Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Klip-premier: CHILDREN OF BODOM - 'Morrigan'


2015-09-23

Alexi Laiho és bandája bemutatta új nagylemeze első single-dalának hivatalos videoklipjét!

A 'Morrigan' kisfilmjét a híres svéd Patric Ullaueus (Dimmu Borgir, Lacune Coil, In Flames, Kamelot, stb.) rendezte. A forgatás augusztus folyamán zajlott. Patric közleménye így szól: "Amikor legutóbb a COB-val dolgoztam, zseniális munkát hoztunk össze: a 'Trashed, Lost and Strungout' klipjét Gold-díjjal jutalmazták; épp úgy, mint a 'Chaos Ridden Years Stockholm Knockout Live' DVD-t. Ennyi év után tehát nagy örömömre szolgált, hogy a srácok újra felkerestek engem. Ezúttal úgy döntött a banda, hogy nem akar részt venni a klipben; egyszerűen csak el szeretnék mesélni Morrigan, a harcos istennő történetét".

Íme a klip-premier:

Az október másodikán, a Nuclear Blast jóvoltából megjelenő 'I Worship Chaos' album producelését maguk a zenészek, illetve Mikko Karmila végezte (Karmila nevéhez fűződnek többek közt a klasszikus 'Hatebreeder' és 'Follow The Reaper' albumok is). A keverés szintén Helsinkiben, a Finnvox Stúdióban zajlott.

Alexi Laiho frontember: "Amilyen fasza móka volt az 'I Worship Chaos' rögzítése (bár inkább izzasztó és kemény munkáról kell beszélnünk...), épp annyira várom már, hogy megoszthassuk a világgal ezt a kaotikus remekművet. Szóval emberek, vegyétek fel a védőruhákat és a sisakokat; hamarosan eljön a sötétség, és az fájni fog!".

Az 'I Worship Chaos' borítója lentebb látható (ezt Tuomas Korpi készítette); a tracklista így néz ki:

01. I Hurt
02. My Bodom (I Am The Only One)
03. Morrigan
04. Horns
05. Prayer For The Afflicted
06. I Worship Chaos
07. Hold Your Tongue
08. Suicide Bomber
09. All for Nothing
10. Widdershins

Az 'I Worship Chaos' az alábbi formátumokban rendelhető elő:

* CD + DVD 'digibook' (bónusz DVD-vel és három feldolgozás bónusz trackkel)
* CD
* 2LP (fekete, átlátszó, ezüst, sárga, 'picture-disc')
* 'digibook' + ajándékok (Nuclear Blast 'mailorder edition')

A 'digibook' változat bónusz trackjei az alábbi feldolgozásokat tartalmazzák:

11. Mistress Of Taboo (Plasmatics cover)
12. Danger Zone (Kenny Loggins cover)
13. Black Winter Day (Amorphis cover)

Alább elérhető az 'I Hurt' című szám dalszöveges videója:

A banda néhány napja bemutatta új nagylemezének negyedik hivatalos trailerét is:

A banda gitárosa, Roope Latvala néhány héttel ezelőtt az alábbiakat közölte: "Mindenféle rosszmájúság nélkül: a legjobbakat kívánjuk Roopénak, egyben köszönjük, hogy vele tölthettünk életünk utóbbi 12 évét. Reméljük, a rajongók tisztában vannak azzal, hogy mindez nem fogja befolyásolni soron következő koncertjeinket, sem az új albumunk munkálatait; attól függetlenül, hogy ez utóbbi négytagú zenekarként rögzítettük és kevertük le. Egyébként kibaszottul kemény anyagra számíthattok!".

A 45 éves Roope korábban olyan neves finn metalzenekarokban fordult meg, mint a Waltari, a Sinergy (itt ismerkedett meg a C.O.B. frontemberével, Alexi Laiho-val), a Nomicon és a Soulgrind. Jelenleg tagja a Kerava-beli speed-thrasher Stone együttesnek.

A legfrissebb hírekből kiderült, hogy a C.O.B. nyári turnéján Antti Wirman látja el a ritmusgitárosi feladatokat. Antti a banda billentyűsének (Janne Wirman) öccse, és 2001 óta tagja is a Janne által vezetett Warmen zenekarnak.

A Children Of Bodom május 30-án, a finnországi Nosturiban lépett fel először Antti-val; egy hat-számos "meglepetés-szett" erejéig. Az új felállás első hivatalos koncertje június 4-én volt esedékes, a Svéd Rockfesztiválon. Azt egyelőre nem tudni, ki lesz az új, állandó ritmusgitáros.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a C.O.B. legutóbbi, 'Halo Of Blood' című nagylemezét mára több mint 10,000 finn  rajongó vette meg. Alexi Laiho és bandájának tagjai december 28-án, a Tamperében megrendezett karácsonyi 'Bodom Xmas Bash' show alatt vehették át az aranylemez-plakettet. Erről készített fotót a finn Soundi magazin:

 

Korábban arról számoltunk be, hogy a Grammy finn megfelelőjeként számontartott Emma Gaala díjátadó legutóbbi ceremóniáját 2014. március 7-én tartották meg, az Espoo-beli Barona Arénában. Az Emma 'Metal' kategóriájában a Battle Beast 'Battle Beast' albumát, az Amorphis 'Circle' lemezét, a Lost Society 'Fast Loud Death' korongját, a Rytmihäiriö 'Todellisuuden Mestari' albumát, valamint a Children Of Bodom 'Halo Of Blood' anyagát jelölték az 'Év albumának' esélyeseként. A díjat végül az utóbbi vitte el, bár a banda személyesen nem tudott részt venni a negyedik alkalommal megrendezett ceremónián, mivel akkor épp Észak-Amerikában turnéztak. A frontember, Alexi Laiho azonban egy videó üzenetben köszönte meg az elismerést - ez lentebb látható.

A 'Halo Of Blood' című album 2013 júniusában jelent meg, a Nuclear Blast jóvoltából. A lemezről - melyről bővebben itt számoltunk be - a megjelenés első hetében több mint 8,400 példányban kelt el az USA-ban.

 


Klip-premier: CHILDREN OF BODOM - 'Morrigan'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás