Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Immortal dal átdolgozásához készített videoklipet Abbath


2015-10-06

Az ex-Immortal frontember Abbath (eredeti nevén: Olve Eikemo) és új bandája a frontember ezúttal egykori zenekara, az Immortal 'Nebular Ravens Winter' című klasszikusát gondolta újra.

Az Abbath néhány napja közzétette a 'Fenrir Hunts' című szám hivatalos klipjét, amit egy koncert során forgattak.
"Debütáló, Tuska fesztiválos koncertünk óta többször is előadtuk élőben a 'Fenrir Hunts' dalt. Ennek okán arra a döntésre jutottunk, hogy egy kamerás stáb segítségével felveszünk további két koncert-klipet. Ezt szeptember elején el is végeztük. A mai napon bemutatott 'Fenrir Hunts' mellett tehát még két másik videót fogunk bemutatni a közeljövőben. De addig is élvezzétek debütáló lemezünk első ízelítőjét, a 'Fenrir Hunts'-ot!".

Ahogy azt az Abbath ígérte, most megjelent a második videó, amit az I 'Warriors' dalának feldolgozásához készült (a Demonaz, God Seed, Immortal és Enslaved tagok alkotta I 2006-ban adta ki első és egyetlen lemezét, 'Between Two Worlds' címmel - ezen szerepel a 'Warriors' dal eredeti változata is).

Később napvilágot látott a harmadik beígért videó is. Ez az Immortal klasszikus 'Nebular Ravens Winter' dalának átdolgozásához készült.

A klipek rendezője Fraser West volt. A dalokat producelte: Jamie Ward.

Az Abbath december 11-én adja ki első kislemezét, a 'Count The Dead'-et. A Season Of Mist jóvoltából megjelenő bakelit-kislemez a A-oldalán a címadódal; B-oldalán pedig egy Judas Priest feldolgozás, a 'Riding On The Wind' kap helyet.
A 'Count The Dead' kétféle, 500-500 példányszámú verzióban lesz elérhető. Előrendelés a kiadó honlapján lehetséges.

Az újonnan alakult Abbath-banda basszusgitárosi posztját egy black metal-körökben jól ismert zenész, Tom Cato Visnes tölti be (ő a Gorgoroth legtöbb albumának, valamint az Ov Hell zenekarnak a dalszerzője - művésznevén: King Ov Hell). A dobos a God Seed és a Borknagar ütőse, Baard Kolstad.

Ahogy a fenti közleményben is említették, a banda a Helsinki-beli Tuska fesztiválon (ahol fellépett többek közt Alice Cooper, az Opeth és az In Flames is) debütált élőben, június 27-én. Az Abbath előadta az I zenekar (Abbath és King 2006-os projektje) és az Immortal egyes klasszikusait, de elhangzott egy vadonatúj dal, a 'Fenrir Hunts' is. Íme a teljtes szettlista és a rajongói felvételek:

01. Warriors (I)
02. Battalions (I)
03. Fenrir Hunts (új dal)
04. One By One (Immortal)
05. Tyrants (Immortal)
06. Cursed We Are (I)
07. In My Kingdom Cold (Immortal)
08. Hordes To War (Immortal)
09. Withstand The Fall Of Time (Immortal)

Abbath az elmúlt időben intenzív dalszerzést folytatott. Ennek ellenére, egy jogi vitát illetően nem sikerült megegyezni az Immortal további tagjaival (Demonaz, Horgh és Apollyon); ezért a frontember az új bandával, az Abbath-tal kívánja továbbvinni illusztris karrierjét és zenei örökségét.

Az elkövetkezendő hónapokban, Abbath egy újabb albummal és egy nagyszabású koncert-sorozattal jelentkezik. Az Abbath-banda headliner-turnéja szeptember 18-án, pénteken vette kezdetét a londoni Forum színpadán. A zenész - a 2011-es Bloodstock fesztiválos fellépést után - ekkor fog visszatérni először Nagy-Britanniába. 2016 februárjában már hazai pályán folytatja a koncertezést: Abbath a híres norvég Blastfest elsőszámú előadójaként áll színpadra. A jövőbeni koncertek során, a klasszikus Immortal dalok mellett elhangzanak majd vadonatúj szerzemények is. Hamarosan további koncertek is bejelentésre kerülnek.

Abbath 1990-ben alapította a black metal műfaj egyik úttörőjeként számontartott Immortal zenekart. Ez a név, 25 után most egyelőre bevégeztetett, de az esszencia, az energia és a zene tovább él majd a frontember soron következő projektjében, az Abbath-ban.

Az Abbath már neki is látott első nagylemeze munkálatainak. A korong várhatóan 2016 legelején jelenik meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából. Erről bővebb infók hamarosan...


Immortal dal átdolgozásához készített videoklipet Abbath
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás