Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: San Franciscoban lépett fel új felállásával a WHITESNAKE


2015-06-24

A legendás Whitesnake új turné-felállását David Coverdale (énekes), Joel Hoekstra (gitáros), Reb Beach (gitáros), Michael Devin (basszer), Tommy Aldridge (dobos) és Michele Luppi (billentyűs) alkotja.

A banda június 11-én a kaliforniai San Franciscoban, a The Regency Ballroom színpadán adott koncertet. Íme a rajongói felvételek:

A Whitesnake új felállása május 28-án, a washingtoni Northern Quest Kaszinó színpadán mutatkozott be. A koncert szettlistája főként Deep Purple feldolgozásokból állt, de elhangzott néhány régi klasszikus Whitesnake nóta is:

01. Burn (DEEP PURPLE)
02. Lay Down, Stay Down (DEEP PURPLE)
03. Love Ain't No Stranger
04. The Gypsy (DEEP PURPLE)
05. Give Me All Your Love
06. You Keep On Moving (DEEP PURPLE)
07. Forevermore
08. Gitárszóló
Mistreated (DEEP PURPLE)
10. Soldier Of Fortune (DEEP PURPLE)
11. You Fool No One (DEEP PURPLE)
12. Drum Solo
13. Is This Love?
14. Lady Double Dealer (DEEP PURPLE)
15. Stormbringer (DEEP PURPLE)
16. Here I Go Again

Ráadás:
17. Still of the Night

A legendás rockbanda a múlt héten tért vissza 12. stúdiólemezével, ami a 'The Purple Album' címet kapta; lévén klasszikus Deep Purple dalok átdolgozása szerepel rajta.

A Whitesnake-nek ezúttal is sikerült bebizonyítania, hogy az egész világon meghatározó tényezője a hard rock-szcénának: a 'The Purple Album' számos toplistán végzett előkelő helyen. Amerikában a 'Top Current Hard Music' albumok listáján a 6. helyzést, a 'Top Current Rock Albums' listán a 15., a 'Top Current Albums' chart-on a 43., míg a hivatalos Billboard-listán a 83. helyezést érte el.

A 'The Purple Album' emellett 18. lett a hivatalos brit toplistán, 9. a finn, 17. a cseh, 11. a svájci, 34. a norvég, 18. a svéd (itt 1. a 'Hard Rock Charts'-on), 13. a német, 24. holland és 8. a japán toplistán.
 
"A Kígyók és jómagam teljesen le vagyunk nyűgözve a 'The Purple Album' hatalmas mértékű pozitív fogadtatásától. Őszintén köszönjük MINDENKINEK, aki támogatott minket azzal, hogy megvette a lemezt, illetve azzal, hogy jegyet váltott a 'The Purple' turné bármely állomására!!" - mondta David Coverdale.

Az Európában május 12-én, Észak-Amerikában pedig május 19-én megjelent (Frontiers) 'The Purple Album'-ra azon dalok átdolgozott verziói kerültek fel, amiket a Deep Purple annak idején David Coverdale énekessel adott elő.

"Ez egy vérbeli tribute-album; egy főhajtás; egy hatalmas köszönet részemről a Deep Purple-nek azért a lehetőségért, amit tőlük kaptam 40 évvel ezelőtt" - nyilatkozta Coverdale. "Ahogy azt már többször elmondta Ritchie Blackmore-nak is, annak idején egy csodálatos kalandot adott nekem a Deep Purple, ami a mai napig tart. Jobb tanáraim nem is lehettek volna. A Deep Purple Egyetem egy rendkívüli iskola volt számomra. Alig várjuk már, hogy előadhassuk ezeket a nótákat élőben is!".

"Kezdve a klasszikus 'Burn' dallal, egészen az album-záró 'Stormbringer' nótáig, a Whitesnake előadásában újra életre kelnek a legendás slágerek" - olvasható a kiadó korábbi közleményében. A 'Stormbringer' immáron hivatalos videoklip formájában is elérhető!

A 'The Purple Album' - ami megjelent normál változatban, 'deluxe edition' formájában (bónusz DVD-vel) és dupla bakeliten - tracklistája így néz ki:

01. Burn
02. You Fool No One
03. Love Child
04. Sail Away
05. The Gypsy
06. Lady Double Dealer
07. Mistreated
08. Holy Man
09. Might Just Take Your Life
10. You Keep On Moving
11. Soldier Of Fortune
12. Lay Down Stay Down
13. Stormbringer

'Deluxe edition' bónuszok:
14. Lady Luck
15. Comin' Home

A bónusz DVD tartalma:
* "Lady Double Dealer" - videoklip
* "Sail Away" - videoklip-mix
* "Stormbringer" - videoklip
* "Soldier Of Fortune" - videoklip
* "The Purple Album" színfalak mögötti videó
* "The Purple Album" EPK

A lemez második hivatalos promó-klipje, a 'Soldier Of Fortune' május 5-én debütált. Íme a klip-premier:

A 'Burn' című klasszikus Whitesnake-féle verziója március 24-én jelent meg single formájában. Íme a premier:

A 'Lay Down Stay Down' április 7-én debütált:

Itt megtekinthető az új Whitesnake album EPK-ja (Electronic Press Kit) is, mint az első hivatalos sajtós anyag:

Az új Whitesnake lemez promóciós turnéjánek első köre így néz ki:


Videó: San Franciscoban lépett fel új felállásával a WHITESNAKE
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás