Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

HELLOWEEN - megjelent a 'Hellbook'


2015-10-31

A veterán német metalbanda - fennállásának 30. évfordulója alkalmából - egy 'Hellbook' című könyvet adott ki október 31-én, Halloween alkalmából.

Markus Grosskopf basszusgitáros nemrég a következőképpen nyilatkozott a karrier-dokumentáló 'Hellbook' kapcsán: "Számunkra ez a könyv egy meglehetősen mély érzelmeket kiváltó mű, mivel többezer emléket sikerült összefoglalnunk benne. A szép és a kevésbé szép pillanatokat is összegyűjtöttük, a Helloween 30 évének ünnepe alkalmából. A 'Hellbook' majdnem 500 oldalon át mutatja be munkásságunkat; de ez még közel sem a vég...".

A Helloween napjaink egyik legbefolyásosabb metalbandája, a speed metal műfaj egyik zászlóvivője. Az 1984-es megalakulás óta, a csapat olyan világhírű fesztiválokon lépett fel, mint például a Rock In Rio, vagy a lengyel Woodstock (ahol több mint 500 ezer ember előtt álltak színpadra). Megszámlálhatatlan turnét bonyolítottak le (többek közt az Iron Maiden, a Slayer és Ozzy társaságában); 15. stúdióalbumot, 3 koncertlemezt adtak ki - ezekből összesen több mint 8 millió kelt el világszerte. 14 arany- és 6-platinalemezt magáénak tudva, a Helloween számít Németország egyik legsikeresebb együttesének.

Természetesen a történet még véletlenül sem ér itt véget, de a banda 30. évfordulója alkalmából megjelent 'Hellbook' könyv most precízen összefoglalja a hamburgi "tökfejek" eddigi karrierjét. A 498 oldalas, 22x28 cm-es kötet egészen a gyökerektől kezdve mutatja be a zenekar legfontosabb állomásait, pillanatait. Kai Hansen, Michael Kiske, Andi Deris, Michael Weikath, Ingo Schwichtenberg, Markus Grosskopf, Roland Grapow, Uli Kusch, Dani Löble és Sascha Gerstner közös története most először most először jelenik meg hivatalos képi és írott szöveges dokumentáció formájában.

A 'Hellbook' fedelét és illusztrációit olyan neves dizájnerek alkották meg, mint Frederick Moulaert vagy Marcos Moura. A Helloween-bibliát két spanyol veterán fan, Carlos Vincente Leon és David López Gómez írta. A mű tehát rajongóktól származik, rajongók részére.

A 2 kilogrammos kötet megvásárolható 777 példányszámra limitált deluxe-változatban (ez a verzió már 3 kilós), 556 oldallal, aranyozott borítóval, kézzel számozott, dedikált formában is (az 58 bónusz oldalon olyan "titkos kincsek" szerepelnek, mint például az első lemezszerződés sztorija, a logó megtervezésének prezentációja, vagy a tagok Helloween előtti időszakának archív fotó-gyűjteménye.

A yumpu.com oldalon ízelítőként elérhető 11 oldal a 'Hellbook'-ból. A rendeléseket a www.helloween.org oldalon lehet leadni.

A Helloween 30 évvel debütáló EP-jének megjelenése évfordulójának alkalmából adta ki 15. nagylemezét, amit 'My God-Given Right' címmel láttak el. Az albumról részletesen itt írtunk.

A lemez világkörüli promóciója keretében - január-február folyamán egy újabb európai turnét bonyolít le a banda. Néhány hete közzétették az új turné-dátumokat és -állomásokat. A 2016-os koncerteken a megújult Rage és a Crimes Of Passion lesz az előzenekar.

Január
29 - Pratteln, Svájc - Z7
30 - München, Németország - Backstage
31 - Milánó, Olaszország - Alcatraz

Február
2 - Párizs, Franciaország - Le Bataclan
3 - London, Anglia - Forum
5 - Antwerp, Belgium - Trix
6 - Oberhausen, Németország - Turbinenhalle
7 - Stuttgart, Németország - Longhorn
10 - Oslo, Norvégia - Rockefeller
11 - Göteborg, Sédország - Trädgan
19 - Zlin, Csehország - Hala Euronics 

20 - Prága, Csehország - Forum Karlin
(különleges vendég: Gotthard) 

További európai koncertek hamarosan közzétételre kerülnek, habár február végén Észak-Amerikába utazik a banda. Az USA-Kanada turné eddig bejelentett koncertjei a következők:

Február
28 - Corona Theatre - Montreal, QC, Kanada
29 - Imperial de Quebec - Quebec City, QC, Kanada

Március
1 - Best Buy Theater - New York, NY, USA
3 - Agora Theater - Cleveland, OH, USA
4 - Concorde Music Hall - Chicago, IL, USA
6 - Showbox at the Market - Seattle, WA, USA
7 - The Avalon - Hollywood, CA, USA


HELLOWEEN - megjelent a 'Hellbook'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás