Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent az ABIGAIL WILLIAMS új albuma, a 'Walk Beyond the Dark' - itt a teljes stream!


2019-11-15

Az amerikai black metal banda november 15-én jelenteti meg eddigi legsokszínűbb, legdinamikusabb albumát, a 'Walk Beyond the Dark'-ot.

"Négy év telt el legutóbbi albumunk megjelenése óta" - nyilatkozta az Abigail Williams vezére, Ken Sorceron. "Ez eléggé hosszú idő... Élet, halál, és megannyi muzikális megmozdulás - és persze számos akadály - került az utunkba, míg el nem jutottunk idáig. Ezidő alatt több mint 20 dalt írtam meg, melyek mindegyikével totálisan elégedett vagyok. Amikor azonban elérkezett a stúdiózás ideje, hét dalra szűkítettem a kollekciót, mivel ezek illettek leginkább egymáshoz, és ezek révén vagyok képes kinyilatkoztatni, miről is szól az "itt és most"".

A 'Walk Beyond the Dark' egyfajta "testamentuma a banda eddigi kalandozásainak; illetve a banda-vezető / fő-dalszerző életútjának, megpróbáltatásainak". Az Abigail Williams ugyanis "Sorceron szíve, lelke és szellemisége".

Zenei tekintetben az új album "a sötétség és fény váltakozását prezentálja". "Fagyos gitár-témák, zord atmoszférák, végtelen melankólia és a kétségbeesés megelevenedése - ezen tényezőket kelti életre a dalok ritmusai és könyörtelen gitár-attakjai".

A 'Walk Beyond the Dark' albumon Bryan O'Sullivan basszusgitározik, Mike Heller dobol; vendégként pedig Chris "Kakophonix" Brown csellista, valamint Andrew Markuszewski és Justin McKinney gitárosok szerepelnek a dalokban, melyek keverését Lasse Lammert (Warrel Dane, Alestorm, Gloryhammer) végezte el.

Sorceron így nyilatkozott: "Mike Heller és Bryan O'Sullivan könyörtelen munkát végzett. Nem is kívánhattam volna náluk jobb munkatársakat. Chris Brown játéka továbbá hab volt a tortán, mivel a vonós témák igazán kísérteties környezetet kölcsönöztek a daloknak. Az pedig, hogy a végleges anyagot Lasse Lammert kezébe helyeztük, tökéletessé tette az egész projektet. Hosszú folyamat volt ez az egész, de nem is lehetnék elégedettebb a végeredménnyel!".

A 'Walk Beyond the Dark' "túlvilági" borítóját Mariusz Lewandowski készítette. Íme a mű és a dallista:

01. I Will Depart
02. Sun And Moon
03. Ever So Bold
04. Black Waves
05. Into The Sleep
06. Born Of Nothing
07. The Final Failure

A lemez megrendelhető különféle változatban, a Blood Music kiadó honlapján. Ízelítőképpen alább elérhető az 'I Will Depart' című szám és az 'Ever So Bold', amiben Justin McKinney (The Zenith Passage, ex-The Faceless) gitáros vendégeskedik:

A megjelenés előtti napon a teljes album-streamet közzétették:


Megjelent az ABIGAIL WILLIAMS új albuma, a 'Walk Beyond the Dark' - itt a teljes stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás