Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AMORAL - itt az első klip az 'In Sequence' albumról!


2016-02-03

A finn Idols tehetségkutató-győztes Ari Koivunen énekest soraiban tudó, Helsinki-beli prog-metal csapatba nemrég ismét visszatért az eredeti vokalista, Niko Kalliojärvi.

Kalliojärvi visszatérése már az elmúlt évben is felmerült, de 2015 elejére biztossá vált: az Amoral következő, 2016 februárjára várható, hetedik stúdióalbumán kulcs-szerepet vállal az énekes.

Az elmúlt években sokszor vendégszerepet vállaltam az Amoral koncertjein; és nagyon jól is éreztem magam a srácokkal. Ezért amikor felkértek, hogy ismét csatlakozzak hozzájuk, nagyon izgatott lettem - mind zenei szempontból, mind pedig azért, mert valójában mindig is ezen társaság tagjának éreztem magam" - mondta Kalliojärvi, majd így folytatta: "Az új felállás révén újra tudjuk értelmezni az összes zenei ötletet, ami a nevünkhöz fűződik. Minél többet gondolkodom a dolgon, annál nagyobb értelmet látok az egészben. Az Amoral rendszeresen szélesítette zenei palettáját az évek során; most viszont úgy érzem, hatan minden eddiginél erősebbek leszünk!".

Ben Varon dalszerző / gitáros szintén új lehetőségeket lát Kalliojärvi visszatérésében: ”Niko társasága mindig is természetesen hatott rám, mind a színpadon, mind amögött. Ahogy azt többször is elmondtam már: ő az egyik mindenkori kedvenc hörgős énekesem! Pláne amikor rájöttem, hogy mekkora gitáros is... még inkább letisztult a vízió, miszerint általa egy újabb zenei utazás veheti kezdetét az Amoral egyébként is izgalmas történetében! Két énekes, három gitáros; közülük egy pedig részidős billentyűs... nagyon érdekes dolgok várnak ránk!".

Az Amoral új felállása (ami a lenti képen látható) a június végi finn Tuska Metal Festival "after-partyján" mutatkozott be; a legfrissebb hírekből pedig kiderült, hogy a banda megújult line-up-jának stúdiós debütálása február elején lesz esedékes. Ez azt jelenti, hogy az Amoral új, hetedik sorlemeze 2016. február 5-én jelenik meg; méghozzá 'In Sequence' címmel, az Imperial Cassette (Észak-Amerikában pedig a Nightmare Records) jóvoltából.

"Hetedik stúdiólemezünknek valódi Yngwie Malmsteen-hozzállással láttunk neki, vagyis: a több, az többet jelent! Amint eredeti énekesünk, Niko Kalliojärvi visszatért - ezáltal hattagú szörnyeteggé változtunk -, egyből megkezdtük a dalszerzést. Korábban sosem éreztük magunkat ennyire inspiráltan. Több gitár-téma, több billentyű, több oda-vissza zajló hörgős / tiszta vokál" - közölte Varon.

Atekintetben is az 'In Sequence' az Amoral első albuma, hogy korábban sosem szerepeltek vendégzenészek a banda lemezein; most azonban "tehetséges dobosok, női énekesek, szitnetizátorosok és oud-zenészek segítetettek újabb szintre emelni a csapat egyébként is változatos muzsikáját". A vendégek közt szerepel például Teho Majamäki dobos, az Indica énekesnője, Jonsu, valamint az Acyl-ból ismert Amine Benotmane.

Ben Varon így folytatta: ”Számomra az 'In Sequence' a 'Fallen Leaves & Dead Sparrows' logikus folytatása, mivel azon a korongon újabb magaslatokba emeltük prog-metal iránti tiszteletünket. Az 'In Sequence' emellett azt az ösvényt is továbbviszi, amin annak idején még Niko-val közösen indultunk el - ez azt jelenti, hogy némi old-school Amoral-vibrálásra is számítani kell. És akkor még arról nem is beszéltem, hogy új albumunk egy hangyányival keményebb lett az előző anyagoknak; plusz - koncepció tekintetében valódi élet-helyzeteket mutat be”.

Az új lemez első single-dala a 'Rude Awakening' - ez december 4-én látott napvilágot audió, február 4-én pedig videoklip formájában. A második premier a 'The Next One To Go' formájában jelent meg (ezek a lenti lejátszón meghallgathatók).
"A
z 'In Sequence' első single-dala, a 'Rude Awakening' az album modernebb, metalosabb oldalát prezentálta; míg a 'The Next One To Go' esetében a riff-támadás helyett akkordokkal festünk zenei tájképet - itt a gitárok teret adnak a vintage billentyű-témáknak" - közölte Varon.

Íme az 'In Sequence' borítója és tracklistája:

01. In Sequence (Prologue)
02. Rude Awakening
03. The Betrayal
04. Sounds Of Home
05. The Next One To Go
06. Helping Hands
07. Defuse The Past
08. From The Beginning (The Note Part 2)

Az 'In Sequence' bemutató turnéja február elején indul, Finnországban. Bővebb infók a koncertekről, a banda Facebook-oldalán érhetők el.

A banda 'Fallen Leaves & Dead Sparrows' címmel jelentette meg legutóbbi koncept-albumát 2014 elején. Az album a CD-s verzió mellett dupla bakeliten, valamint digitális formában is elérhető. Erről bővebben itt írtunk.


AMORAL - itt az első klip az 'In Sequence' albumról!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás