Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ELIMINATE - élőben debütált az ex-Dark Angel énekes, Don Doty bandájának új felállása (videó)


2017-04-19

A legendás Dark Angel eredeti énekese, Don Doty nemrég egy új bandával tért vissza. Az Eliminate azóta több tagcserén is átesett...

Az Eliminate zenekar eredeti felállását - Doty mellett - Sasha Horn (Forbidden) dobos, Scott Owen (ex-Hirax) és Henry Elizondo (Devastation) gitárosok, valamint John Signorelli (Subversion) basszer alkotta; ám a nemrég közzétett hírek szerint, Horn-nak - egyéb elkötelezettségei okán - távoznia kellett a bandából. Doty-ék tehát új dobos után néztek: őt a veterán Joe Cangelosi személyében találták meg. Cangelosi az évek során olyan neves bandákban fordult meg, mint a Kreator, a Whiplash és a Massacre.

Ez a felállás nem volt valami hosszú életű; lévén 2016 végén Cangelosi, Signorelli és Owen is távozott a bandából. (Doty és Elizondo mellett) az új felállást már Kelly McLauchlin gitáros, Doug Williams basszer és Greg Falzone dobos teszi teljessé.

Az Eliminate 2015. november 7-én, szombaton mutatkozott be élőben, a los angelesi Ukranian Cultural Center színpadán, a Grindcore 2015 rendezvényen - a koncertről lentebb látható két felvétel. 2016 augusztusában a banda lebonyolította első turnéját, melyen a Hatchet zenekar volt a vendég; az új felállás azonban 2017 áprilisának második hétvégéjén mutatkozott be, a brooklyni Rage Of Armageddon fesztiválon. Íme egy pár rajongói felvétel a buliról:

A koncertet követően a zenekar stúdióba vonul, hogy felvegye első demóit, amit később elküldhet különböző kiadóknak.

Doty a Dark Angel két albumán (1984 - 'We Have Arrived', 1986 - 'Darkness Descends') énekelt. Ezután Ron Rinehart vette át az énekesi posztot. A jelenleg 49 éves Doty már a '80-as évek végén visszavonult a zenéléstől, de 2013-ban bejelentette, hogy Eliminate néven új bandát alapít.

Don Doty tavaly márciusban adott újra hírt magáról: egy önálló performansz-klipet tett közzé, amiben a Dark Angel legendás 'Darkness Descends' album címadódalát adja elő. Ez lentebb érhető el.

Doty nem vesz részt a Dark Angel jelenlegi reunion-tevékenységeiben (a banda aktuális reinkarnációjában Ron Rinehart énekel); lévén 2013-ban a zenekar menedzsmentje megvádolta őt "hamis hírek és alaptalan pletykák terjesztésével", valamint "a rajongók rendszeres félrevezetésével". Jim Durkin gitáros egy interjúban elmondta: "Kizárt, hogy ismét összeálljunk Don-nal... Mindig is Ron Rinehart volt a banda bástyája; nélküle én sem vágtam volna bele újra a dologba...".

Doty nemrégiben elmondta a német Radio Gehacktes-nek, hogy 1987 után családot alapított, gyereke született; ezért döntött úgy, hogy kilép a Dark Angel-ből. Az énekes azt is elárulta, hogy egykori bandatársai az alábbi szavakat intézte búcsúzóul: "Egy napon majd visszatérek, és befejezzük, amit együtt elkezdtünk".


ELIMINATE - élőben debütált az ex-Dark Angel énekes, Don Doty bandájának új felállása (videó)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás