Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

14 év után új albummal tér vissza a GREEN CARNATION


2019-12-05

Az idén 30 éves, norvég progresszív avant-gárd metalbanda bejelentette, hogy 14 év után új albummal tér vissza.

A Green Carnation 2019 őszén vonult stúdióba, hogy felvegye visszatérő albumát, ami a tagok elmondása alapján “főhajtás lesz a Green Carnation múltja, jelene és jövője előtt”. Az új albumon három vadonatúj tétel, egy régebbi dal újradolgozása, valamint egy feldolgozás fog szerepelni. Ezeket a felvételeket a banda Endre Kirkesola-val (Abbath, In Vain, Solefald) rögzíti, aki a legendás 'Light of Day, Day of Darkness' album producere is volt. A stúdiózás a norvégiai Kristiansand-ban zajlik.

A Green Carnation frontembere, Kjetil Nordhus elmondta: "Boldogan jelentjük be, hogy nagy terveket szőttünk az utóbbi időben. Ez a szóban forgó kiadvány ezen tervek első felvonása. Úgy döntöttünk, hogy ezúttal egy EP-t rögzítünk, és mivel rettentően kreatív módban vagyunk, ezt követi majd egy teljes értékű nagylemez. Egyébként az EP-re is több mint 50 percnyi zene került fel...".

A banda alapítóója / gitárosa, Tchort hozzátette: "Endre jobban ismeri ezt a bandát, mint bárki más. Nem mellesleg ő volt a billentyűs a 'Light of Day, Day of Darkness' album 15 évfordulós turnéján, 2016-ban; szóval minden okunk megvan rá, hogy kijelentsük: ez egy fantasztikus, tökéletes projekt, mind a saját, mind a hallgatók számára!"..

A banda a Season Of Mist kiadóval kötött lemezszerződést; így a következő lemez gond nélkül megjelenhet 2020 elején.

Hamarosan jönnek a friss hírek, további részletek...

A Green Carnation utoljára 2006-ban adott ki stúdióalbumot ('The Acoustic Verses'); ezt követően azonban feloszlott a zenekar; bár 2007-ben még megjelent egy DVD-jük ('A Night Under the Dam'). A tagok 7 évvel később, 2014 februárjában, majd 2016-ban álltak ismét össze néhány koncert erejéig, megünnepelvén a 'Light of Day, Day of Darkness' album 15. évfordulóját.


14 év után új albummal tér vissza a GREEN CARNATION
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás