Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Videó: A Bloodstock fesztiválon lépett fel az ex-Dragonforce énekes vezette I AM I


2015-08-11

ZP Theart énekes és bandája, az I Am I az elmúlt hétvégén megrendezett brit Bloodstock Open Air fesztivál egyik fellépője volt:

A zenekarból "belső viszályok" okán nemrégiben három tag is távozott: Jacob Ziemba (gitáros), Neil Salmon (basszusgitáros) és Andy Midgley (gitáros). Erről a frontember nemrégiben így nyilatkozott: "Az embereket a zene érdekli, és nekünk ez az, ami fontos. Ha ők is csak ezért rajonganak értünk, akkor a többi már nem számít. Erre kell gyúrnunk; folyamatos éhséggel kell rendelkeznünk, és ezt próbáljuk is szinten tartani. Aki nem így áll hozzá a zenéhez, az távozik. A dolgok mennek tovább. Én pedig ezután is itt leszek, és zenélek - engem csak ez érdekel. Eddig is, és ezután csak ilyen emberekkel szeretném magam körülvenni".

Az I Am I első nagylemeze 'Event Horizon' címmel jelent meg, 2012. május 26-án. Azóta a fentebb említett három tag lecserélődött; az új album így Andy Kopczyk (gitáros), Dean Markham (basszer) és Gavin Owen (másod-gitáros) részvételével kerül rögzítésre 2015 második felében.

"Az elmúlt félévet kemény munkával töltöttük" - közölte egy friss interjúban Rich Smith dobos. "ZP hírneve miatt akadtak némi gondok a korábbi tagokkal, de mi próbálunk nem nagy feneket keríteni ennek az ügynek. Jelenleg az új lemez dalait írjuk, amit itt, Derby-ben, az Abbey Lane Stúdióban fogunk felvenni. A keverés és a maszterizálás hangtechnikusok segítségével fog megvalósulni; ami azt jelenti, hogy nagyjából év végére elkészül a teljes album. Addig nem fogunk kiadni semmit, amíg be nem fejeztünk mindent - ez kb. három hónapot jelent, innentől kezdve. Aztán még találnunk kell egy szabad megjelenési dátumot is, és rendben is vagyunk. Az album irányzatáról előzetesben annyit mondanék, hogy tele lesz hard rock, progresszív metal és ballada-szerű dalokkal. Ez a változatosság bizonyítottan bejön mindenkinek. Egy szó mint száz: jó zenére számíthattok".

Az 'Event Horizon' folytatásával kapcsolatban ZP néhány hónappal ezelőtt a következőket mondta: "Már neki is láttunk a dalszerzésnek - elég sok témánk készen áll; ezeket kell majd a közeljövőben kiválogatnunk. Az új anyag nagyon más lesz, mint az elődje. Alapjában véve ugyanolyan, de mégis eltérő. Merészebb vizekre evezünk ezen az anyagon. Vagy legalább is most ezzel az irányzattal kalkulálunk, és szerintem a hallgatókat is meg fogja lepni a váltás. Új energiát kapott a zenénk, mivel új zenészek érkeztek a bandába. Ők mindannyian tudnak frissebbnél frissebb ötletekkel szolgálni. Jelenleg a próbateremben töltjük napjainkat, a riffek kidolgozásával. A munka tehát most igazán régi módi folyamban halad".

További infók az új albumról hamarosan...

A csapat aktuális single-dala, a 'See You Again' 2013 novemberében látott napvilágot. Ennek hivatalos videója lentebb látható.


Videó: A Bloodstock fesztiválon lépett fel az ex-Dragonforce énekes vezette I AM I
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás