Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

14 év után új albummal tért vissza a GREEN CARNATION - itt a 'Leaves of Yesteryear' friss videoklipje, a 'Sentinels'!


2020-05-25

Az idén 30 éves, norvég progresszív avant-gárd metalbanda néhány hete új albummal tért vissza.

A Green Carnation 2019 őszén vonult stúdióba, hogy felvegye visszatérő albumát, ami a tagok elmondása alapján “főhajtás a Green Carnation múltja, jelene és jövője előtt”. Az új albumon 5 vadonatúj felvétel szerepel. Ezeket a dalokat a banda Endre Kirkesolával (Abbath, In Vain, Solefald) rögzítette, aki a legendás 'Light of Day, Day of Darkness' album producere is volt. A stúdiózás a banda szülővárosában, a norvégiai Kristiansand-ban zajlott, a DUB Stúdió falai között.

A banda alapítója / gitárosa, Tchort elmondta: "Endre jobban ismeri ezt a bandát, mint bárki más. Nem mellesleg ő volt a billentyűs a 'Light of Day, Day of Darkness' album 15 évfordulós turnéján, 2016-ban; szóval minden okunk megvan rá, hogy kijelentsük: ez egy fantasztikus, tökéletes projekt, mind a saját, mind a hallgatók számára!".

A banda a Season Of Mist kiadóval kötött lemezszerződést; így a következő lemez - ami a 'Leaves of Yesteryear' címet kapta - gond nélkül megjelenhetett 2020. május 8-án.

Az új album alább látható borítóját Niklas Sundin (Dark Tranquillity) készítette. Ennek kapcsán így szól Nordhus közleménye: "A borító az album dalszövegeire reflektál, de a dalok zeneiségét is kifejezi mindaz, amit Niklas Sundin vetett papírra. Niklas rengeteg munkát fektetett bele ebbe a projektbe, és az elején több különféle vázlattal is előállt. Viszont ez volt az, amibe elsőre beleszerettünk. Egy részletekben gazdag, szemet vonzó alkotást láthattok itt, amire nagyon büszkék vagyunk".

A tracklista:
01. Leaves of Yesteryear (08:03)
02. Sentinels (05:42)
03. My Dark Reflections of Life and Death (15:36)
04. Hounds (10:10)
05. Solitude (05:05)

Az új album munkálatai kapcsán egy újonnan megjelent videó-interjú sorozatban beszélnek a banda tagjai - ez itt érhető el. Az album rendelési infóit itt lehet megtalálni.

Az első ízelítő, a lemez címadó dalának hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. Az animációs videót a híres román művész, Costin Chioreanu készítette. Lentebb továbbá elérhető a 'Sentinels' dal szöveges videója és a teljes album-stream is.

Tchort így nyilatkozott: "Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy végre bemutathatjuk egyik új dalunkat, és valahavolt legelső videoklipünket. Costin nagyszerűen illusztrálta a dal hangulatát és szövegeit - érzésünk szerint a nézők ezzel új értelmet találnak a teljes koncepcióhoz, és ahányszor újranézik, annyiszor fedeznek fel újabb és újabb elemeket a videóban. Élvezzétek!".

A Green Carnation utoljára 2006-ban adott ki stúdióalbumot ('The Acoustic Verses'); ezt követően azonban feloszlott a zenekar; bár 2007-ben még megjelent egy DVD-jük ('A Night Under the Dam'). A tagok 7 évvel később, 2014 februárjában, majd 2016-ban álltak ismét össze néhány koncert erejéig, megünnepelvén a 'Light of Day, Day of Darkness' album 15. évfordulóját.

A visszatérő album hivatalos lemezbemutató koncertjét 2020. május 23-án rendezték volna meg közönség előtt, de a koronavírus terjedése miatt a banda, valamint a Dirty Old Town promóter, a Ticketmaster és a Radisson Blu Caledonien Hotel úgy döntött, hogy inkább élőben közvetíti a nézők nélküli eseményt online. Bővebb infók az online jegyekről és a netes rendezvényről, itt olvashatók.


14 év után új albummal tért vissza a GREEN CARNATION - itt a 'Leaves of Yesteryear' friss videoklipje, a 'Sentinels'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás