Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

LAMB OF GOD - dobogós Billboard-helyezést ért el a 'Sturm Und Drang'


2015-08-04

A richmondi metalisták legújabb nagylemeze, a 'VII: Sturm Und Drang' a megjelenés első hete után előkelő toplistás helyezéseket ért el.

A lemez az alábbi országok hivatalos zenei toplistáira került fel:

Kanada: #1
Ausztrália: #2
USA: #3
UK: #7
Németország: #12
Japán: #13
Hollandia: #13
Finnország: #3
Új-Zéland: #11
Svédország: #19
Belgium: #23
Írország: #25

A Lamb Of God a Nuclear Blast jóvoltából adta ki hetedik stúdiólemezét. A 'VII: Sturm Und Drang' lemez keverését és producelését ezúttal is Josh Wilbur végezte. A felvételek a hollywoodi NRG Recording Studios falai között, valamint a Torrance-beli Suburban Soul Studios-ban zajlottak.

Randy Blythe frontember interjút adott a Billboard magazinnak az új lemez címével kapcsolatban (a 'Sturm und drang' kifejezés jelentése: 'Vihar és vágy'). Blythe nyilatkozata alapján, a cím saját prágai élményeire utal (amikor letartóztatták és megvádolták őt egy rajongó megölésével); bővebben: szerette volna, ha az albumcím reflektál a dalszövegekre, melyek az emberek extrém kondíciókra való pszichológiai reakcióinak témáját feszegetik.
"A németeknek kiváló nyelvi komplexusuk van arra nézve, hogy egy egész koncepciót is képesek egy szóval megfogalmazni - ilyen például a 'schadenfreude' és a 'zeitgeist'" - közölte Blythe. "Persze nem csak a saját teóriáim alapján szerettem volna megírni ezt az albumot, de amint elkezdtem, egyből jöttek az ötletek. Ezzel is sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy megszületett az eddigi legösszetettebb és legskizofrénikusabb L.O.G. lemez".

A lemez címét valójában a banda gitárosa, Mark Morton ötlötte ki; lévén az ő édesanyja német származású. [A 'Sturm und drang' a német irodalmi felvilágosodás jelentős szakaszának, egy elsősorban az 1770-es években fellépő szellemi mozgalmának az elnevezése. A név F. M. Klinger egy 1776-os drá­májának hasonló címéből ered, de mivel a mozgalomban részt vevő fiatal köl­tők és írók jellemzője volt, hogy a zsenialitást tartották a legtöbbre, a kor­szakot „zseni-korszaknak” (Geniezeit, Genieperiode) is nevezik.]

Az album tracklistája így néz ki:

Néhány napja megjelent az új lemez '512' című száma. A dal címe a frontember, Blythe fentebb említett  prágai élményeire utal; lévén a börtönben ez volt az ő hívószáma. Június 12-én bemutatták a hivatalos videoklipet is - az alábbi kisfilmet (valamint a később bemutatott 'Overlord' videoklipet szintén Jorge Torres-Torres rendezte:

A banda tavaly októberben adta ki az 'As The Palaces Burn' film DVD-változatát. A L.O.G. dokumentációs koncertfilmje - amiről bővebben itt írtunk - az Epic kiadó jóvoltából jelent meg. A 2 DVD-s szett az eredeti, mozikban is bemutatott filmet, valamint bónuszként egy 90-perces, mindeddig kiadatlan felvételt tartalmaz, a dokumentáció eredetileg tervezett verziójának betétdalaival.

A legutóbbi Lamb Of God stúdióalbum 2012-ben jelent meg, 'Resolution' címmel.


LAMB OF GOD - dobogós Billboard-helyezést ért el a 'Sturm Und Drang'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás