Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CRETUS - újabb videoklippel jelentkeztek a new orleansi maszkos thrasherek


2015-11-11

A Pavement Music kiadó szeptember 4-én adta ki a Cretus bemutatkozó, 'Dux Mea Lux' című EP-jét.

A Cretus zenéjét "matematikai pontosságú riffekkel, bombaként robbanó gitárszólókkal és mennydörgő dob-témákkal teli thrash metalnak" nevezik. "A zenészek megjelenésének bizarr hatása és a mikrofonból áramló sötét energia révén egy vérbeli pogány rituálénak lehetnek tanúi a Cretus hallgatói: a szimbólikus megjelenés ezoterikus koncepciókkal és költői dalszövegekkel vegyülve alkotja meg azt a hipnotikus impulzust, ami fogságában tartja az extrém metal kedvelőit" - olvasható a zenekar jellemzésében.

Habár pontosan nem tudni, mikor alakult a Cretus, de 2014 óta hatalmas észak-amerikai rajongótáborra tett szert a banda. Első koncertjüket a legendás Down előzenekaraként adták. A veterán gitáros, Pepper Keenan így nyilatkozott a Cretus-ról: "Ez egy gyilkos banda, szaggató gitár-témákkal és elmés vokál-megoldásokkal. A jövőre nézve egyértelműen globális hírnévről kell beszélnünk, ha róluk van szó. Ja, és egyébként maszkokat viselnek, és szüzeket áldoznak a színpadon... kell ennél többet mondanom?".

A Cretus első lemeze, a 'Dux Mea Lux' EP szeptember 4-én jelent meg, a Pavement Music kiadó jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Price Of Immortality
02. Darkness Bites
03. What I Will
04. The Leader
05. Little Children

Augusztus 31-én debütált a 'Price Of Immortality' hivatalos videoklipje; íme a cenzúrázott és a cenzúrázatlan kisfilm:

A Cretus november elején bemutatott egy újabb klipet. Íme a 'Darkness Bites' videója:

Az EP-t itt lehet megrendelni.


CRETUS - újabb videoklippel jelentkeztek a new orleansi maszkos thrasherek
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás