Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: Bemutatkozott élőben az Immortal frontember ABBATH projektje


2015-06-29

Abbath új bandája június 27-én, a finn Tuska fesztiválon debütált élőben.

Az újonnan alakult Abbath-banda basszusgitárosi posztját egy black metal-körökben jól ismert zenész, Tom Cato Visnes tölti be (ő a Gorgoroth legtöbb albumának, valamint az Ov Hell zenekarnak a dalszerzője - művésznevén: King Ov Hell). A dobos a God Seed és a Borknagar ütőse, Baard Kolstad.

A Helsinki-beli Tuska fesztiválon (ahol fellépett többek közt Alice Cooper, az Opeth és az In Flames is) az Abbath-banda előadta az I zenekar (Abbath és King 2006-os projektje) és az Immortal egyes klasszikusait, de elhangzott egy vadonatúj dal, a 'Fenrir Hunts' is. Íme a teljtes szettlista és a rajongói felvételek:

01. Warriors (I)
02. Battalions (I)
03. Fenrir Hunts (új dal)
04. One By One (Immortak)
05. Tyrants (Immortal)
06. Cursed We Are (I)
07. In My Kingdom Cold (Immortal)
08. Hordes To War (Immortal)
09. Withstand The Fall Of Time (Immortal)

Abbath az elmúlt időben intenzív dalszerzést folytatott. Ennek ellenére, egy jogi vitát illetően nem sikerült megegyezni az Immortal további tagjaival (Demonaz, Horgh és Apollyon); ezért a frontember az új bandával, az Abbath-tal kívánja továbbvinni illusztris karrierjét és zenei örökségét.

Az elkövetkezendő hónapokban, Abbath egy újabb albummal és egy nagyszabású koncert-sorozattal fog jelentkezni. Az Abbath-banda headliner-turnéja szeptember 18-án, pénteken veszi kezdetét a londoni Forum színpadán. A zenész - a 2011-es Bloodstock fesztiválos fellépést után - ekkor fog visszatérni először Nagy-Britanniába. 2016 februárjában már hazai pályán folytatja a koncertezést: Abbath a híres norvég Blastfest elsőszámú előadójaként áll színpadra. A jövőbeni koncertek során, a klasszikus Immortal dalok mellett elhangzanak majd vadonatúj szerzemények is. Hamarosan további koncertek is bejelentésre kerülnek.

Abbath 1990-ben alapította a black metal műfaj egyik úttörőjeként számontartott Immortal zenekart. Ez a név, 25 után most egyelőre bevégeztetett, de az esszencia, az energia és a zene tovább él majd a frontember soron következő projektjében, az Abbath-ban.

Az Abbath már neki is látott első nagylemeze munkálatainak. A korong várhatóan 2016 legelején jelenik meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából. Erről bővebb infók hamarosan...

Az Immortal alap-magja - Abbath, Demonaz és Horgh - 1996 óta alkotott közösen. Az Immortal ezzel a klasszikus felállással öt nagylemezt adott ki: 'Blizzard Beasts' (1997), 'At The Heart Of Winter' (1999), 'Damned In Black' (2000), 'Sons Of Northern Darkness' (2002) és a 2009-es reunion-album, az 'All Shall Fall'.

Abbath a tavalyi évben jelentette be, hogy megszerezte az Immortal nevének, logójának és örökségének teljeskörű jogát, miután Demonaz (eredeti nevén: Harald Nævdal) és Horgh (eredeti nevén: Reidar Horghagen) véglegesen távozott a banda felállásából.


Videó: Bemutatkozott élőben az Immortal frontember ABBATH projektje
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás