Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bemutatta rock-koncertjeinek felállását Richie Blackmore


2015-11-07

A Rainbow és a Deep Purple egykori gitáros legendája szeptemberben a Noisey magazinnak erősítette meg, hogy a jövő évben újra rock-koncerteket fog adni, felelevenítvén bandái klasszikusait.

A 70 éves Blackmore 1997-ben hagyott fel a rockzenével, hogy feleségével, Candice Night-tal közösen megalapítsa a Blackmore's Night nevezetű folk-együttest. Ez a formáció mindeddig összesen kilenc stúdióalbumot adott ki; szeptemberben pedig újabb lemezzel jelentkezett, 'All Our Yesterdays' címen.

2015 elején már elkezdtek keringeni a pletykák, miszerint Blackmore a közeljövőben összeáll egykori Rainbow-beli bandatársával, Joe Lynn Turner-rel. Turner - aki 1980 és 1984 között volt a legendás Rainbow frontembere (vele készült a banda egyik legsikeresebb lemeze, a 'Difficult To Cure' és dala, az 'I Surrender') - a következőket nyilatkozta egyik április eleji szólókoncertje után: "Ritchie már tűkön ül, hogy végre újra együtt játszhassunk. És ez idén ősszel meg is fog valósulni. Tudom, hogy ő is nagyon szeretne zenélni... Persze abban még nem vagyok biztos, hogy ez egy Rainbow-reunion lesz-e, vagy csak újradolgozunk néhány klasszikust, de az 100%, hogy meg fog történni a dolog".

Blackmore legutóbb a francia La Parisien magazinnak adott interjút. A cikkben - ami július 4-én jelent meg - a gitáros arra a kérdésre válaszolt, van-e valami valóságalapja a fentebb említett pletykáknak és Turner nyilatkozatának: "Igen, van. De ugyanakkor van némi bizonytalanság és képzavar is a dologban. Erősen gondolkodom azon, hogy újra rockzenét játsszak - ez pedig jövő júniusban fog megvalósulni, néhány Deep Purple / Rainbow-szett keretében. De eddig még nem hoztam döntést azzal kapcsolatban, kik azok, akikkel közösen szeretnék zenélni. Persze vannak ötleteim és jelöltjeim, de pillanatnyilag nem lenne fair elárulni többet... Egy hónapon belül azonban elmondhatom majd a részleteket. 2016 júniusában nagyjából három-négy koncertet fogunk adni, de egyelőre ennyi...".

A gitáros néhány hete a Noisey magazinnak adott interjút, amiben megerősítette a pletykákat: "Júniusban lesz négy koncertem, ami teljes egészében rock-koncert lesz. Alapvetően megvan már a felállás - egy nagyszabású Rainbow / Deep Purple best-of szettet adunk elő. Jó buli lesz, de mindez csak négy európai koncert erejéig terjed. A későbbiekben újra fel kell hagynom ezzel, mivel a Blackmore's Night-ot sokkal komolyabban veszem".
A kérdésre - mi vezette rá arra, hogy ismét Rainbow / Deep Purple klasszikusokat játsszon - Ritchie így válaszolt: "70 éves lettem. Előjöttek az izületi gyulladások. Jon [Lord, a Deep Puple néhai billentyűse] már nincs köztünk. Sokan mások sincsenek már köztünk. Szomorú, hogy látnod kell, amint a barátaid eltávoznak... ezért úgy éreztem, itt az idő újra előadni néhány régi nótát. A nosztalgia nagy szerepet játszik ebben, de mégsem az egyetlen indok".

Blackmore azt is elárulta, hogy a tervezett koncertek között egy franciaországi fesztivál-fellépés is szerepelni fog, de hozzátette: "Joe [Lynn Turner] valószínűleg nem lesz részese ennek a kalandnak; bár ő még nem tud erről. Ő is csinálja a saját dolgát. De ettől függetlenül kedvelem őt - remek albumokat és dalokat írtunk közösen; ilyen volt például a 'Street Of Dreams'... Viszont most egyfajta "keverék"-bandát szeretnék létrehozni, amiben híres és ismeretlen zenészek egyaránt szerepelnek. Jelenleg tehát ilyen terveim vannak, és ezt nektek mondtam el elsőként".

A német SPW.de magazinban megjelent hírek szerint, Blackmore első 2016-os 'Best of Rainbow & Deep Purple' koncertje június 18-án, a Bietigheim-Bissingen-beli Monsters Of Rock fesztiválon kerül megrendezésre. Az ezt megelőző napon szintén fellép a zenekar (ugyanezen fesztivál keretében, csak más helyszínen), a Loreley-beli Freilichtbühnén.
Egy friss közleményből kiderül, Blackmore és bandája június 25-én Angliába, a birminghami Genting Arénába is ellátogat.

Mint kiderült, a fentebb említett koncerteken a Lords Of Black énekese, Ronnie Romero; a Stratovarius billentyűse, Jens Johansson; valamint a Blackmore's Night két tagja, David Keith dobos és Bob Nouveau basszer fogja kísérni Richie-t. Joe Lynn Turner tehát úgy néz ki, valóban nem vesz részt a reunion-ban...

Hamarosan jönnek a további dátumok és a friss infók!

A Rainbow klasszikus felállása - melyet Ritchie Blackmore vezetett - 1975-től 1984-ig, majd második körben '93-tól '97-ig működött. Blackmore ezt követően kizárólag saját reneszánsz stílusú projektjére, a Blackmore's Night-ra koncentrált.
A gitáros egy 2005-ös interjúban válaszolt arra a kérdésre, miszerint el tudja-e képzelni magát ismét a Rainbow színeiben, vagy egyéb hard rock stílusú projektben: "Túlságosan is jól érzem magam a Blackmore's Night együttesben ahhoz, hogy ilyesmi megtörténjen. Sokszor elgondolkozok azon, hogy fellépek egy-két koncert erejéig a Deep Purple társaságában, de tudom, hogy az ő menedzsmentjük ezt nem engedélyezné. Pedig én nem akarok újra teljes értékű tagja lenni a felállásnak, csak a rajongók és a nosztalgia érdekében tenném ezt meg. De ettől függetlenül a Blackmore's Night-tal is elég sok rock-nótát írunk, tehát nem arról van szó, hogy teljes mértékben ignoráltam az életemből ezt a fajta zenét. Mindössze arról van szó, hogy most nem kizárólag ezzel foglalkozom".


Bemutatta rock-koncertjeinek felállását Richie Blackmore
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás