Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

KK's PRIEST - egykori Judas Priest tagokkal egyesült a banda ex-gitárosa, K.K. Downing; megjelent a debüt-album!


2021-09-30

A Judas Priest-ből 2011-ben kivált gitáros, K.K. Downing néhány ismerős arc társaságában alapította meg új bandáját.

K.K. Downing - aki nem mellesleg a Judas Priest egyik alapítója - a KK’s Priest színeiben a Priest egykori énekesével, Tim “Ripper” Owens-szel állt össze (aki nyolc éven keresztül volt az eredeti banda tagja; ezidő alatt pedig két stúdióalbumot - 'Jugulator', 'Demolition' - rögzített velük).

A KK’s Priest tagja továbbá az a Les Binks is, aki a Judas Priest klasszikus, 'Stained Class' és 'Killing Machine' című stúdióalbumain, valamint az 'Unleashed in the East' című koncertlemezen dobolt.

Hármójukat kíséri Tony Newton (Voodoo Six) basszusgitáros és A.J. Mills (Hostile) gitáros.

A KK’s Priest együttes mostanra elkészült debütáló albumával, amit világszerte az Explorer1 Music Group kiadó fog gondozni. Az album az eredeti tervek szerint 2021. augusztus 20-án jelent volna meg, de végül október elsején látott napvilágot, 'Sermons of the Sinner' címmel, különféle változatban (rendelés itt).

Az új banda aktívan fog turnézni is, a Judas Priest és K.K Downing közös karrierjének 50. évfordulója alkalmából. A banda világkörüli turnéjának szettlistáját természetesen javarészt klasszikus Judas Priest nóták fogják alkotni, de elhangzanak majd a KK's Priest által újonnan szerzett dalok is.

"Mondhatni elkerülhetetlen volt, hogy a KK’s Priest zenekart megalapítsam, de bátran kijelenthetem, hogy ez a banda csak azt fogja nyújtani, amit tőlem elvártok" - nyilatkozta Downing. "A számtalan követelésnek és az elsöprő rajongói támogatásnak köszönhetően végre azt érezhetem, hogy ott vagyok, ahol lennem kell. Arról nem is beszélve, hogy milyen boldog vagyok, hogy a valódi, klasszikus Priest-hangzást ötvözhetem újonnan megalkotott metal-nótákkal - mind a stúdióban, mind a színpadon".

A 'Sermons of the Sinner' album borítója és dallistája így néz ki:

01. Incarnation
02. Hellfire Thunderbolt
03. Sermons Of The Sinner
04. Sacerdote Y Diablo
05. Raise Your Fists
06. Brothers Of The Road
07. Metal Through And Through
08. Wild And Free
09. Hail For The Priest
10. Return Of The Sentinel

Az első ízelítő dal / videoklip, a 'Hellfire Thunderbolt' lentebb elérhető.

"Izgatottan mutatjuk be a világnak első dalunkat! Ez a nóta tökéletes bevezetést biztosít bandánk hangzás-világába, és remekül összegzi a bandában szereplő zenészek végtelen tehetségét. Alig várjuk már, hogy hallhassátok végre a teljes albumot!" - mondta Downing.

A második videoklipes single-dal az album címadó nótájához készült. A 'Sermons Of The Sinner' kapcsán Downing elmondta: "Ez a dal, a 'Sermons of the Sinner' lemez címadója tökéletesen megtestesíti a teljes albumot. Emellett pedig fejet hajt az általunk rajongott zenei műfaj történelme előtt, és felfrissítjük a részleteket napjaink hallgatósága számára. Ebben a dalban és videoklipben hálánkat fejezzük ki a klasszikus rock- és metalzene rajongói felé; továbbá pedig figyelemztetést adunk a műfaj jövőjére nézve. Reméljük, hogy mind a dal, mind pedig a 'Sermons of the Sinner' album hatással lesz a fiatal és idősebb zenészekre, abban a tekintetben, hogy újra hangszert ragadjanak, és a jövőben is életben tartsák a rockzenét, ami mindannyiónk életének és munkásságának legmeghatározóbb tényezője".

Ezután megjelent a 'Brothers Of The Road' című szám, valamint a 'Raise Your Fists' dal hivatalos "live performance" klipje is:

Az album megjelenésének napján bemutatták a 'Return Of The Sentinel' dal hivatalos videóját is:

K.K. Downing a 2019-es évben állt újra színpadra, 10 év kihagyást követően: a zenész Judas Priest-klasszikusokat adott elő a brit Bloodstock Open Air fesztiválon. 2019 novemberében Downing felkereste Tim “Ripper” Owens-t és Les Binks-et, hogy közösen adjanak egy egy-alkalmas koncertet a Hostile zenekar gitárosával (A.J. Mills) és a Megadeth basszusgitárosával (David Ellefson) közösen. A rögtönzött módon összeállt csapat egy olyan Judas Priest-szettel állt színpadra, melyek élőben nagyon ritkán, vagy épp sosem hangzottak még el. A közönség meglehetősen pozitívan fogadta a műsort, és a tagok között is rögtön kialakult az összhang; így Downing, Owens és Binks úgy döntött, megalapítja új bandáját, a KK’s Priest-et.

K.K. Downing gitáros 2011 áprilisában lépett ki a Judas Priest-ből (erről korábban itt írtunk). Richie Faulkner ugyanebben az évben váltotta őt.

Downing egy korábbi interjúban így nyilatkozott döntéséről: "Úgy éreztem, elveszett az a bizonyos szikra; főként a koncert alkalmával okozott ez számomra gondot. Persze nagyon szerettem ott lenni, de mégis az volt az érzésem, hogy már nincs meg az tűz, amit annak idején átéltem. Mindig is úgy gondoltam, hogy a Judas Priest egy hatalmas energiával rendelkező, ultra-éles produkció, én viszont mégsem élveztem annyira a dolgot, mint amennyire kellett volna... Emellett gondot okozott a folyamatos utazgatás - mondhatni egy bőröndben éltem -, a repülés, a vonatozás, a buszozás... és mindez után még élvezned is kell a koncerteket. És ha ez nem sikerül, akkor a szórakozásból átvált a dolog kemény munkába, amit még nehezebbé tesznek a folyamatos interjúk és promóciók".

A kérdésre, miszerint megbánta-e valaha is döntését, a gitáros így válaszolt: "Nem bántam meg, mivel számomra ez egy rég lefutott kör volt. Persze hiányzik mindaz, ami annak idején történt velünk, viszont az semmiképpen nem, amivé a későbbiekben váltunk... Csak nézzétek meg a YouTube-on azokat a koncerteket, amiket a US Festival-on vagy a Live Aid-en adott a Priest... szóval hiányzik az, hogy újra a csúcson legyünk. Hiányzik az energia és a fiatalosság... Persze egyébként is boldog lennék, ha azt mondhatnám, hogy ennyi idős koromra még mindig tudom élvezni a bulikat, de az én esetemben eljött az ellentmondások ideje - ezért úgy éreztem, itt az ideje lelépni...
Mindettől függetlenül úgy érzem, hogy egy fantasztikus 40 évet tudhatunk magunk mögött, és a mai teljesítményért is egy hatalmas dicséretet érdemelnek a fiúk. Épp nemrég néztem meg egy videót a
Rochester-beli koncertről; és azt kell mondjam, zseniális alakítás volt. Kiválóan szólt a banda - és én nagyon örülök, hogy folytatják a zenélést. Küldtem is egy e-mailt a menedzsmentnek, melyben az állt, hogy 'Sok sikert az új turnéhoz, srácok'... És valóban csak a legjobbakat tudom kívánni nekik. Teljes szívemből elismerem őket, amiért folytatják az örökséget
".

Downing nemrégiben egy birtok-fejlesztést finanszírozó / biztosító céggel, a Regentsmead-del állt össze. A gitáros a Regentsmead megbízottjaival közösen luxus nyaraló-kabinokat építtetett saját, Shropshire-i golf-birtokán. A 18- és 9-lyukas pályákból álló Astbury Hall-on fekvő golf- és szabadidő-központ gyógymedencével és étteremmel lett ellátva az új építmények mellett. Downing fejlesztési terveihez egy saját golf-nagykövetet is kinevezett, mégpedig a veterán világbajnok, Darren Clarke személyében.
Az egykori zenész továbbra is tagadja azon pletykákat, miszerint azért vált ki a legendásegyüttesből, hogy saját golf-pályájának működtetésére koncentrálhasson.

A gitáros 2014 decemberében bemutatta saját márkás parfümjét is.


KK's PRIEST - egykori Judas Priest tagokkal egyesült a banda ex-gitárosa, K.K. Downing; megjelent a debüt-album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás