Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

TESSERACT - 'Survival' videoklip-premier a 'Polaris' című albumról


2015-09-03

A brit prog-metal banda 'Polaris' címmel adja ki új nagylemezét szeptember 18-án; méghozzá a nemrég visszatért énekes, Dan Tompkins közreműködésében.

A TesseracT még tavaly októberben kötött új lemezszerződést a Kscope kiadóval.
"Alig várjuk már, hogy felfedezhessük a lehetőségeket egy ilyen kreatív lemezkiadó berkein belül" - közölte korábban a banda basszusgitárosa, Amos Williams. "Nagyra méltatjuk a munkát, amit a cég véghez vitt olyan előadók társaságában, mint az Anathema, a Katatonia és Steven Wilson. Nagyon kíváncsian várjuk, milyen irányba visz minket a Tesseract új fejezete. Izgatottak vagyunk!".

Az utóbbi hat esztendőben a TessaracT fontos tényezőjévé vált a fejlődő brit metal-szcénának. Az eredetileg Acle Kahney gitáros stúdió-projektjeként indult zenekar nevéhez olyan úttörő kompozíciók fűződnek, melyek számos neves szaklap és rajongótábor érdeklődését felkeltette. Lévén Kahney bandája mindig is az eredetiségre törekedett, manapság kevés nagy-britanniai progresszív metal zenekar vetekszik a TesseracT sikereivel.

A Jay Postones dobossal és James Monteith gitárossal kiegészülő csapat 2014 nyarán egyesült újjá korábbi énekesével, Dan Tompkins-szal, aki első alkalommal a tavalyi brit Sonisphere fesztiválon lépett fel a banda színeiben. A TesseracT és Tompkins újonnan egyesített energiájának eredménye lett emellett egy vadonatúj dalokkal teli stúdióalbum, ami várhatóan 2015. szeptember 18-án lát napvilágot, a 2013-as 'Altered State' folytatásaként. A 'Polaris' című anyag borítója lentebb látható; a dallista így néz ki:

01. Dystopia
02. Hexes
03. Survival
04. Tourniquet
05. Utopia
06. Phoenix
07. Messenger
08. Cages
09. Seven Names

Az első új videoklip a 'Survival' című számhoz készült, Pele Newell rendezésében, aki így nyilatkozott a koncepció kapcsán: "A videó sztorija a közeljövőben zajlik, Imani főszereplésével. A központi hatalom üldözőbe vette őt, miután a családját már korábban fogyul ejtették. A történet tehát Imani túlélési harcát mutatja be".

A lemez első promó-klipje lentebb tekinthető meg. Nemrég megjelent a 'Messenger' című szám dalszöveges videója is, amiről Tompkins így nyilatkozott: "A 'Polaris' album koncepciója egyszerű: az univerzális igazság mulandó természetéről szól. Pontosabban: a tökéletesen kialakított emberi lény koncepciójának témáit boncolgatjuk. Talán ez egy olyan üzenet, amit sokan nem tudunk, vagy nem akarunk meghallani, azonban a 'Messenger' című szám a média által tett szociális kondícionálás veszélyeit világítja meg - így mindjárt közérthetőbbé válik a dolog".

Tompkins első közös lemeze a bandával a 2011-es 'One' volt, ami világszerte nagy sikereknek örvendett. Az elsősorban akusztikus hangszereléssel elkészített 2012-es 'Perspective' című EP révén pedig a londoni Progresszív Zenei Díjátadón 'A legjobb új banda' díjával tüntették ki az együttest. Nem sokkal később, 2013 elején, független kiadásban megjelent az 'Altered State' album, melyen már másik énekes, Ashe O'Hara szerepelt (ez utóbbiról bővebben itt írtunk).

A Tesseract hamarosan ismét nekivág Európának, egy nagyszabású turné keretében. Erről bővebb infók hamarosan...

A TesseracT a tavalyi év bonyolította le legutóbbi európai turnéját, a szintén világhírű Animals As Leaders társaságában. A körút során egy speciális audió / videó-felvételt is készített a banda. Mindez egy 'Odyssey/Scala' című CD/DVD / LP/DVD pakk formájában jelent meg május 18-án, a Century Media Records jóvoltából. Az anyag audió-részét ('Odyssey') különböző európai és orosz koncertek során rögzítették; míg a videó-anyagot ('Scala') 2014. november 6-án vették fel, a londoni Scala klubban. Az alábbi lejátszón a teljes koncert eredeti, DVD-minőségű felvétele lentebb megtekinthető.


TESSERACT - 'Survival' videoklip-premier a 'Polaris' című albumról
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás