Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Liv Kristine és Rohonyi István közös turnéja ellenére nem lesz THEATRE OF TRAGEDY-reunion


2015-09-25

A Theatre Of Tragedy legendás párosa 13 év után újra együtt áll színpadra, azonban maga a zenekar valószínűleg már sosem fog újjáegyesülni.

A jelenleg a Leaves' Eyes együttest vezető Liv Kristine nemrég a következőket közölte: "Jó hírek!! Elkészült soron következő turném végleges szettlistája. A körúton egykori Theatre of Tragedy-beli társam, Raymond fog kísérni engem, mint speciális vendég! Szóval készüljetek fel egy igazán egyedülálló élményre! 2002 óta ez lesz az első alkalom, hogy közösen állunk színpadra. Íme az eddig leszervezett koncertek dátumai és állomásai! Maradjatok türelemmel, hamarosan újabb fellépéseket is bejelentünk!":

December
10 - Jaroszlavl, Oroszország - Gorka Club
11 - Szentpétervár, Oroszország - Phoenix club
12 - Moszkva, Oroszország - Volta Club
13 - Szamara, Oroszország - Zvezda
18 - Nagold, Németország - Alte Seminarturnhalle

A koncertek szettlistája a következőképpen fog kinézni:

01. Commute (Theatre Of Tragedy)
02. Image (Theatre Of Tragedy)
03. Siren (Theatre Of Tragedy)
04. Venus (Theatre Of Tragedy)
05. Vervain (Liv Kristine szóló)
06. My Wilderness (Liv Kristine szóló)
07. Panic (Liv Kristine szóló)
08. A Hamlet For a Slothful Vassal (Theatre Of Tragedy)
09. Der Tanz der Schatten (Theatre Of Tragedy)
10. Black as the Devil Painteth (Theatre Of Tragedy)
11. On whom the Moon Doth Shine (Theatre Of Tragedy)
12. Machine (Theatre Of Tragedy)
13. Silence (Liv Kristine szóló)
14. Oblivious (Liv Kristine szóló)
15. Stronghold of Angels (Liv Kristine szóló)

A 2010-ben feloszlott norvég Theatre Of Tragedy zenekart 1993-ban alapította a két énekes, Kristine és a magyar származású Raymond "István" Rohonyi. A '90-es években számos nagysikerű albumot, EP-t adott ki a banda; köztük a széles körökben elismert 'Velvet Darkness They Fear' (1996) és 'Aegis' (1998) lemezeket.

A T.O.T. eleinte death-doom metal stílusú bandaként indult, de ez volt az első zenekar, akik női szoprán hangot alkalmaztak ebben a műfajban. Zenéjük később atmoszférikusabb, gótikusabb; majd indusztriális irányt váltott, de Kristine 2003-as távozásával, és Nell Sigland énekesnő érkezésével visszatértek a gótikusabb vonalra.

A Theatre Of Tragedy a norvégiai Stavanger-ben, 2010. október 2-án adta utolsó koncertjét. A felvétel - ami itt hivatalos formájában teljes egészében megtekinthető - később 'Last Curtain Call' címmel jelent meg DVD-n.

A fentebb említett Kristine-Rohonyi reunion okán, felmerültek a pletykák, hogy esetleg valamilyen formában a jövőben újra összeáll a Theatre Of Tragedy. A BraveWords magazin megpróbálta kideríteni, mi igaz ebből: a szerkesztők felkeresték az egykori banda billentyűsét, Loretz Aspen-t és dobosát, Hein Frode Hansen-t.

Aspen a következőket közölte: "Nagy esély van arra, hogy SOSEM lesz reunion, de a Liv-Raymond show egy igazán remek kis produkciónak ígérkezik. Ettől függetlenül nem tudom, ki indította a pletykákat, de azokból aligha igaz valami...".
Hein: "Sajnos egy T.O.T.-reunion valószínűsége annyi, mint egy Doors-reunionnak az eredeti énekessel... Ezügyben egyikőnket sem keresett fel senki, és mi sem kerestünk fel senkit".


Liv Kristine és Rohonyi István közös turnéja ellenére nem lesz THEATRE OF TRAGEDY-reunion
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás