Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

DISSONA - Johnny Cash-feldolgozást mutatott be a Chicago-i prog-metal banda


2016-02-18

Chicago egyik legismertebb progresszív metal bandája, a Dissona felvette és nemrég kiadta eddigi legambíciózusabb anyagát, a 'Paleopneumatic' albumot, amiről azonban lemaradt egy exkluzív dal...

A 'Paleopneumatic' "összefoglalja a Dissona minden eddigi törekvését, ami egy egzisztenciális, kohezív utazás, megspékelve szívszorító dallamokkal, szenvedélyes vokállal és tű-pontos hangszereléssel".

"Elmondhatatlanul büszkék vagyunk a 'Paleopneumatic' albumra, ugyanis többévnyi agonizálás és kemény munka gyümölcse ez. Most sikerült eljutnunk oda, ahol a Dissonát mindig is elképzeltük - beteljesedett tehát a bandánk ultimate hangzása. Reméljük, hogy a 'Paleopneumatic' számotokra is épp olyan sokat fog jelenteni, mint nekünk magunknak" - közölte a banda.

A "csípős dalszövegekkel (érzelmek, érzések ,szexualitás) teli, precíz dal-struktualitással felépített" 'Paleopneumatic' január 15-én jelent meg. A lemezt a Bandcamp-en lehet megrendelni. Íme az album borítója és dallistája:

01. Another Sky
02. Fire-Bellied
03. Outside The Skin
04. Breach
05. Totality
06. Odium
07. Anastomosis
08. Lysis
09. The Last Resistance
10. Sunderance

Íme egy kis ízelítő:

Az új album első hivatalos single-dala december 2-án jelent meg, 'Odium' címmel. Íme a premier:

A második nyilvános dal, az 'Another Sky' itt meghallgatható:

Február közepén a banda közzétett egy Johnny Cash-feldolgozást: a 'Ring Of Fire' dalt eredetileg az új album felvételei közben rögzítette a csapat, de végül nem került fel az anyagra. Most ezt a hiányt pótolták - íme a 'Ring Of Fire' premierje:

A Dissona a banda tagjainak korábbi együtteseiből formálódott meg, Drew Goddard dobos, Matt Motto gitáros, David Dubenic énekes és Craig Hamburger basszusgitáros közreműködésében. David és Craig többnyire klasszikus extrém zenei háttérrel rendelkezik; míg Drew és Matt inkább jazz, és hasonló eklektikus műfajokban alkotott. Mindezen hatások vegyülete érezhető a Dissona lemezeinek atmoszféráján, hangulatán. Első lemezük 2009-ben jelent meg, 'Ten Masks' címmel. Ezt követte a 2012-es, saját elnevezésű lemez, amit világszerte elismerően fogadtak a metalzene-rajongók és a kritikusok.


DISSONA - Johnny Cash-feldolgozást mutatott be a Chicago-i prog-metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás