Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Magnus Rosén (ex-HammerFall) is részt vesz új bandája, a SHADOWSIDE dalszerzői munkájában


2016-02-16

A brazil heavy metalista Shadowside zenekar október elején vette be soraiba a HammerFall egykori basszerosát, Magnus Rosén-t, aki részt vesz a banda új lemezének dalszerzésében.

Rosén nemrég a következőket adta hírül: "Több mint 8 éve nem léptem színpadra metalzenekar tagjaként, de már nagyon hiányzik az az energia, amit csak ez a műfaj adhat meg! A Shadowside pedig pont egy olyan banda, ami tökéletesen passzol az én stílusomhoz! Arról nem is beszélve, hogy mindig is a szívem csücske volt Brazília / Dél-Amerika. Miután 9 alkalommal turnéztam a HammerFall-lal, majd szólóbandámmal a világ ezen részén, tisztában vagyok érzéseim súlyával; és nagyon várom már, hogy a Shadowside tagjaként állhassak színpadra. Amikor felkért a banda, hogy csatlakozzak hozzájuk, újra felvillant bennem egy szikra - rájöttem, nekem szükségem van a hangerőre, a füstre, a fényekre és a jó metalzenére. Ez pedig - még egyszer mondom - egy tökéletes banda számomra. Már van is néhány dal-ötletem, melyekkel úgy érzem, hozzájárulhatok a Shadowside további sikereihez. Úgyhogy nagyon izgatott vagyok!".

A többek közt a Planet Alliance-ben, az X-World/5-ban, a Revolution Rennaissance-ban, valamint Tony Martin (ex-Black Sabbath) Jorn Lande szólóbandájában is megfordult Rosén 1997-től 2007-ig volt a HammerFall basszusgitárosa. A zenész nemrégiben adta ki legújabb, 'The World Changes' című szólólemezét.

Dani Nolden, a Shadowside énekesnője: "Magnus egy olyan ember, akit mi nagyon nagyra tartunk - megtiszteltetés vele dolgozni; nem csak azért, mert basszusgitárosként mérhetetlen tehetséggel rendelkezik, hanem azért is, mert hatalmas tapasztalata van szinte minden zenei műfajban. Úgy éreztük, ő a tökéletes basszusgitáros számunkra - nagyon boldogok voltunk, amikor elfogadta felkérésünket erre a posztra. Alig várjuk már, hogy nekilássunk új nagylemezük munkálatainak; és végre egy megújult, erős felállással turnézhassunk világszerte. Remek idők jönnek!".

Fotó a Shadowside új felállásáról, lentebb látható. Rosén mellett egyébként a King Diamond gitárosa, a hangmérnökként is világszerte ismert Andy La Rocque is részt vesz a dalszerzői munkában.

A banda néhány napja a következőket adta hírül: "Jelenleg új lemezünkön dolgozunk. A friss dalokat ezúttal is Svédországban, Göteborgban vesszük majd fel, Fredrik Nordström producerrel, aki korábban az 'Inner Monster Out' album esetében segített ki minket. Hamarosan közzétesszük a stúdióba vonulás pontos dátumát, és az album részleteit!".
Nordström - aki a Dream Evil zenekar gitárosa / alapítója - producerként olyan híres bandákkal dolgozott együtt az elmúlt években, mint az At The Gates, az In Flames, a Sinergy, az Arch Enemy, a Soilwork, az Opeth és a Dark Tranquillity.

Mint később kiderült, a Shadowside 2016 júniusa és augusztusa között fogja felvenni következő nagylemezét. A Shadowside dalszerzői / hangtechnikai munkáit a banda Facebook-oldalán lehet követni.

A banda tagjai a szlovák Hellmagazine-nak adtak nemrég interjút. Az énekesnő, Dani elmondta, nagyjából mire lehet számítani az új korongon: "Előző albumunk, az 'Inner Monster Out' az eddigi legsikeresebb kiadványunk volt. Világszerte 2012-ben jelent meg, és azt mondhatjuk, hogy általa magasabbra jutottunk az elmúlt években, mint azt valaha is gondoltuk volna. Az a lemez felkerült a BURRN magazin legkelendőbb hanganyagainak listájára, és néhány USA-beli rock- / metal-rádió lejátszási listájára is. Egy kemény, egyenes albumról van szó, ami bejött sokmindenkinek, ezért ezúttal is próbáljuk megtartani azt az intenzitást, dallamosságot és agresszivitást, ami azt jellemezte. Jelenleg tehát azt mondhatom, hogy az 'Inner Monster Out' logikus evolúciós folytatásán dolgzunk. Folyamatosan jönnerk a fogós dallamok és a kemény riffek... Célunk az, hogy minél izgalmasabb legyen az anyag; de mégis kiválóan lehessen headbangelni rá".

Az új basszer, Magnus a következőket közölte: "Mivel mindannyian különböző zenei hátterekkel rendelkezünk, ez remélhetőleg még színesebbé teszi majd a banda egyébként is különleges zenéjét. A Hammerfall-ban sosem volt alkalmam zenét szerezni, ezért most hatalmas örömömre szolgál, hogy jómagam is hatással lehetek egy zenekar muzsikájára. Annak idején megírtam néhány közös dalt a King Diamond gitárosával, Andy LaRocque-kal - ezeket a témákat, szólamokat mindenképpen beleviszem majd a Shadowside következő albumába is".

Friss hírek hamarosan...

Korábbi hír a Shadowside-dal kapcsolatban, hogy Studio Kaiowas munkatársainak rendezésében, és Rida Principessa színésznő vendégszereplésével forgatta le új videoklipjét a zenekar. A 'Habitchual' a banda 2012 májusában megjelent harmadik, 'Inner Monster Out' című nagylemezén szerepel. Az Innen Wound Recordings jóvoltából kiadott albumon olyan vendég-énekesek hangja hallható, mint Björn "Speed" Strid (Soilwork), Mikael Stanne (Dark Tranquillity) és Niklas Isfeldt (Dream Evil).


Magnus Rosén (ex-HammerFall) is részt vesz új bandája, a SHADOWSIDE dalszerzői munkájában
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás