Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Joe Satriani retrospektív turnét jelentett be 2016-ra


2015-09-21

Nemrég arról számoltunk be, hogy a többszörös Grammy-jelölt gitár-virtuóz új albuma, a 'Shockwave Supernova' a 200-as Billboard-lista 19. helyén debütált. Satriani azonban egy pillanatra sem áll le!

Satriani 1992-ben érte el eddigi legjobb Billboard-helyezését: a 23 évvel ezelőtt megjelent 'The Extremist' album a hivatalos amerikai toplista 22. helyén végzett. Ehhez képest a néhány hete forgalomba került 'Shockwave Supernova' három helyezéssel megdöntötte a gitáros eddigi Billboard-rekordját; sőt, az új lemez a hivatalos 'Rock' listán a dobogós, 3. pozíciót érte el (ezen a listán mindeddig ez a legmagasabb helyezés, amit intrumentális rock-album valaha is elért).

Satriani - aki az elmúlt két évtizedben rendszeresen járta a világot a G3 nevezetű all-star formáció teltházas koncertjeivel - eddig világszerte összesen több mint 10 millió albumot adott el. Két szólólemezével platina-, néggyel pedig arany-minősítést szerzett. A gitáros emellett 15 Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet.

Satriani szeptember 17-én, Franciaországban indította útjára 2015-ös 'Shockwave World Tour' nevezetű körútját, aminek európai felvonása egészen november közepéig tart majd. A veterán zenészt a fellépések során Marco Minnemann dobos, Bryan Beller basszer és Mike Keneally billentyűs-gitáros kísérik.

A legfrissebb hírek szerint - megünnepelvén a 'Shockwave Supernova' sikereit, valamint 30 éves zenei pályafutását - Satriani 2016-ban Észak-Amerikában folytatja turnéját; ami ráadásul egy retrospektív körút lesz, felölelvén a gitáros teljes munkásságát (az előzetes információk szerint, olyan dalok is el fognak hangzani a koncerteken, melyeket Joe több mint 20 éve nem adott elő élőben). A 45-állomásos, 'Surfing The Shockwave' nevezetű turné - amin szintén a fentebb említett zenészek kísérik Satriani-t - első felvonása így néz ki:

Feb. 25 - Paramount Theatre - Seattle, WA
Feb. 26 - Historic Elsinore Theatre - Salem, OR
Feb. 27 - Grand Sierra Theatre - Reno, NV
Feb. 28 - Fox Theater - Oakland, CA
Már. 01 - Balboa Theatre - San Diego, CA
Már. 03 - Fox Performing Arts Center - Riverside, CA
Már. 04 - Pearl Concert Theater @ Palms Casino - Las Vegas, NV
Már. 05 - Talking Stick Resort Ballroom - Scottsdale, AZ
Már. 07 - Historic Paramount Theatre - Denver, CO
Már. 08 - Abraham Chavez Theatre - El Paso, TX
Már. 09 - The Majestic Theatre - Dallas, TX
Már. 10 - House of Blues - Houston, TX
Már. 11 - Laurie Auditorium - San Antonio, TX
Már. 12 - Orpheum Theater - New Orleans, LA
Már. 14 - Iron City - Birmingham, AL
Már. 15 - Saenger Theatre - Pensacola, FL
Már. 16 - Parker Playhouse - Ft. Lauderdale, FL
Már. 17 - Ruth Eckerd Hall - Clearwater, FL
Már. 18 - Hard Rock Live - Orlando, FL
Már. 19 - Florida Theatre - Jacksonville, FL

Íme a turné promó-videója:


Joe Satriani retrospektív turnét jelentett be 2016-ra
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás