Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

AFTERMATH - John Lennon-feldolgozást mutattak be a chicagoi prog-thrasherek


2020-03-24

Az illinoisi progresszív thrash banda John Lennon klasszikus, 'Give Peace A Chance' című dalát dolgozta át saját stílusában.

"Amikor úgy döntöttünk, feldolgozzuk a 'Give Peace A Chance' dalt, az volt a szándékunk, hogy békére szólítjuk fel a háborúk résztvevőit. Mostanra azonban - ahogy a világban napról napra, hónapról hónapra rosszabbodik a helyzet - eltűntek a nemzetek határai, és egyén békéje vált a legfontosabb dologgá" - közölte az Aftermath, utalva a globális koronavírus-járványra. "John Lennon béke iránt kiáltó dala, a 'Give Peace A Chance' manapság sokkal nagyobb jelentőséget kap, mint annak idején; mi pedig ezzel a feldolgozással hívjuk fel a figyelmet a béke fontosságára. Előző albumunk egy sötét hangvételű, koncepcionáli lemez volt, ami semmi pozitív üzenettel nem rendelkezett - ellenben ez a feldolgozás a remény és az optimizmus szimbóluma. A videóban látható vizuális képek épp olyan fontosak, mint maga a dalszöveg. Manapság egy meglehetősen "vizuális" világot élünk, ezért azt szerettük volna elérni, hogy ez a kisfilm érezhetően REMÉNYT hordozzon magában. Egy fiatal lány van a középpontban, aki miután felveszi Lennon híres szemüvegét, tökéletesnek látja a világot. Lennon üzenete tehát nem csak a dalszövegben, de az ő egyedi lencséinek perspektíváján keresztül is felfedezhető".

Az alább látható kisfilmet magasan elismert filmkészítő, Steven Nathan rendezte, New York City-ben. Íme a premier:

A négytagú Aftermath annak idején azzal az indíttatással jött létre, hogy minden akkori együttesnél gyorsabb és technikásabb zenét adjon elő. Az Aftermath tehát joggal tekinthető a crossover műfaj egyik pionírjának. 1986-ban jelent meg első demó-lemezük, majd egy évvel később a kultikussá vált 'Killing the Future'. '89-ben egy másod-gitáros is belépett a bandába; így kibővült felállással született meg a komplexebb, technikásabb stílusú 'Words That Echo Fear' demó. '90-ben a Big Chief Records szerződtette le a csapatot - a tagok így nekiláthattak első hivatalos stúdiólemezük felvételeinek. A kiadó azonban nem sokkal később csődöt jelentett; így az 'Eyes of Tomorrow' című lemez megjelenése négy évet váratott magára: a korong '94-ben került forgalomba, de akkorra az amerikai thrash-színtér már teljesen halott volt....

Az Aftermath - 30 évvel a megalakulás után - 2015-ben ismét visszatért! Az első reunion-megmozdulás pedig az 'Eyes of Tomorrow' album újrakeverése volt. A reissue azév szeptemberében látott napvilágot, a Shadow Kingdom kiadó jóvoltából, kibővített szövegkönyvvel és újratervezett borítóval. A remaszterizálás Paul Logus (Pantera, Satyricon, Steel Panther) nevéhez fűződik.

Újabb hírek 2018 végén érkeztek: 25 év után megszületett végre a banda második nagylemeze, a 'There is Something Wrong', amit 2019. február 15-én adott ki digitálisan a Zoid Entertainment, az INGrooves és a TLG, CD-n és LP-n pedig márcisuban a Sleaszy Rider Records.

"A 'There is Something Wrong' az amerikai prog-thrash pionír Aftermath zenekar második teljes értékű albuma; az első 25 éven belül! Az utóbbi években több válogatást is piacra dobott több válogatás-lemezt, most azonban visszatérnek egy erős, ütős, intenzív albummal, ami garantáltan meglepetést fog okozni mindenkinek!" - közölte korábban a Sleaszy Rider Records.

Íme az új lemez első két single-dala, a 'Smash Reset Controll' - ami "zenei és dalszövegi tekintetben magában foglalja milliók dühét" - és az 'FFF (FalseFlagFlying)' szöveges videója:

A visszatérő album harmadik single-dala, a 'Diethanasia' - ami "megtestesít minden haragot és tüzet, ami az Aftermath zenekart jellemzi" - lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában:

Lentebb elérhető a 2019 júniusában megjelent 'Gaslight' szöveges videó is:

Augusztusban továbbá bemutatták a 'Temptation Overthrown' című szám hivatalos klipjét is. Ez az új album ötödik single-dala.

Korábbi hír, hogy az Aftermath nemrég összeállt a Divebomb Records kiadóval is - ennek eredményeképpen pedig végre megjelenhetett CD-n is az első demó-anyag (szintén Paul Logus remaszterizálásában), a 'Killing the Future' - négy bónusz track-kel kibővítve (erről itt találhatók további infók).

"Az évek során többször is gondokodtam rajta, hogy össze kéne állni, de miután meghívtak minket a Headbangers Open Air fesztiválra, és sikeresen összejött a 'Eyes of Tomorrow' reissue-ja is, elhatároztam, felhívom a srácokat... Eleinte csak abban egyeztünk meg, hogy egy egy-alkalmas reunion-ról lesz szó, és a dolgok alakulásától függően, meglátjuk, mi lesz azután... de nagyjából két perccel azután, hogy elkezdtük a próbát, rögtön tudtuk, hogy itt nem állhatunk meg" - mondta Kyriakos “Charlie” Tsiolis énekes.

Az Aftermath 2015. július 24-én lépett fel a német Headbangers Open Air fesztiválon. Erről itt látható egy felvétel:


AFTERMATH - John Lennon-feldolgozást mutattak be a chicagoi prog-thrasherek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás