Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Harmadik albumát adja ki a portugál RAVENSIRE zenekar - itt az új dal, a 'Carnage At Karnag'!


2019-05-04

Az "epikus metalzene portugál hősei", azaz a Ravensire együttes a Cruz Del Sur Music kiadó révén fogja kiadni harmadik nagylemezét.

A Ravensire a lisszaboni Studio 13 falai között vette fel harmadik nagylemezét, ami az 'A Stone Engraved in Red' címet kapta. Az album hangmérnöki munkáit ezúttal is Paulo 'Paulão' Vieira látta el.

A 2016-os 'The Cycle Never Ends' című album folytatásán két új tag - Mário (gitár) és Alex (dobok) - mutatkozik be. Az új lemez június 21-én jelenik meg, a Cruz Del Sur Music kiadó jóvoltából.

A banda alapítója / gitárosa, Nuno szerint az 'A Stone Engraved in Red' albumon megtalálható a Ravensire zenéjének minden védjegye... plusz "néhány csavar". "Amikor felmerül egy adott muzikális ötlet, szeretünk kísérletezgetni vele. Ezúttal - a tőlünk megszokotthoz képest - egy kicsit hosszabb, több hangulat- és tempó-váltással felszerelt dal készült el. Összességében ez az anyag tehát jóval változatosabb és személyesebb hangvételű. Kétségkívül egy élvezetes hallgatnivalót alkottunk meg! Dalszerzés tekintetében egyébként ugyanahhoz a formulához tarottuk magunkat: valamelyikőnk előáll egy alap-ötlettel, atöbbiek pedig kidolgozzák, véglegesítik az anyagot;vagyis mindenki hozzáadja a saját, jellegzetes témáit. Van például egy szám, amit jómagam és Mário írtunk... ő adta az alapokat, én pedig felépítettem a nótát a saját ötleteimmel. A többiek meg kiteljesítették a struktúrát...".

Az 'A Stone Engraved in Red' lemezborítója ezúttal is fekete-fehér lesz; most viszont a rajongók felfedezhetnek egy kis meglepetést is a képen. Az album címe napcsán Nuno elmondta: "Ez egyfajta kinyilatkoztatás annak tekintetében, hogy bármit is csinálunk, az szilárd, az idő próbáját kiálló anyag lesz... mint az ősök sírfelirata".

Az új lemezen többek közt olyan számcímek kaptak helyet, mint a 'Carnage At Karnag' (ez lentebb meghallgatható), a 'Gabriel Lies Sleeping' és a 'The Games Of Titus', de megtalálható lesz az albumon egy 'After The Battle' című szám is, amit Nuno néhai hőse, a nemrégiben elhunyt Manilla Road-vezér Mark Shelton emlékére írt.

Hamarosan jönnek a friss hírek és a további részletek az új album kapcsán...

A 2010-ben alakult Ravensire meglehetősen nagy hírnévre tett szert az utóbbi időben, az európai underground metal-szcénán. Előző három lemezük, az 'Iron Will' EP (2012), a 'We March Forward' (2013) és a 'The Cycle Never Ends' (2016) - a kritikusok szerint - olyan kultikus bandákat idéz, mint az amerikai Omen, a korai Manowar, vagy a legendás Brocas Helm.


Harmadik albumát adja ki a portugál RAVENSIRE zenekar - itt az új dal, a 'Carnage At Karnag'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás