Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

IDES OF MARCH nevű bandában egyesültek az Iron Maiden ex-tagjai, Paul Di'Anno énekes vezetésével - bejelentették a második koncertet


2020-03-03

Az Iron Maiden ex-énekese, Paul Di'Anno három másik ex-Iron Maiden taggal egyesítette erejét.

Az Ides Of March zenekar megalakulását január elején jelentették be. Öt nappal később már teltházassá vált a banda Beermageddon fesztiválos fellépése, amit augusztus végén rendeznek meg, az angliai Bromsgrove városában.

Az Ides Of March augusztus 30-án, szombat este lép fel a Beermageddon színpadán, megünnepelvén az Iron Maiden klasszikus debütáló albumának 40. évfordulóját. Az Ides Of March neve egyébként megegyezik az Iron Maiden második nagylemezének ('Killers') nyitó dalának címével - ez volt az utolsó Maiden-album, amin Di'Anno énekelt.

A hatalmas mértékű rajongói követeléseknek eleget téve, bejelentettek egy másik koncertet is: augusztus 14-én a spanyolországi Metal Paradise fesztiválon is fellép az Ides Of March, Fuengirola városában (a kétnapos fesztiválon színpadra áll még a Slipknot, az Eluveitie, a Behemoth, a Saxon, a HammerFall, a Cradle Of Filth, a Destruction, Max és Igor Cavalera, a Venom, a Turisas és a Thunder Mother is).

A Metal Paradise fesztiválon nem mellesleg dokumentumfilmet is forgatnak Paul Di'Anno életéről. A filmet az a Wes Orshoski produceli és rendezi, aki annak idején a Lemmy - The Movie c. alkotást is filmre vitte.

Az Ides Of March hivatalos logója így néz ki:

A projekt felállása pedig a következő: Terry Wapram és Terry Rance gitárosok, Doug Sampson dobos, Paul Di'Anno énekes és Speed Harris (vagyis Dean Moraity) basszusgitáros.

Az Ides Of March menedzsere, Steve Göldby így nyilatkozott: "Rettentően meglepett minket, hogy mindössze öt napon belül elkelt az összes jegy a Beermageddon fesztiválra. A világ minden tájáról érkeznek rajongók a bulira, és már most megígérhetjük, hogy senki nem fog csalódni".

Egyúttal az is kiderült, hogy az Ides Of March Beermageddon fesztiválos fellépése lesz az utolsó alkalom, hogy Paul Di'Anno színpadra áll. A Wapram / Rance / Di'Anno / Sampson / Moraity felállás mellett pedig jelen lesz az eseményen az "Eddie" figura feltalálója, az Iron Maiden legendás fény-technikusa, Dave "Lights" Beazley is (aki 1974-től egészen a 'Somewhere in Time'-éráig dolgozott a bandával; később pedig olyan neves előadók színpadi műsoraihoz járult hozzá, mint a Dio, a UFO, Prince és Kylie Minogue).

A koncert és a projekt megalakulása apropójából új merchandise-termékek is forgalomba kerülnek - ezeket itt lehet megrendelni.

A fesztiválról bővebb infók az alábbi képre kattintva érhetők el:

Másik hír, hogy az Iron Maiden ex-énekese, Paul Di'Anno 'Hell Over Waltrop - Live in Germany' címmel jelentette meg új koncertlemezét, 2020. január 31-én, a Metalville kiadó jóvoltából.

Paul Di'Anno-t 2006 nyarán kérték fel, hogy álljon színpadra Phantoms Of The Opera nevezetű bandájával egy kis fesztiválon, Waltrop városában. Ugyanezen a rendezvényen lépett fel a Fury In the Slaughterhouse együttes és a legendás disco-énekes, Sydney Youngblood is. Di'Anno-ék eleinte szkeptikusak voltak a pop-fesztivál közönségét illetően, de végül mégis beleegyeztek a fellépésbe; lévén a Phantoms basszusgitárosa, Gonzo és dobosa, Dom hazai pályán koncertezhettek.

Végül egy mágikus este kerekedett az egészből! A városi fesztivál közönsége lelkes metal-tömeggé változott, és együtt ünnepelték Paul-t és a zenekart egy fantasztikus koncert közepette!

A szóban forgó koncertet rögzítette egy Thomas Mergler nevezetű producer, de végül stúdiójában kellett rájönnie, hogy a felvételek használhatatlanok, lévén az egyik monitor meghibásodott.

12 évvel később azonban Thomas újra előkerítette ezeket a felvételeket, és a modern technológiának köszönhetően sikerült összehoznia egy hibátlan minőségű anyagot.

Ez a koncertfelvétel 'Hell Over Walltrop - Live in Germany' címmel jelent meg, 2020. január 31-én, a Metalville kiadó jóvoltából, rajta régi klasszikus Iron Maiden nótákkal és Paul Di'Anno szólókarrierjének válogatott fénypontjaival. A kiadvány borítója és dallistája így néz ki:

01. Prowler
02. Murders In The Rue Morgue
03. Impaler
04. Remember Tomorrow
05. Children Of Madness
06. Marshall Lokjaw
07. The Living Dead
08. The Beast Arises
09. The Faith Healer
10. The Phantom Of The Opera
11. Transylvania
12. Running Free
13. Blitzkrieg Bop
14. Sanctuary

A kiadvány hivatalos ízelítői itt érhetők el:


IDES OF MARCH nevű bandában egyesültek az Iron Maiden ex-tagjai, Paul Di'Anno énekes vezetésével - bejelentették a második koncertet
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás