Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AHAB - 'Like Red Foam (The Storm)' videoklip-premier


2015-07-24

A heidelbergi székhelyű "funeral doom" banda közzétette soron következő, negyedik nagylemeze első hivatalos klipjét. Íme a 'Like Red Foam (The Storm)' premierje:

Az Ahab a napokban az alábbi hírekkel jelentkezett: "Örömmel jelentjük be, hogy elkészültek az új album végleges mixei is! A megjelenés 2015 augusztusában lesz esedékes, a Napalm Records jóvoltából. A Tonmeisterei egyik munkatársa, Role fogja a CD-verzió végleges maszterizálását végezni... hamarosan. Azt tudni kell, hogy ő a múltban olyan bandákkal működött közre, mint a Long Distance Calling és az Omega Massif".

Az új Ahab albumon vendég-énekel a Sahg-ból ismert Olav Iversen (méghozzá egy feldolgozásban, ami egy külön 7-inches bakeliten is elérhető lesz, az új album limitált, deluxe változatában).

A kiadvány a 'The Boats Of Flen Carrig' címet viseli, és augusztus 28-án jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából (többek közt dupla bakeliten is). Az elő-rendelési időszak június 18-án vette kezdetét.

A lemez felvételei a Rama Tonstudio-ban zajlottak - erről itt látható néhány felvétel.

Frissen közzétették az új lemez tracklistáját és borítóját:

01. The Isle
02. The Thing That Made Search
03. Like Read Foam (The Storm)
04. The Weedmen
05. To Mourn Job
06. The Light in the Weed (Mary Madison) (bónusz track)

Nemrég napvilágot látott egy dal-részlet a 'To Mourn Job' című tételből, valamint a hivatalos album-trailer:

A 2004-ben alakult Ahab a Pequod kapitányáról kapta a nevét, aki Herman Melville népszerű regénye, a 'Moby Dick' bálnavadásza volt. A banda debütáló, 2006-os 'The Call Of The Wretched Sea' című albumán szereplő matrica szerint az együttes "temetői tengeri doom metal" ("Nautik Funeral Doom") műfajban utazik, lévén a csapat tagjai megszállottjai az óceánnak. Az Ahab második albuma 2009-ben látott napvilágot 'The Divinity Of Oceans' címmel. Legutóbb 2012-ben jelentkezett a zenekar nagylemezzel: a 'The Giant' a Mazzar Records gondozásában került a boltokba.

Íme egy koncert-felvétel a banda tavalyi Summer Breeze fesztiválos fellépéséről:

Az idei Ahab turné-dátumok a következők:

Július
25 - Ragnarock Festival - Wohratal, Németország

Október
29 - Elfer - Frankfurt, Németország
31 - Bambi Galore - Hamburg, Németország

November
6 - Club CANN - Stuttgart, Németország
8 - Schwimmbad Club - Heidelberg, Németország

December
12 - Eindhoven Metal Meeting - Eindhoven, Hollandia


AHAB - 'Like Red Foam (The Storm)' videoklip-premier
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás