Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Európai szóló-turnét jelentett be Warrel Dane


2015-10-28

A Nevermore-ból és a Sanctuary-ből ismert gitáros-énekes frontember decemberben indítja önálló dél-európai koncert-körútját.

Dane a lentebb látható dátumokon teljes egészében előadja majd a Nevemore klasszikus 'Dead Heart In A Dead World' albumát (három helyszínen akusztikus formában), de emellett szóló-karrierjének egyes dalai és a Sanctuary slágerei is el fognak hangzani.

Miután Dane két nagysikerű turnét lebonyolított Brazíliában, a frontember brazil zenészeket választott szólóbandája kiteljesítéséhez. Ők név szerint: Thiago Oliveira (Seventh Seal/Addicted To Pain), Johnny Moraes (Hevilan), Fabio Carito (Instincted) és Marcus Dotta (Hatematter/Addicted To Pain).

Dane nemrég elárulta, hogy jelenleg is 2008-as 'Praises To The War Machine' című szólóalbumának folytatásán dolgozik. A That Drummer Guy néven ismert újságírónak, Josh Rundquist-nek adott interjút október 10-én, a Sanctuary minneapolisi koncertje alkalmával. A frontember többek közt arról beszélt, hogy állnak új szólóalbumának munkálatai: "Jelenleg is ezen dolgozom; most a demó-fázisban tartok, és annyit már most elárulhatok, hogy más lesz ez az anyag, mint az előző. Néhol brutálisan kemény nótákra lehet számítani... A 'Praises To The War Machine' inkább egy rockos metal-album volt, mivel mindig is fel szerettem volna fedezni ezt a műfajt, a progresszív zene mellett... vagyis death, thrash, progresszív, metal - nevezzük bárminek a Nevemore-t... Annak a bandának nem lehet pontosan meghatározni a műfaját, és épp ez benne a jó! Visszatérve új szólólemezemre: sokkal keményebb lesz, mint az első önálló anyagom. Elképzelhető, hogy már 2016-ban ki tudom adni ezt a lemezt, mert március körül el akarom kezdeni a stúdiózást. De majd meglátjuk... Még ki kell neveznem valakit producernek... Valószínűleg Zeuss-t [Chris Harris] fogom választani, mivel rendkívül jó munkát végeztünk együtt az új Sanctuary albumon [2014 - 'The Year The Sun Died']. Persze a kiadó ajánlott néhány kiváló hangtechnikust, tehát ezt a kérdést egyelőre még nem tudtam eldönteni...".

Egy tavalyi interjúban Dane egy feldolgozás-lemezről is beszélt. A Metal Priest magazinnak a következőket mondta új szóló-kiadványáról: "Egy feldolgozás-albumról van szó, ami Johnny Cash, és az ő 'American Songs' lemeze stílusában készül. Én elsősorban a '90-es évek gótikus metal dalait szemezgetem. Az első választásom a Depeche Mode 'Barrel Of A Gun' című száma, a második pedig az XTC 'Dear God' nótája... Fontosak számomra ezen nóták szövegei, mivel jómagam is főleg dalszövegeket írok... Az tuti, hogy nagyon fasza album lesz; ezt biztosra tudom. De most egyelőre az a biztos, hogy a figyelmem elsősorban a Sanctuary-re irányul".

Jelenleg tehát valószínűbb, hogy egy teljes értékű, eredeti dalokból álló albummal készül Dane, de a jövőben a feldolgozás-lemez kiadása sincs kizárva.

Dane debütáló szólóalbuma 2008 májusában látott napvilágot. A Century Media jóvoltából megjelent 'Praises to the War Machine' lemezen Peter Wichers (ex-Soilwork) gitáros- / basszusgitáros, Dirk Verbeuren (Soilwork) dobos és Matt Wicklund (ex-Himsa) gitáros vendégeskedtek. Az album keverését és producelését szintén Wichers végezte.

Warrel Dane jelenleg a Nevermore és a Sanctuary zenekarok frontembere.
Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos két évvel ezelőtt jelentette be kiválását a Nevermore-ból - helyükre azóta sem érkeztek új tagok; így a banda jelenleg inaktív. (Erről bővebben itt írtunk.)
A Sanctuary tavaly februárban vonult be a Seattle-i Soundhouse Stúdióba - itt készült a neves Chris "Zeuss" Harris (Soulfly, Hatebreed, Shadows Fall) producelésében a csapat visszatérő nagylemeze, ami 2014. október 6-án jelent meg, 'The Year The Sun Died' címmel (Erről itt számoltunk be.)


Európai szóló-turnét jelentett be Warrel Dane
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás