Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

W.A.S.P. - hivatalos szöveges videó a 'Golgotha' album címadódalához


2015-11-07

Blackie Lawless és bandája közzétette új albuma címadódalának hivatalos dalszöveges videóját:

A W.A.S.P. idén márciusban az osztrák székhelyű Napalm Records kiadóval kötött lemezszerződést. A banda 15. stúdióalbuma október 2-án jelent meg.

"A W.A.S.P. izgatottan jelenti be, hogy exkluzív szerződést kötött a Napalm Records kiadóval" - közölte korábban az örökös frontember, Blackie Lawless. "Azért választottuk a Napalm-ot, mert itt személyesen és professzionális szinten is hisznek bennünk és karrierünkben. Nagyon várjuk már a közösen elérendő sikereket, melyek a 'Golgotha' album megjelenésével veszik kezdetüket".

Lawless a 'Golgotha' albumról korábban így nyilatkozott: "A 'Golgotha' egy héber szó, ami Krisztus keresztre feszítésének helyét jelenti. Érdekes, hogy sok banda ezt a szót sátánista értelemben veszi, vagy a halált próbálja meg ábrázolni vele, pedig csak utána kéne nézüniök a dolgoknak... Szóval, ha halált akarnak, azt egy csomó másik helyen is megtalálják".

Az énekes-gitáros a 'Golgotha' irányzatáról a következőket mondta: "Már négy éve dolgozunk ezen az albumon; és azt kell, hogy mondjam, hogy stílusa a legutóbbi két lemezre [2007 - 'Dominator', 2009 - 'Babylon'] hajaz. De ugyanakkor - lévén 2013-ban volt egy kis balesetem: eltörtem a lábam... - egyvalamit megtanultam a ['92-es] 'The Crimson Idol' album megírása során: ha nagyon hosszú ideig húzol egy lemez elkészítését, akkor vigyázni kell, mert a végeredmény nem az lesz, mint aminek az egész indult... Három-négy év alatt változik a személyiséged; ezért oda kell figyelni arra, hogy kitarts az eredeti elképzeléseid mellett. A lényeg viszont most az, hogy ezúttal az utolsó két lemez túnusait véltem felfedezni az új dalokban...".

Az új album borítója lentebb látható; a dallista így néz ki:

01. Scream
02. Last Runaway
03. Shotgun
04. Miss You
05. Fallen Under
06. Slaves Of The New World Order
07. Eyes Of My Maker
08. Hero Of The World
09. Golgotha

Az első nyilvános dal a 'Last Runaway' volt, ami a lenti lejátszón meghallgatható. Erről Blackie így nyilatkozott: "Negyven évvel ezelőtt, még tinédzserkoromban érkeztem Hollywoodba. Akkoriban annyira nem voltam képben, hogy fogalmam sem volt, mi vár ott rám. A 'Last Runaway' egy személyes történet, ami erről az időszakról, valamint az ezt követő felívelésről szól. Legyen az egy kölyök, aki sikeres szeretne lenni a zeneiparban, vagy legyen akár bárki, aki egyszerűen csak valami révén szeretne menekülni az élet nehézségei elől, biztos vagyok benne, hogy ezt a történetet mindenki magáévá tudja tenni valamilyen módon. Üldözzük az álmot, közben pedig próbáljuk túlélni ezt a folyamatot... Ezt mindannyian átéltük".

Második ízelítőként a 'Scream' című számot tette közzé a banda, dalszöveges videó formájában. Black friss közleménye így szól: "A 'Scream' szerintünk tökéletes indítója ennek az albumnak; a videó animációja pedig rendkívül egyedülálló - olyan, mintha egy hullámvasúton utaznál, és közben megállás nélkül ordítanál...".

A 'Golgotha' - a megjelenés első hetét követően az alábbi toplistákra került fel:

Svédország: #6
Finnország: #13
Norvégia: #17
Németország: #18
Ausztria: #33
Svájc: #36
Lengyelország: #37
UK: #50
USA: #93
Belgium: #73
Kanada: 79
Franciaország: #110
Hollandia: #136

A W.A.S.P.-ből júliusban - ismeretlen okokból kifolyólag (9 év után) - kilépett Mike Dupke dobos; helyére pedig a Malmsteen-csapat ütőse, Patrick Johansson érkezett.

Johansson már 2006-ban is turnézott a W.A.S.P.-pel (mivel akkor Stet Howland-et kellett helyettesíteni); mostantól azonban teljes értékű tagként lehet számítani a dobosra.

A többek közt a Without Grief és a Stormwind zenekarokban is megfrodult Johansson július 16-án fellépett a bandával a német Bang Your Head!!! fesztiválon - erről lentebb látható néhány rajongói felvétel:


W.A.S.P. - hivatalos szöveges videó a 'Golgotha' album címadódalához
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás