Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Miért döntött úgy Udo Dirkschneider, hogy lezárja az "ACCEPT-fejezetet"?


2015-10-09

Az Accept egykori énekesét Mitch Lafon rock-újságíró interjúvolta meg.

Udo 2016-ban - szimplán Dirkschneider néven - turnéra indul az Accept klasszikus dalaival. Az énekes elmondása szerint, ez lesz az utolsó alkalom, amikor ezeket a régi nótákat élőben előadja. Erre vonatkozó döntésével kapcsolatban a következőket nyilatkozta: "Rendszeresen sokan kérik tőlem ezt meg azt az Accept számot, így tisztában vagyok azzal, hogy az emberek szeretik ezeket a dalokat az én előadásomban hallani. Nekem azonban ott van az U.D.O. - ezzel a bandával már 15 albumot kiadtam... úgyhogy most szeretném végleg lezárni az Accept-fejezetet... mint egy könyvet: itt van tessék, olvassátok! Az életben sokszor eljön az a pillanat, amikor úgy érzed, véget kell vetned valaminek. Na, nekem ez a helyzet az Accept-tel. Ez lesz az utolsó alkalom, de hogy méltóan lezárjam a dolgot, egy világkörüli turnét fogok rendezni. Tehát remélhetőleg Amerikába is sikerül majd eljutnom... És még egyszer mondom, ez lesz az utolsó alkalom! A továbbiakban az U.D.O. koncertjei sem fogunk Accept dalokat játszani.
Arról nem is beszélve, hogy nem szeretném, ha a továbbiakban valamihez viszonyítanának engem.. Az Accept jelenleg is turnézik, új énekesük van, akivel ugyanúgy előadják rendszeresen a 'Balls To The Wall'-t, a 'Metal Heart'-ot vagy a 'Princess Of The Dawn'-t. Tehát nem akarom azt, hogy engem ehhez viszonyítsanak - ez a másik oka a dolognak. Persze nem azt mondom; nagyszerű volt annak idején a buli... megalapítottam a bandát, jókat szórakoztunk, de most véglegesen eljött az idő, hogy azt mondjam: 'Oké, ennyi volt'. Van egy csomó U.D.O. számom - néha még azok közül sem fér bele minden a szettbe... Plusz - és ezt mindenféle arrogancia híján mondom - az U.D.O.-nak megvan a saját rajongói bázisa.
És ugye ott van az Accept nevezetű zenekar. Ha valaki őket akarja hallani, akkor elmegy az ő koncertjükre. Ennyi. Az én feladatom már csak annyi, hogy megadjam a lehetőséget a régi rajongóknak arra, hogy az eredeti énekhanggal hallhassák ezeket a klasszikusokat. Mark [Tornillo, az Accept jelenlegi énekese] azonban tényleg kiváló munkát végez... tehát aki Accept-et akar hallani, az menjen Accept koncertre, de az U.D.O., az U.D.O. marad
".

Az énekes július végén, a német Wacken Open Air fesztiválon jelentette be, hogy Dirkschneider néven indul exkluzív "Accept-búcsúturnéra". A 62 éves Udo - a 2016-os körút végeztével soha többé nem fog Accept dalokat játszani a színpadon.
"Szeretem ezeket a nótákat - jelenleg is tökéletesen illenek a hangomhoz. Egy ponton azonban eljön az idő az életben, amikor le kell zárni egy fejezetet. Az emberek rengeteget spekulálnak különféle Accept-reunionokkal kapcsolatban; ezért úgy érzem, ezzel a turnéval meg kell hoznom az erre vonatkozó, végső kinyilatkoztatást. Viszont az U.D.O. az én bandám már évek óta; így a továbbiakban kizárólag erre szeretném áldozni magam" - mondta Udo a Wacken konferenciáján.

A Dirkschneider zenekart ugyanazok a zenészek alkotják majd, mint az U.D.O.-t - az Accept tribute-banda felállásának tehát tagja lesz az énekes 22 éves dobos fia, Sven Dirkschneider is.

A Dirkschneider eddig néhány februári koncert-dátumot jelentett be, Norvégia, Svédország és Csehország területére. A lista folyamatosan frissül; az aktuális hírekről az alábbi logóra kattintva lehet értesülni:

Udo néhány hónappal ezelőtt a 'Lokaos Rock Show' című műsor vendége volt. Itt a kérdésre, miszerint milyen érzés új énekessel (Mark Tornillo) látni egykori bandáját, Udo így válaszolt: "Mit is mondhatnék? Nemrég megnéztem egy hamburgi Accept bulit, és egy kicsit csalódtam... Mindenféle érzelem nélkül álltak színpadra a srácok. Számomra olyan volt, mintha nem egy teljes lenne banda koncertezne. Persze zenészi szempontból rendben volt a dolog, de tényleg tűnt fel nekem semmi érzelem. Kicsit automatikus hatása volt az egésznek: 'Leadjuk a koncertet, aztán megyünk'...".

A 'Lokaos Rock Show' műsorvezetője, Dani Buarque feltette a kérdést: "El tudnád képzelni, hogy bármikor a jövőben visszatérsz az Accept-be?". Udo szimplán ennyit válaszolt: "Nem".

"Mi az, amit zenei tekintetben nem tehettél meg az Accept-ben, de most megtehetsz az U.D.O.-ban?". "Erre egyértelmű a válasz: az Accept-ben csak azt lehet csinálni, amit maga az Accept-brand diktál; ahogy a rajongók megismertek és megszoktak téged... Viszont én úgy érzem, az U.D.O.-ban sokkal szabadabb vagyok".

Az Accept gitárosa, Wolf Hoffmann egy tavaly szeptemberi interjúban, a Music Enthusiast Magazinnak a kérdésére válaszolt, a miszerint Udo Dirkschneider (kiválását követően) kapcsolatba lépett-e valaha is a jelenlegi Accept-tagokkal, azzal a szándékkal, hogy ismét összeálljon a bandával. Íme Hoffmann válasza: "A médián kívül már vagy ezer éve nem is hallottam Udo felől semmit; és hogy őszinte legyek egyikőnk sem gondol rá. Egyáltalán nem beszédtéma a dolog, és szerintem ezt legutóbbi albumunk, az újonnan megjelent 'Blind Rage' igazolja is. Persze a [2010-es] 'Blood Of The Nations' környékén még sokan kérdezgették tőlük: 'Miért?', 'Mi van?', 'Hogy jöttök ti ehhez?', de ezt a történetet már annyiszor lezártuk, hogy szerintem mostanra egyértelművé vált: új életet kezdtünk, aminek Udo nem akart a részese lenni. Ő hozott egy döntést, mi tovább léptünk; ennyi az egész".

Egy egy évvel ezelőtt interjúban maga Udo így nyilatkozott egy esetleges reunion-nal kapcsolatban: "'92-ben újra összeálltunk, és kiadtunk három albumot is közösen ['Objection Overruled', 'Death Row', 'Predator']. Számomra ezek közül az első volt az igazi Accept album, mivel a következőt már csak egy gitárossal játszottuk fel - márpedig a banda valódi hangzását két gitáros fémjelzi. Tehát voltak problémák... Elveszett az egész atmoszféra. Lebonyolítottunk egy turnét, majd azt mondtuk: 'Oké, mielőtt még le nem rombolnánk az Accept nevet, oszlassuk fel a bandát'. Tehát 15 éven belül másodjára is felkértek, hogy egyesüljünk újjá; de én azt feleltem: 'Srácok, én elég sikeres vagyok az U.D.O. bandával, úgyhogy ahhoz, hogy onnan kilépjek és újra csatlakozzak az Accept-hez, meg kell szabnom néhány feltételt'. Szóval a végső válaszom az volt: 'Oké, csináljuk újra, de az biztos, hogy harmadjára már nem hagyhatom ott az U.D.O.-t'... Közöltem Wolf-fal, hogy mindez után megkapja az Accept nevet, mivel az az ő ötlete; és senki nem fog semmiféle részesedést kérni - különösképpen nem én. Ezt ő nem fogadta el, én pedig azt mondtam: 'Rendben, srácok. Sajnálom, de ebben inkább nem szeretnék részt venni. Folytatom az U.D.O.-t, nektek pedig a legjobbakat kívánom'... Ennyi volt tehát az egész reunion-ügy".


Miért döntött úgy Udo Dirkschneider, hogy lezárja az
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás