Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Pénteken jelenik meg az új, 'Garden of Storms' című IN MOURNING album - így készült a lemez (doku-film)


2019-10-02

A svéd progresszív death / doom metal csapat idén ősszel adja ki a 2016-os 'Afterglow' album folytatását.

Az In Mourning új stúdióalbuma 'Garden of Storms' címmel jelenik meg, 2019. október 4-én, a világ minden táján az Agonia Records jóvoltából.

A banda a következőképpen kommentálta az új albumot: "Felvettünk egy új albumot! 'Garden of Storms' a címe; és egyben ez az utolsó része annak a trilógiának, ami a 'The Weight of Oceans' lemezzel kezdődött. Visszatértünk... egyúttal pedig a jövőbe tekintünk! Ezúttal ugyanis ismét azzal a Jonas Kjellgren hangmérnökkel dolgoztunk, aki a korai albumainkon segédkezett; de ugyanakkor több olyan dolog is van ezen a lemezen, ami részünkről újdonság. Sebastian és Jocke távozása révén bandánk felállása is megújult, és a stúdiós munkálatok is olyan ütemben zajlottak, mint még soha. Annak ellenére, hogy újak ezek a dalok, a szerzemények magjait már hosszú-hosszú ideje elültettük. És attól függetlenül, hogy az utóbbi időben rengeteg dolog változott, érzésünk szerint ez az eddigi legszilárdabb, legőszintébb és legteljesebb albumunk".

Sokak szerint az In Mourning foglalja el az Opeth legendás "melo-death trónját". A 2000-ben alakult, svéd banda az elmúlt két évtizedben azonban totálisan sajátos, egyedülálló hangzásra tett szert - zenei tekintetben jelenleg nem egyszerű behatárolni dalaikat, de alapvetően még mindig a melodic death metal műfaj határozza meg hangzásukat. A zenekar doom metalos riffjei, ütős dob-témái és mély halálhörgései mellé folyamatosan áramló dallamok, és összességében harmónia jellemzi albumaikat.

A banda legutóbbi nagylemeze, az 'Afterglow' (2016) minden korábbinál nagyobb sikereknek örvendett. Azóta azonban megváltozott a csapat felállása: Daniel Liljekvist (ex-Katatonia) helyét Joakim Strandberg Nilsson (Faithful Darkness, Nonexist), Sebastian Svalland (Letters From The Colony) basszusgitáros helyét pedig Pierre Stam (ex-October Tide) foglalta el. Mellettük továbbra is az alapító Tobias Netzell (ének, gitár), valamint Björn Pettersson és Tim Nedergård gitárosok alkotják a felállást, ami a 'Garden of Storms' albumot rögzítette, 2019 márciusa és májusa között. A banda két különböző svéd stúdióban dolgozott: a dobok és a basszus-témák a Black Lounge, a gitárok, a vokálok és a billentyűk pedig a Beckasinen falai között kerültek rögzítésre. A mix és a maszter - ahogy azt fentebb is említették - Jonas Kjellgren feladata volt.

A 'Garden of Storms' albumra hét új dal került fel. Az alább látható lemezborító Kristian Wåhlin (Bathory, At The Gates, King Diamond, stb.) műve.

A tracklista:
01. Black Storm
02. Yields Of Sand
03. Hierophant
04. Magenta Ritual
05. Huntress Moon
06. Tribunal Of Suns
07. The Lost Outpost

Íme az első single-dal, a 'Black Storm' hivatalos videoklipje:

Újabban megjelent a 'Yields Of Sand' című szám szöveges videója:

Az album előrendelhető különféle változatokban - minderről bővebb infók az alábbi képre kattintva érhetők el:

A lemez munkálatait dokumentáló, 50 perces film itt tekinthető meg:

Az In Mourning részt vesz az Omnium Gatherum őszi európai turnéján, aminek során bemutatják az új nagylemezt. A körút hivatalos plakátja így néz ki:


Pénteken jelenik meg az új, 'Garden of Storms' című IN MOURNING album - így készült a lemez (doku-film)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás