Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

HEXVESSEL - 'Kindred' címmel született meg az új stúdiólemez; itt az új klipes dal, a 'Fire Of The Mind'!


2020-04-14

A finn pszichedelikus folk-rock banda április 17-én új nagylemezt dob piacra, 'Kindred' címmel.

A Hexvessel új, "természet-misztikai ópusza", a 'Kindred' a korábbi albumokhoz viszonyítva még sötétebb, még inkább ezoterikus stílusú. A finn banda kétségkívül a legendás King Crimson zenekartól merítette blues-központú, progresszív psych-rock hangzását; de az új lemezen nem maradnak el a Nick Cave korai munkásságára jellemző, "földhöz ragadt balladák" és a Dead Can Dance-féle doom stílusú atmoszférák sem.

A Hexvessel egy Tampere-beli stúdióban rögzítette új albumát; ott, ahol annak idején kultikussá vált, 'No Holier Temple' című albumuk is készült. Az új hanganyag maszterizálását John Davis (Gorillaz, Led Zeppelin, Lana Del Rey) végezte el Angliában.

A 10 ritualisztikus dalt és egy Coil-feldolgozást ('Fire Of The Mind') tartalmazó 'Kindred' borítóját két híres művész, Thomas Hooper (Neurosis, Converge, Doomriders) és Richey Beckett (Metallica, Foo Fighters, Robert Plant, stb.) tervezte és kivitelezte.

A 'Kindred' első single-dalát január 24-én tették közzé 'Demian' címmel - ezt itt lehet meghallgatni; lentebb pedig megtekinteni hivatalos videó formájában. Újonnan megjelent a 'Billion Year Old Being' című szám hivatalos videoklipje is.

A 'Phaedra' című szám alább látható videoklipjét a kanadai filmkészítő Justin Oakey rendezte (aki korábban együt dolgozott többek közt az Ulver-rel is). A 'Phaedra' kisfilmje a Hexvessel és Oakey ötödik közreműködését fémjelzi.

Április elején közzétették a 'Fire Of The Mind' című szám hivatalos klipjét is. Ez a szám tulajdonképpen egy Coil-dal feldolgozása.

Annak apropójából, hogy a Hexvessel újonnani szerződést kötött eredeti kiadójával, a Svart Records -szal, 2020 őszén újra megjelenik a banda első két stúdióalbuma, a 'Dawnbearer' és a 'No Holier Temple'.

Másik hír, hogy a Hexvessel a Twin Temple zenekar társaságában indult európai turnéra 2020. február elsején. A körút beosztása a projekt Facebook-oldalán található meg.

A Hexvessel együttest a brit származású énekes-dalszerző, Mat McNerney alapította 2009-ben, miután Finnországba költözött. McNerney ezt megelőzően a Beastmilk (jelenlegi nevén: Grave Pleasures), a The Deathtrip, a Carpenter Brut és a Me & That Man tagjaként / kollaborátoraként volt ismert, de feltűnt olyan legendás black metal bandák oldalán is, mint a Code és a Dødheimsgard. BÁtran kijelenthető tehát, hogy McNerney egy végtelenül eklektikus, sokoldalú művész.

A Hexvessel zenekart korábban két alkalommal is jelölték finn Emma-díjra (ez a Grammy finn megfelelője), továbbá elnyertek két Metal Hammer-díjat, három Prog Magazine-díjat és két Femma-díjat is. Mindemellett számtalanszor szerepeltek dalaikkal és albumaikkal a finn zenei toplistákon. A "forest folk" zenét játszó Hexvessel a Noisey magazin szerint "a The Doors finn erdejeiben vándorló utódja".


HEXVESSEL - 'Kindred' címmel született meg az új stúdiólemez; itt az új klipes dal, a 'Fire Of The Mind'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás