Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [46. rész]


2015-11-18

Egy klasszikus dal az "Arctalan világból"!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 46. rész

U.D.O. - 'Blitz Of Lightning'

Az Accept egykori énekesének (Udo Dirkschneider) szólóbandája, az U.D.O. 1987-ben alakult. Még abban az évben megjelent a klasszikus 'Animal House' album, és elindultak a második lemez, a 'Mean Machine' munkálatai. Udo rajongói szerint, valójában ezek az albumok voltak az Accept 1986-as 'Russian Roulette' lemezének méltó folytatásai. A korai években az U.D.O. turnézott többek közt a Guns N' Roses és Lita Ford oldalán is, habár a banda felállása többször is megváltozott (az 'Animal House'-on zenélt például egy magyar származású gitáros, a Warlock-ból is ismert Szigeti Péter).

Az U.D.O. '90-ben és '91-ben két újabb nagylemezt kiadott: a 'Faceless World' és a 'Timebomb' talán a csapat karrierjének legsikeresebb kiadványai voltak. Ezen albumok producere az Accept-ből az U.D.O.-ba igazolt, Stefan Schwarzmann volt.

'91-ben öt évre feloszlott a banda, mivel Udo átmenetileg, három nagylemez erejéig visszatért az Accept-be. '97 óta ismét töretlen az U.D.O. formáció - a zenekar sorozatra gyártja a kiváló albumokat. Legutóbbi stúdiólemezük 2015. január 26-án jelent meg, 'Decadent' címmel.

Udo 2016-ban - szimplán Dirkschneider néven - turnéra indul az Accept klasszikus dalaival. Az énekes elmondása szerint, ez lesz az utolsó alkalom, amikor ezeket a régi nótákat élőben előadja. Erre vonatkozó döntésével kapcsolatban nemrég a következőket nyilatkozta: "Rendszeresen sokan kérik tőlem ezt meg azt az Accept számot, így tisztában vagyok azzal, hogy az emberek szeretik ezeket a dalokat az én előadásomban hallani. Nekem azonban ott van az U.D.O. - ezzel a bandával már 15 albumot kiadtam... úgyhogy most szeretném végleg lezárni az Accept-fejezetet... mint egy könyvet: itt van tessék, olvassátok! Az életben sokszor eljön az a pillanat, amikor úgy érzed, véget kell vetned valaminek. Na, nekem ez a helyzet az Accept-tel. Ez lesz az utolsó alkalom, de hogy méltóan lezárjam a dolgot, egy világkörüli turnét fogok rendezni. Tehát remélhetőleg Amerikába is sikerül majd eljutnom... És még egyszer mondom, ez lesz az utolsó alkalom! A továbbiakban az U.D.O. koncertjei sem fogunk Accept dalokat játszani.
Arról nem is beszélve, hogy nem szeretném, ha a továbbiakban valamihez viszonyítanának engem.. Az Accept jelenleg is turnézik, új énekesük van, akivel ugyanúgy előadják rendszeresen a 'Balls To The Wall'-t, a 'Metal Heart'-ot vagy a 'Princess Of The Dawn'-t. Tehát nem akarom azt, hogy engem ehhez viszonyítsanak - ez a másik oka a dolognak. Persze nem azt mondom; nagyszerű volt annak idején a buli... megalapítottam a bandát, jókat szórakoztunk, de most véglegesen eljött az idő, hogy azt mondjam: 'Oké, ennyi volt'. Van egy csomó U.D.O. számom - néha még azok közül sem fér bele minden a szettbe... Plusz - és ezt mindenféle arrogancia híján mondom - az U.D.O.-nak megvan a saját rajongói bázisa.
És ugye ott van az Accept nevezetű zenekar. Ha valaki őket akarja hallani, akkor elmegy az ő koncertjükre. Ennyi. Az én feladatom már csak annyi, hogy megadjam a lehetőséget a régi rajongóknak arra, hogy az eredeti énekhanggal hallhassák ezeket a klasszikusokat. Mark [Tornillo, az Accept jelenlegi énekese] azonban tényleg kiváló munkát végez... tehát aki Accept-et akar hallani, az menjen Accept koncertre, de az U.D.O., az U.D.O. marad
".

Az énekes július végén, a német Wacken Open Air fesztiválon jelentette be, hogy Dirkschneider néven indul exkluzív "Accept-búcsúturnéra". A 62 éves Udo - a 2016-os körút végeztével soha többé nem fog Accept dalokat játszani a színpadon.
"Szeretem ezeket a nótákat - jelenleg is tökéletesen illenek a hangomhoz. Egy ponton azonban eljön az idő az életben, amikor le kell zárni egy fejezetet. Az emberek rengeteget spekulálnak különféle Accept-reunionokkal kapcsolatban; ezért úgy érzem, ezzel a turnéval meg kell hoznom az erre vonatkozó, végső kinyilatkoztatást. Viszont az U.D.O. az én bandám már évek óta; így a továbbiakban kizárólag erre szeretném áldozni magam" - mondta Udo a Wacken konferenciáján.

A Dirkschneider zenekart ugyanazok a zenészek alkotják majd, mint az U.D.O.-t - az Accept tribute-banda felállásának tehát tagja lesz az énekes 22 éves dobos fia, Sven Dirkschneider is.

A Dirkschneider eddig néhány februári koncert-dátumot jelentett be, Norvégia, Svédország és Csehország területére. A lista folyamatosan frissül; az aktuális hírekről az alábbi logóra kattintva lehet értesülni:

Rovatunk előző epizódjait az alábbi linkeken lehet elérni: 1. rész, 2. rész, 3. rész, 4. rész, 5. rész, 6. rész, 7. rész, 8. rész, 9. rész, 10. rész, 11. rész, 12. rész, 13. rész, 14. rész, 15. rész, 16. rész, 17. rész, 18. rész, 19. rész, 20. rész, 21. rész, 22. rész, 23. rész, 24. rész, 25. rész, 26. rész, 27. rész, 28. rész, 29. rész, 30. rész, 31. rész, 32. rész, 33. rész, 34. rész, 35. rész, 36. rész, 37. rész, 38. rész, 39. rész, 40. rész, 41. rész, 42. rész, 43. rész, 44. rész, 45. rész.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [46. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás