Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

BORKNAGAR - itt a 'Winter Thrice' album címadójának videoklipje!


2015-12-23

A norvég extrém metal banda nemrég bejelentette: 2016. január 22-én jelenik meg a 'Winter Thrice' című stúdióalbum, a Century Media Records jóvoltából.

A Borknagar új albumának hanganyagát ezúttal is Jens Bogren (Opeth, Kreator, Paradise Lost) keverte saját, svédországi Fascination Street stúdiójában.

A banda alapítója / gitárosa, Øystein G. Brun korábban a következőket közölte: "Végre elárulhatjuk következő albumunk megjelenési dátumát. A lemez felvételeit már júliusban befejeztük; így lélegzet-visszafojtva vártuk már ezt a pillanatot. Minden szempontból teljes mértékig elégedettek vagyunk ezzel az anyaggal, ami által egyértelműen újabb szintre léptünk!
Jens Bogren, a Fascination Street Stúdió tulajdonosa ezúttal is bebizonyította, hogy egy igazi hang-mágus! Ez a srác most is tökéletesen megvalósította minden eléképzelésünk. Se többet, se kevesebbet; hanem pontosan azt!
A 'Winter Thrice' lemez címe talán kicsit ismerősen hangozhat azok számára, akik az évek során követték a Borknagar munkásságát. Mind zenei, mind dalszövegi tekintetben utalni szerettünk volna bandánk 'Olden...'-érájára, de ugyanakkor a jövőt sem hanyagoljuk. A cím egyébként 3 egymást követő telet (Fimbulvinter) jelent: ez az előjele a világ pusztulásának (Ragnarok) - az északi mítológia szerint. A többit a ti saját fantáziátokra bízzuk!
Végül, de nem utolsó sorban: karrierünk során először, most elhelyeztünk egy címadódalt is a lemezen! A 'Winter Thrice'-ban mindannyian szerephez jutunk - név szerint: Vintersorg, ICS Vortex, én és Lazare, valamint eredeti énekesnünk, Fiery G. Maelstrom. Lélegzetelállító ez az egész lemez. Alig várom már, hogy ti is hallhassátok a végeredményt!
”.

A 'Winter Thrice' január 22-én megjelenik CD-n, digipakban és dupla LP-n (a két utóbbi verzióhoz egy bónusz track és egy Borknagar-logó matrica jár). Íme a borító - amit a brazil művész, Marcelo Vasco tervezett - és a tracklista:

01. The Rhymes Of The Mountain
02. Winter Thrice
03. Cold Runs The River
04. Panorama
05. When Chaos Calls
06. Erodent
07. Noctilucent
08. Terminus
09. Dominant Winds (LP bónusz track)

Az albumot itt lehet előrendelni.

Első ízelítőként a 'The Rhymes Of The Mountain' című nyitó-dal lyric-videóját tette közzé a banda. Erről Brun így nyilatkozott: "Ez volt a legelső dal, amit megírtam az új albumra - sok tekintetben tehát azt mondhatom, hogy ez egy személyes alkotás. Valójában ez egy lendületes himnusz a hegyek felé. Mivel Norvégia nyugati, hegyekkel övezett partjai mellett nőttem fel, jómagam is alátámaszthatom, hogy országunknak ennél sosem volt szebb attrakciója. Talán valami égető evolúciós vágy visz mindig arra, hogy megmásszam ezeket a veszélyes hegyeket, szembenézzek a fenyegető tengerparttal, és rendszeresen újabb megnyugvásra alkalmas helyeket fedezzek fel. Talán így van, talán nem; de az biztos, hogy a történelem során minden kultúrában is fontos szerepet játszottak a hegyek. Részemről az a legmagasztosabb érzés, ha egy hegy tetején állhatok, érezhetem a halálos szeleket, és a vér ízét a számban".

Az album legfrissebb felvezetője maga a címadódal hivatalos videoklipje, amit David Solbjerg és Kjetil Kolbjørnsrud, a Twitchy Films munkatársai rendeztek. A videóban feltűnik a banda egykori énekese, az Ulver mestere, Kristoffer Rygg is. Brun így kommentálta a klipet: "Végre eljött az idő, hogy bemutassuk nektek vadonatúj videónkat, ami a 'Winter Thrice' dalhoz készült. Lévén ez 10. albumunk címadója, azt szerettünk volna, hogy igazán különleges legyen ez a kisfilm. Mivel mi magunkat is egy különleges bandának gondoljuk. A dalban és a videóban a Borknagar elmúlt 20 évének mind a 4 énekese feltűnik - köztük Kristoffer Rygg (a.k.a. Garm), aki a legelső frontemberünk volt annak idején. A videó produceri munkáit egybéként a Twitchy Films eminens stábja végezte; a forgatás több norvégiai helyszínen zajlott; elsősorban a csodálatos, Borre-beli Midgard Historiske Senter-ben, másodsorban pedig Telemark fagyos, vad tájain. Mindannyian beleadtuk a teljes szívünket ebbe a projektbe; reméljük ez érezhető is rajta! Élvezzétek az új művet! Kellemes ünnepeket!".

A Borknagar emellett azt is bejelentette, hogy fellép a jövő évi Wacken Open Air fesztiválon. Ezt megelőzően a szintén német With Full Force, és a belga Graspop Metal Meeting fseztiválokon is feltűnik a banda.

A Punishment 18 Records április 27-én adta ki újra a Borknagar 1997-es 'The Olden Domain' klasszikusát. Erről bővebben itt írtunk.

A banda legutóbbi nagylemeze, az 'Urd' 2012 márciusában jelent meg.


BORKNAGAR - itt a 'Winter Thrice' album címadójának videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás