Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DREAM THEATER - hallgasd végig a 'The Astonishing' albumot!


2016-01-29

A veterán prog-metal banda a megjelenés napján teljes egészében közzétette új albumát.

Az új Dream Theater album - ami a 'The Astonishing' címet kapta - 2016. január 29-én, pénteken jelenik meg, a Roadrunner Records jóvoltából. A lemez munkálatait a Facebook-on dokumentálta a csapat. Néhány hete elindítottak egy új honlapot is, az album felvezetéseképpen.

A legendás zenekar néhány hete fejezte be következő stúdióalbuma munkálatait. A dolgok a tervek szerint haladtak; James LaBrie néhány hónapja elmondta, hogy a Dream Theater 2015 januárjában tért vissza new yorki Cove City Sound stúdiójába, ahol nagyjából öt-hat hónapon keresztül zajlott a dalszerzői munka; a nyári turné végeztével pedig hivatalosan is kezdetét vette a lemez-rögzítés.

John Petrucci gitáros egy néhány héttel ezelőtti interjúban a következőket nyilatkozta bandája következő albumával kapcsolatban: "Kreatív identitásunk tekintetében újabb fejlődést produkáltunk. Akárhányszor vonulunk stúdióba, mindig azon vagyok, hogy felülmúljuk önmagunkat. És egyébkét nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. Érzésünk szerint pedig, a legjobb még hátra van! Legutóbbi lemezünket is gyakorlatilag azért neveztük el a bandáról, mert nekünk az egy új fejezetet jelentett; és mert hiszünk a D.T. erős jövőjében".

A dupla albumként funkcionáló 'The Astonishing' borítója kapcsán a következő közlemény jelent meg: "Az alább látható mű egy baljós betekintés a Bámulatba Ejtő ['The Astonishing'] retro-futurista disztópiájába. A megtévesztően gyönyörű, de ugyanakkor rémisztően totalitárius kép mindazon vizuális adalékok és ötletek prezentációja, melyek eddigi legambíciózusabb munkánk szónikus történetét építik fel. Büszkék vagyunk rá, hogy hamarosan... "Bámulatba ejthetünk" titeket".

1. felvonás

01. Descent Of The NOMACS
02. Dystopian Overture
03. The Gift Of Music
04. The Answer
05. A Better Life
06. Lord Nafaryus
07. A Savior In The Square
08. When Your Time Has Come
09. Act Of Faythe
10. Three Days
11. The Hovering Sojourn
12. Brother, Can You Hear Me?
13. A Life Left Behind
14. Ravenskill
15. Chosen
16. A Tempting Offer
17. Digital Discord
18. The X Aspect
19. A New Beginning
20. The Road To Revolution

2. felvonás

01. 2285 Entr'acte
02. Moment Of Betrayal
03. Heaven’s Cove
04. Begin Again
05. The Path That Divides
06. Machine Chatter
07. The Walking Shadow
08. My Last Farewell
09. Losing Faythe
10. Whispers In The Wind
11. Hymn Of A Thousand Voices
12. Our New World
13. Power Down
14. Astonishing

A lemez első single-dala a 'The Gift Of Music' című szám. Ezt december 3-án mutatta be a csapat: A megjelenés napján - meghallgatás céljából - teljes egészében elérhetővé vált az album. Íme a premier:

John Petrucci gitáros a Rolling Stone magazinnak nyilatkozott azzal kapcsolatban, honnan jött az új album koncepciójának ötlete: "Mindannyian jó ötletnek tartottuk a dolgot. Legutóbb 15 évvel ezelőtt csináltunk ilyesmit [1999 - 'Metropolis Pt. 2: Scenes From a Memory]; azóta most először jött el az idő, hogy úgy éreztük, bele kell vágnunk egy ilyen projektbe. Az első feladatunk az volt, hogy kollektíve ki kellett találnunk egy erős alap-sztorit, mivel ha gyenge lábakon áll egy koncepció, vagy valaki önkényesen kitalál valami fura történetet, akkor az kihathat a zenére is. Azt szerettük volna elérni, hogy ne csak szimplán egy koncept-album, hanem egy teljes show legyen a dolgokból. Minden elemet a helyére kellett illesztenünk - ezáltal lesz igazán lendületes a sztori. A történetet, a forgatókönyvet, a helyszíneket, a karaktereket, a térképeket nagyjából két és fél évvel ezelőtt kitaláltuk - onnantól kezdve körülbelül egy évig tartott a teljes koncepció megírása. Persze az is fontos volt, hogy a zene passzoljon a történethez, és fordítva... Lévén nagy sci-fi- / fantasy-rajongó vagyok, elég termékenyen sikerült alkotnom. Viszont az egész azon múlt, hogy mindannyian komolyan belevessük magunkat a munkába, és újra meg újra felelevenítsük a sztorit az elejétől a végéig. Tulajdonképpen én minden nap ezzel foglalkoztam; egészen addig, amíg meg nem született a szilárd koncepció".

Íme az album hivatalos előzetese:

A banda nemrég jelentette idei turnéjának első, európai állomásait is. A körút február 18-án indul, a londoni Palladium-ban. A Dream Theater tél-záró turnéján teljes egészében el fog hangzani a banda soron következő nagylemeze. Íme az eddig bejelentett európai koncertek:

Feb. 18 - London, Anglia @ Palladium
Feb. 19 - London, Anglia @ Palladium
Feb. 22 - Amsterdam, Holland @ Carre Theater
Feb. 23 - Amsterdam, Holland @ Carre Theater
Feb. 24 - Amsterdam, Holland @ Carre Theater
Feb. 26 - Oslo, Norvégia @ Konserthus
Feb. 27 - Oslo, Norvégia @ Konserthus
Feb. 28 - Oslo, Norvégia @ Konserthus
Márc. 1 - Stockholm, Svédország @ Cirkus
Márc. 2 - Stockholm, Svédország @ Cirkus
Márc. 4 - Hannover, Németország @ Kuppelsaal
Márc. 5 - Párizs, Franciaország @ Palais des Congres
Márc. 6 - Párizs, Franciaország @ Palais des Congres
Márc. 8 - Koppenhága, Dánia @ DR Koncerthuset
Márc. 9 - Berlin, Németország @ Friedrichspalast
Márc. 10 - Bochum, Németország @ Ruhrcongress
Márc. 14 - Nürnberg, Németország @ Meistersingerhalle
Márc. 15 - Frankfurt, Németország @ Alte Oper Hall
Márc. 17 - Milánó, Olaszország @ Teatro Degli Arcimboldi
Márc. 18 - Milánó, Olaszország @ Teatro Degli Arcimboldi
Márc. 19 - Milánó, Olaszország @ Teatro Degli Arcimboldi
Márc. 22 - Stuttgart, Németország @ Liederhalle Hegel-Saal
Márc. 23 - Zürich, Svájc @ Kongresshaus

Az észak-amerikai turné áprilisban veszi kezdetét Kanadában. Hasonlóan az európai körúthoz, ott is teljes egészében elhangzik majd az új album.

Ápr. 14 - Quebec City, QC - Theatre du Capitole
Ápr. 15 - Montreal, QC - Bell Centre
Ápr. 16 - Toronto, ON - Sony Centre
Ápr. 18 - Albany, NY - Palace Theatre
Ápr. 19 - Boston, MA - Orpheum Theatre
Ápr. 20 - Hartford, CT - Oakdale Theatre
Ápr. 23 - New York, NY - Radio City Music Hall
Ápr. 24 - Baltimore, MD - Hippodrome Theatre
Ápr. 26 - Greensburg, PA - Palace Theater
Ápr. 27 - Cincinnati, OH - Taft Theatre
Ápr. 30 - Chicago, IL - Chicago Theater
Máj. 01 - Minneapolis, MN - State Theater
Máj. 03 - Denver, CO - Paramount Theatre
Máj. 07 - Los Angeles, CA - The Wiltern
Máj. 10 - Portland, OR - Schnitzer
Máj. 11 - Seattle, WA - Paramount Theater

A Dream Theater 2014. szeptember 30-án, a Roadrunner Records jóvoltából adta ki legújabb, 'Breaking The Fourth Wall (Live From The Boston Opera House)' című DVD / Blu-ray anyagát. A számos konfigurációban (többek közt Blu-ray, dupla DVD, valamint egy deluxe Blu-ray / 3CD változat) megjelent anyagról bővebben itt írtunk.

A csapat 2013. szeptember 24-én a Roadrunner Records jóvoltából jelentette meg saját elnevezésű stúdióalbumát, ami az első héten több mint 34,000 példányban kelt el az USA-ban; ezzel a 200-as Billboard előkelő 7. helyén debütált.


DREAM THEATER - hallgasd végig a 'The Astonishing' albumot!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás