez még a legfagyosabb, legzordabb lelkületű hallgatókat is szénné égeti kegyetlen dühével" - írja a kiadó.

Íme a 'Shadow World' borítója és tracklistája, valamint trailerei:

01. Aeon Of Cold
02. Zero Gravity
03. Storm Centre
04. Last Of
05. All Winters
06. Nemesis
07. Abyss
08. Resistance
09. Veri

A lemezről elsőként az 'Aeon Of Cold' című szám látott napvilágot. A minap pedig a 'Zero Gravity' jelent meg:

Saukkonen 1998-ban alapította a Before The Dawn zenekart, mellyel 7 nagylemeze jelent meg az évek során (a legutóbbi a tavalyi 'Rise Of The Phoenix' volt). A 2000-es évek közepén indította útjára a Black Sun Aeon-t (3 nagylemez) és a Dawn Of Solace-t (1 nagylemez) - mindkettőt egy-személyes bandaként működtette: az összes hangszeren ő játszott, valamint ő volt az énekes is. 2011-ben a RoutaSielu-val jelent meg egy albuma ('Pimeys') - itt szintén övé volt a frontemberi szerep. Mindeközben olyan együttesekben is részt vett dobosként, mint a BoneGrinder, a Jumalhämärä, a Rajavyhöyke és a The Final Harvest.


WOLFHEART - klip-premier az
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás